Jippo on jatkanut joukkueen rakennustaan, sillä joukkueen kahden viime kauden kapteeni Antti Åke (30) on kirjoittanut seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen (2019 ja 2020). Topparina pelaava Polvijärven Palloseuran kasvatti tuo joukkueeseen kokemusta, kovuutta ja johtajuutta.
– Tällä hetkellä Jipossa on sellainen meininki, että haluan ehdottomasti jatkaa myös seuraavat vuodet. Halusin tehdä nimenomaan kaksivuotisen sopimuksen, koska tiedän asuvani Joensuussa ja jalkapallo on se asia mihin haluan jatkossakin lyödä itseni likoon. Haluan kehittyä paremmaksi pelaajaksi ja olla mukana kehittämässä Jiposta parempaa joukkuetta ja seuraa.
Åken mennyt kausi oli hieman rikkinäinen, sillä loukkaantuminen esti pelaamisen viidessä ottelussa. Pelaamissaan 16:ssa ottelussa Åke oli yksi Jipon johtavista alakerran pelaajista.
– Tällä kaudella olimme mielestäni kaikilla mittareilla yksi sarjan parhaista joukkueista. Kentällä oli monta kertaa sellainen tunne, että vastustaja ei voi tehdä maalia meitä vastaan. Lisäksi mietin monesti meidän pitäessä palloa ja hyökkäyspään jätkien touhuja katsellessa, että ei voi mennä kauaa, kun me tehdään maali. Sellaisilla fiiliksillä on todella mukava pelata ja toivottavasti joukkueemme peli-ilo on näkynyt katsomoon asti. Olen ylpeä meidän joukkueesta ja toivon, että mahdollisimman moni tämän kauden pelaajista jatkaa myös tulevalla kaudella.
 
Seura ei ole vielä lyönyt tavoitteitaan tulevalle kaudelle, mutta konkariosastoon kuuluva Åke tietää mitä hän tulevalta haluaa.
– Aion antaa jatkossakin jalkapallolle paljon, koska tiedän mitä se minulle päivittäin antaa takaisin. Haluan nauttia kaikista harjoituksista ja otteluista, nautin niistä silloin kun joukkueessa on hyvä henki ja voitamme, sekä pelaan itse kovalla tasolla. Haluan olla isossa roolissa kentällä ja pitää huolen siitä, että tässä joukkueessa hengitetään jatkossakin periksiantamattomuutta, asennetta ja tunnetta. Henkilökohtaisesti tavoitteena on nostaa tämän oman kaksivuotisen sopimukseni aikana Jippo takaisin Ykköseen. Se ei ole varmasti helppoa, mutta eipä sen pidä ollakaan.
Åke on pelannut Jipossa nyt yhteensä seitsemän kautta, joista neljä ensimmäistä olivat Ykköstä. Yksi tärkeä kala haaviin, jatketaan saalistusta. Jipolla on nyt 12 sopimusta kaudelle 2019.
_____________________________________________________________________________________
Kävitkö Jipon kotiotteluissa kaudella 2018? Vastaa katsojakyselyyn, vaikuta ottelutapahtuman kehittämiseen ja voita hienoja palkintoja. Vastaamaan pääset tästä linkistä.