JIPPO palaa sunnuntaina sarjaotteluiden pariin. Kauden neljänneksi viimeisessä ottelussa joukkue kohtaa Mehtimäellä kokkolalaisen GBK:n. Ottelu piti alun perin pelata jo heinäkuussa, mutta Kokkolassa tapahtuneen koronaepäilyn takia se siirrettiin tähän ajankohtaan.

JIPPOlla on takanaan ikimuistoinen viikonloppu, kun joukkue pääsi nostamaan seurahistorian ensimmäistä voittopokaalia kaadettuaan Kakkosen Cupin finaalissa KaaPon. Reilu kuukausi sitten joukkueeseen liittynyt Jordi Lahnalakso nousi ottelussa avauskokoonpanoon tultuaan kolmessa edeltävässä sarjaottelussa vaihdosta kentälle. Espanjalais-suomalainen pelimies on innoissaan uudesta joukkueestaan.

Joukkuetoverit, valmennus, huoltajat ja koko tiimi ovat kohdelleet minua mainiosti, ja on aina ilo lähteä treeneihin. Paluu joukkuetreeneihin pitkän tauon jälkeen teki minulle hyvää niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Avauskokoonpanon paikka Cupin finaalissa oli mahtavaa ja hieman yllättävääkin. Se oli merkki valmennukselta, että olen tehnyt viikon aikana asiat hyvin, ja että he luottavat minuun, Lahnalakso uskoo.

Cup-finaali eteni melko tasaisissa merkeissä, mutta JIPPO oli alusta asti hieman niskan päällä. Maalittoman avausjakson jälkeen JIPPO otti vahvemmin otetta pelistä, ja lopulta kova yritys palkittiin. Vajaa vartti ennen täyttä aikaa Jere Hiltunen laittoi läpisyötön vasemmalle Nuutti Tykkyläiselle, joka ehti juuri ennen päätyviivaa keskittämään pallon boksiin, josta Joona Hiltunen pommitti pallon komeasti yläkulmaan. Ottelu päättyi 1-0, ja villit voitonjuhlat pääsivät alkamaan.

Voitto maistui todella hyvältä! Oli mahtava fiilis ja hieno kokemus! JIPPO on taistellut tästä pokaalista koko vuoden, ja pääsin omalla osaamisellani auttamaan sen saavuttamisessa. Oli hienoa nähdä joukkuekavereilla hymyt huulilla loppupäivän, Lahnalakso fiilistelee.

Sunnuntaina on edessä uusi ottelu ja erilainen vastustaja. Lahnalakso odottaa ottelusta hankalaa.

GBK:lla on paljon kokeneita pelaajia, jotka yrittävät fyysisyydellä estää meidän pelaamistamme. Voitto saadaan kotiin pelaamalla fiksusti ja kovaa. Itseltäni odotan perusvarmaa peliä. Toivon, että katsojia ja kannattajia tulisi paljon Mehtimäen lehtereille.

 

Vaikeuksiin ajautunut lohkon kestomenestyjä

 

Gamlakarleby Bollklubb on kokkolalainen vuonna 1924 perustettu entinen monilajiseura, joka nykyisin keskittyy pelkästään jalkapalloon. Kaksikielisen GBK:n miesten edustusjoukkue pelasi aikoinaan useaan otteeseen paikallisvastustajansa KPV:n tapaan pääsarjatasolla, mutta viimeisimmästä kerrasta on kulunut jo vuosikymmeniä. GBK ja KPV taistelivat vielä viime vuosikymmenen alkupuoliskolla varsin tasaväkisesti kaupungin ykkösseuran asemasta, mutta KPV on sittemmin mennyt menojaan. Kokkolalaisseurojen vastakkainasettelu on hiipunut viime vuosina, ja seurat solmivatkin historiansa ensimmäisen yhteistyösopimuksen vain pari vuotta sitten.

GBK:ta voidaan hyvällä syyllä pitää Kakkosen C-lohkon kestomenestyjänä. Nykymuotoista kolmen lohkon Kakkosta on pelattu kaudesta 2016 asti, jolloin GBK sijoittui lohkossa neljänneksi. Kausina 2017-2018 GBK sijoittui kaksi kertaa peräkkäin lohkokakkoseksi. Kaudella 2018 kakkossija riitti nousukarsintapaikkaan, mutta karsinnassa GBK joutui taipumaan porilaiselle MuSalle yhteismaalein 1-2. Viime kausi oli kokkolalaisille vaikeampi, joukkueen jäätyä sarjassa kuudenneksi.

