Mehtimäen tekonurmella nähdään lauantaina Kakkosen C-lohkon kärkikamppailu, kun JIPPO saa vieraakseen GBK:n Kokkolasta. Ottelun aloituspotku on klo 17.00

JIPPO jatkoi viime sunnuntaina vahvaa virettään hakemalla 0-2-vierasvoiton Vaasan IFK:sta, veljesduo Jere ja Joona Hiltusen iskettyä vapaapotkumaalit mieheen. Joukkue on nyt C-lohkon piikkipaikalla kerättyään neljästä ottelusta 10 pistettä maalierolla 8-1. Joona Hiltunen nosti viime kierroksen osumansa myötä kauden maalisaldonsa jo kuuteen, jolla mies jakaa nyt lohkon maalipörssin kärkisijan yhdessä ottelun enemmän pelanneen Kemi City FC:n Samson Obiohan kanssa.

– Viime ottelusta saatiin hyvä tulos vaikeaa vastustajaa vastaan. Lauantaina Mehtimäellä asettuu vastaan ennakkoon vielä pykälää kovempi vastustaja, jonka vahvuudet ovat tiedossa, maalivahti Jirko Sorsa paljastaa.

Vuosi sitten JIPPO aloitti kautensa puolustamalla vahvasti, mutta maalinteko-ongelmien myötä neljä ensimmäistä kierrosta tuottivat uskomattomat neljä 0-0-tulosta. Tämäkin kausi alkoi maalittomalla tasapelillä, mutta sen jälkeen maalihanat ovat auenneet. Maaleja on syntynyt erityisen paljon erikoistilanteista. Suorien vapaapotkumaalien määrä on jo isompi kuin usein koko kauden aikana.

– Joukkueen puolustuspeli on ollut alkukaudesta erinomaista näin maalivahdin silmin. Hyökkäyspelissäkin on saatu päälle hyvä draivi, joka toivottavasti vielä terävöityy lauantain ottelua kohden, Sorsa toivoo.

– Hyökkäyspään erikoistilannepelaaminen on ollut alkukaudesta timanttia. GBK saa varmasti olla varpaillaan sen kanssa lauantaina.

JIPPOn terveystilanne on edelleen hyvä, ja kaikki pelaajat ovat käytettävissä kokoonpanoon. Kärkikamppailun esiotteluna alkaen klo 14 nähdään B-junioreiden SM-sarjan avaus JIPPO – SJK, joten joensuulaisyleisölle on luvassa jalkapalloherkkua koko rahan edestä.

– Hieno tapahtuma tulossa, kun B-junnut avaavat SM-sarjan ennen isojen poikien peliä. Toivottavasti yleisö löytää paikalle molempiin otteluihin, niin saadaan yhdessä tehtyä vastustajien Mehtimäen vierailusta mahdollisimman tukala, Jirko Sorsa päättää.

 

C-lohkon kestomenestyjä

 

Gamlakarleby Bollklubb on kokkolalainen vuonna 1924 perustettu entinen monilajiseura, joka nykyisin keskittyy pelkästään jalkapalloon. Kaksikielisen GBK:n miesten edustusjoukkue pelasi aikoinaan useaan otteeseen paikallisvastustajansa KPV:n tapaan pääsarjatasolla, mutta viimeisimmästä kerrasta on kulunut jo vuosikymmeniä. GBK ja KPV taistelivat vielä viime vuosikymmenen alkupuoliskolla varsin tasaväkisesti kaupungin ykkösseuran asemasta, mutta KPV on sittemmin mennyt menojaan. Kokkolalaisseurojen vastakkainasettelu on hiipunut viime vuosina, ja seurat solmivatkin historiansa ensimmäisen yhteistyösopimuksen vain pari vuotta sitten.

GBK:ta voidaan hyvällä syyllä pitää Kakkosen C-lohkon kestomenestyjänä. Nykymuotoista kolmen lohkon Kakkosta on pelattu kaudesta 2016 asti, jolloin GBK sijoittui lohkossa neljänneksi. Kausina 2017-2018 GBK sijoittui kaksi kertaa peräkkäin lohkokakkoseksi. Kaudella 2018 kakkossija riitti nousukarsintapaikkaan, mutta karsinnassa GBK joutui taipumaan porilaiselle MuSalle yhteismaalein 1-2. Viime kausi oli kokkolalaisille vaikeampi, joukkueen jäätyä sarjassa kuudenneksi.

Kausi 2020 on alkanut GBK:n osalta positiivisissa merkeissä, joukkueen ollessa neljän kierroksen jälkeen JIPPOn tapaan tappioitta, vain kaksi pistettä joensuulaisten perässä. Joukkue jäi avauskierroksella kotonaan 1-1-tasapeliin toisen kärkipään joukkueen JS Herculeksen kanssa, mutta voitti toisella kierroksella niin ikään kotonaan Kemi City FC:n 3-1. Toistaiseksi ainoasta vierasottelustaan GBK haki kolme pistettä FC Kiiston kustannuksella (0-3), ja viime kierroksella GBK pelasi JIPPOn tapaan kotonaan tasapelin JBK:ta vastaan, maalein 1-1.

