Eilen avattiin hanat pelaajasopimusrintamalla, joten jatketaan samalla linjalla myös tänään. Jippo on solminut sopimukset puolustaja Aapi Helvelahden (24) ja keskikenttäpelaaja Markus Swahnen (18) kanssa. Kautta 2018 koskevan sopimuksen Jipon kanssa kirjoittanut Helvelahti on pelannut 17 nuorten maaottelua (U16-U21) ja viimeistellyt näissä otteluissa myös yhden maalin. Lisäksi mies on pelannut 12 vuotta Espanjan Fuengirolan lähialueen seuroissa, joista mainittakoon mm. yksi kausi A-junioreiden Espanjan korkeimmalla sarjatasolla. Helvelahti ehti pyörähtää Suomen kentillä jo FC Lahden ja FC KooTeePee:n riveissä, mutta kaudesta 2015 lähtien seura on ollut Joensuun Jippo.
– En miettinyt hetkeäkään muita vaihtoehtoja, hienoa jatkaa tutussa ympäristössä myös ensi kaudella. Minulle Joensuu ja Jippo on paras paikka pelata jalkapalloa Suomessa. Pitkä talvi aikaa painaa hommia ja uskon, että kaiken loksahtaessa kohdalleen me voimme taistella joukkueen kanssa Kakkosessa ihan mistä vain itse haluamme. Tavoitteena jatkaa myös ensi kaudella voittavan jalkapallon pelaamista, kommentoi Helvelahti tuttuun itsevarmaan tyyliinsä.
 

Swahnen vahvuudet tulevat esille silloin, kun miehellä on pallo jalassa.


Jippo kiinnitti myös vuonna 1999 syntyneen Markus Swahnen, joka kirjoitti seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen. Swahne on seuran oma kasvatti, joka debytoi edustusjoukkuessa Kakkosen kaudella 2015. Kahden edellisen kauden aikana lahjakkaan hyökkäyspään pelaajan peliminuutit ovat vaihdelleet, mutta menneellä kaudella “Mape” pelasi edustuksen lisäksi myös Jipon B-junioreiden sekä Jippo/2:n mukana. Kaudella 2017 Swahne teki Kolmosessa 3 maalia.
– Tällä kaudella minuutit edustuksessa jäivät vähiin, mutta sain kuitenkin muutaman maalin tehtyä. En ollut tyytyväinen omaan tekemiseen tai peliminuutteihin, joten ensi kaudella tavoitteena on kehittyä lisää ja vallata paikka avauskokoonpanosta. Tavoitteena on siis onnistunut kausi niin itselle, kuin joukkueellekkin, kommentoi nuori Swahne tavoitteitaan.
Jipolla on näiden sopimusten myötä nyt 6 pelaajasopimusta kaudella 2018.