JIPPO B pelasi kevään ensimmäisen kotikentän sarjapelin Mehtimäen tekonurmella. Vastassa oli KPV Kokkolasta. Pojat voittivat tiukan väännön jälkeen selkeästi 4–1 (1-0) ja näin tämän kauden JIPON ensimmäiset sarjapisteet jäivät Joensuuhun. Samalla JIPPO B:llä alkoi “Härkäviikko”, 8:n päivän aikana kolme peliä; to 14.5. Närpes Kraft kotona ja su 17.5. FC YPA (Ylivieska) vieraissa.
Viime pelistä lähdimme parantamaan “pelirohkeutta” pelinrakenteluun, kuten myös murtautumistilanteisiin. Samalla lähdimme parantamaan joukkueena puolustamista ja poistamaan “merkkausvirheitä”, mistä viime pelissä maalit tulivat omaan päähän. Näissä onnistuttiin nyt paremmin, kuin viimeksi. Tosin nyt ensimmäisellä jaksolla oli selkeiden ratkaisujen vaikeus, esim. pallonriiston jälkeen helpot syötöt omille tai 1v1 tilanteissa selkeä tilanteen ratkaisu. Ottamatta KPV:lta mitään pois hyvän prässin ansiosta, niin silti pelissä näkyy vielä poikien yhteisten harjoituksien ja pelien vähyys.
Mutta peli alkoi JIPON poikien pienellä painostuksella. Yhdeksän ensimmäisen minuutin aikana JIPOLLA oli kolme kulmaa ja yksi vapari n.25 metristä. Se kertoo pienestä pelin hallinnasta. Sitten 11 min. kohdalla hyvin koko pelin pelannut Markus Swahne vei pallon pitkän kuljetuksen päätteeksi vasemmalta keskelle, josta syötön jälkeen pallo tuli Eemi Porennolle, joka laukoi tilanteeksi 1-0. Tämän jälkeen KPV sai peliin pienen painostusjakson KPV:n hyvän prässin ja sitä kautta vaarallisten vastahyökkäysten sekä Jipon pelaajien selkeiden tilanteiden rartkaisujen puutteesta. Mutta uhrautuvasti pelannut Jipon puolustus ja viimeisenä lukkona pelannut mv Oskari Ikonen kesti maalinteko yritykset.
Tauolla pojat eivät olleet tyytyväisiä peliinsä. Siten toiselle puolikkaalle pelaajat tulivat “sisuuntuneena” ja paransivat myös pelin tasoa. Tasaisen alun jälkeen pojat aloittivat maalinteon 50 minuutin kohdalla. Markus teki Aleksi Nissisen ja Jere Hiltusen hyvien syöttöjen jälkeen 2-0. Siitä jatkoa 66 minuutilla, Markus teki toisen maalinsa Joona Pussisen hyvästä syötöstä 3-0. Joona P teki tilanteeksi 4-0 yllättämällä KPV-maalivahdin etukulmasta Eemin hyvästä keskityksestä 69 minuutilla. KPV vielä teki kavennuksen 4-1 neljä minuuttia ennen päätöstä.
Mutta KIITOS kuuluu kaikille pelaajille hyvästä taistelusta ja pelistä. Tärkeät sarjapisteet JIPPO B:lle. Tästä on hyvä jatkaa härkäviikkoa.