Kausi 2020 alkoi GBK:lta vahvasti: joukkue pyöri elokuuhun lähdettäessä tappiottomana kärkikahinoissa voitettuaan viidestä ensimmäisestä ottelustaan kolme ja pelattuaan kaksi tasapeliä. Sitten joukkue kyykkäsi sarjajumbo FC Kiiston vieraana häviten 1-0, mutta palasi voittokantaan murskaamalla toisen vaasalaisjoukkueen VIFK:n peräti 8-0. Tuon murskavoiton jälkeen GBK:n osakkeet ovat lähteneet syöksylaskuun, eikä joukkue ole voittanut otteluakaan. Kuudelta viime kierrokselta saldona on neljä tappiota ja kaksi tasapeliä. Tasapelit tulivat kotiotteluista FC Kiistoa ja JBK:ta vastaan, vieraissa GBK on välttänyt tappion viimeksi heinäkuussa. Edellisessä ottelussaan kaksi viikkoa sitten GBK hävisi OLS:lle Oulussa maalein 2-1. Heikon tuloskuntonsa takia GBK joutuu taistelemaan jopa sarjapaikkansa puolesta, sillä joukkue on sarjassa yhdeksäntenä vain viisi pistettä putoamisviivan yläpuolella.

GBK:n paras maalintekijä on ollut kuudella osumallaan ikinuori 37-vuotias ruotsalaishyökkääjä David Carlsson, joka pyssytteli 2000-luvun alkupuolella hyvään tahtiin maaleja Veikkausliigassa. Veikkausliigakokemusta joukkueessa edustavat myös 37-vuotias Jussi Roiko sekä 35-vuotias Lawrence Smith. Laitalinkit Petteri Jokihaara (viisi maalia) ja Benjamin Storbacka (neljä maalia) ovat olleet Carlssonin jälkeen joukkueen tehokkaimpia pelaajia. Joukkueen avainpelaajia ovat myös maalivahti Olli Nylund, puolustaja Teemu Mäki sekä keskikenttäpelaajat Jaakko Alasuutari ja Aaro Hedman. Joukkuetta valmentaa kahdeksassa ottelussa tällä kaudella kentälläkin käynyt amerikkalainen Chris Corcoran.

 

Tiesitkö

 

JIPPO putosi viime viikonloppuna sarjataulukossa toiseksi, kun JS Hercules voitti JJK:n kotonaan 2-1 ja valloitti kärkisijan yhden pisteen erolla. JIPPO on kuitenkin pelannut yhden ottelun vähemmän, joten sunnuntaina joukkueella on tilaisuus ottaa kärkipaikka takaisin. JIPPOn maaliero on yhden maalin verran Herculesta parempi, joten tasapelillä joukkue menisi kärkeen niukimmalla mahdollisella erolla. Voitto tarkoittaisi JIPPOlle kahden pisteen etumatkaa ennen kolmea viimeistä kierrosta, joten panokset ovat äärimmäisen kovat.

JIPPOn ja koko lohkon loppukauden otteluohjelma koki tällä viikolla muutoksia Vaasan seudun vaikean koronatilanteen vuoksi. GBK-ottelun jälkeen JIPPOlla on edessään vajaan kahden viikon mittainen ottelutauko, jonka jälkeen lauantaina 24.10. joukkue kohtaa Mehtimäellä Kemi City FC:n. JIPPOn viimeinen vierasottelu FC Kiistoa vastaan pelataan sunnuntaina 1.11., ja sarjan päättää täysi kierros lauantaina 7.11., jolloin JIPPO pelaa kotonaan OLS:ia vastaan. Jännitys nousutaiston suhteen siis tiivistyy tiivistymistään.

 

 

JIPPO – GBK sunnuntaina 11.10. klo 14.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput 8/6€ myynnissä ennakkoon JIPPOn nettikaupassa osoitteessa https://holvi.com/shop/jippojoensuu/section/kausikortit-paasyliput/. Kausikorttilaiset sekä JIPPOn ja FC Hertan juniorit oman seuran seura-asu päällä vapaa pääsy!

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Kuva: Vesa-Pekka Reponen