GBK:n maalit ovat tällä kaudella jakautuneet tasaisesti eri pelaajien välille. Ainoa kahden maalin mies on ikinuori 37-vuotias ruotsalaishyökkääjä David Carlsson, joka pyssytteli 2000-luvun alkupuolella hyvään tahtiin maaleja Veikkausliigassa. Veikkausliigakokemusta joukkueessa edustavat myös 37-vuotias Jussi Roiko sekä 35-vuotias Lawrence Smith. Joukkueen avainpelaajia ovat myös puolustaja Teemu Mäki sekä keskikenttäpelaajat Jaakko Alasuutari, Petteri Jokihaara ja Aaro Hedman. Joukkue saa myös apuja Ykkösen KPV:ltä, jonka sopimuspelaajista puolustaja Samu Laitinen on avannut jokaisessa GBK:n tähänastisessa ottelussa. GBK:n ykkösmaalivahti on Olli Nylund, ja joukkuetta valmentaa kertaalleen tällä kaudella kentälläkin käynyt amerikkalainen Chris Corcoran.

 

Tiesitkö

 

JIPPOn B-juniorit saavuttivat historiallisen paikan SM-sarjassa selvittyään pari viikkoa sitten päättyneestä SM-karsintalohkostaan jatkoon. JIPPOn lopullinen sijoitus kymmenen joukkueen B-lohkossa oli viides: edelle selvisivät RoPS, OLS, KuPS YJ sekä SJK, taakse jäivät Tervarit, Ilves, JJK, FF Jaro sekä KPV. JIPPOn tehomies karsinnassa oli hyökkääjä Miro Turunen, joka iski yhdeksässä ottelussa peräti kymmenen maalia. Toiseksi tehokkain joukkueesta oli Turusen tapaan edustusjoukkueen sopimuspelaaja Terrence Smith kolmella maalillaan.

SM-sarjan ensimmäisellä kierroksella lauantaina klo 14 JIPPO kohtaa Mehtimäellä SJK:n. Joukkueet kohtasivat karsinnan puolella helmikuussa Rantakylän Liikuntahallissa, ottelu päättyi 2-2. JIPPOn maaleista vastasivat edustuksen sopimuspelaaja Aake Yletyinen sekä Niklas Sottinen. Lauantain ottelustakin voitaneen odottaa tasaista.

SM-sarjan otteluohjelma ja sarjataulukko löytyvät tämän linkin takaa.

OTTELUINFO:

JIPPO – GBK lauantaina 18.7. klo 17.00 Mehtimäen tekonurmella

Paikkoja rajoitetusti! Kausikorttilaisena pääset otteluun ennakkovarauksella, joka tapahtuu ostamalla to 16.7. klo 24 mennessä nollan euron hintaisen tuotteen nettikaupastamme. Portilla näyttäessäsi kausikorttia kerro, millä nimellä varaus on nettikaupassa tehty. Ilman varausta kausikortti kelpaa portilla vain, jos ottelussa on vielä paikkoja jäljella. Kun tiedämme paljonko kausikorttilaisia on tulossa, laitamme x määrän ennakkolippuja (hintaan 8/6€) nettikauppaan myyntiin perjantaina 17.7. klo 12. Ennakkolippujen myynti päättyy kolme tuntia ennen ottelun alkua. Sen jälkeen tiedotamme, kuinka monta irtolippua portilla on myynnissä, tai onko niitä enää myynnissä. Voimme ottaa otteluun sisään vain n. 400 katsojaa, joten suosittelemme ennakkolipun ostoa.

Huom!

Kausikorttilaisten ja Jippo/Hertta junnujen ennakkopaikkavaraukset tänään eli To 16.7. Klo 24 mennessä!

KIINNOSTAAKO KATUJUNAKYYTI JA VIP-LIPUT LAUANTAIN KÄRKIKAMPPAILUUN?
JIPPOn pääyhteistyökumppani Autotalo Hartikainen & Peugeot tarjoaa lauantain GBK-matsin otteluisäntänä mahdollisuuden tähän.
Suuntaa kohti Autotalo Hartikaista (Pamilonkatu 31), mainitse JIPPO ja käy koeajamassa joku Peugeotin malliston autoista. 30 ensimmäistä koeajajaa saa ilmaisen katujunakyydin JIPPO jäätelökioskin edestä (Torikadun ja Vapaudenpuiston välissä, Carlsonin kulmalta) peliin, VIP-lipun otteluun ja vielä katujunakyydin takaisin torille. Katujunan lähdöt Hartikaisen VIP-lippulaisille Torilta klo 16.20 & 16.40 ennen klo 17 alkavaa ottelun alkua ja takaisin ottelun jälkeen (n. klo 18.45 alkaen).

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

_______________________________________

INFO OTTELUN LIPUNMYYNTIKÄYTÄNNÖISTÄ

 

Kausikorttilaiset
• Kaikkien kausikorttilaisten (yksityiset kausikortit, yrityskausikorttilaiset) pitää varata paikka otteluun 2 päivää ennen ottelutapahtuman alkua (esim. GBK-peli lauantaina, varaukset viimeistään torstaina klo 24 mennessä). Paikan varaaminen tapahtuu JIPPOn Holvi-verkkokaupan kautta.
• Sisäänpääsy otteluun: Kun olette ilmoittautuneet Holvissa otteluun osallistujaksi, ottelutapahtuman sisäänpääsyssä (kausikorttilaiset-kyltin luona) kerrotte varauksessa antamanne nimen ja näytätte kausikorttianne, niin pääsette tapahtumaan sisään.
• Ilman ennakkovarausta et pääse varmasti sisälle. MUUTOS! Sisäänpääsy portilta mahdollista kausikortilla ilman ennakkoilmoittautumista, mutta tällöin sisäänpääsy varten tulee hakea ottelukohtainen lippu lipunmyynnistä. Huomioithan myös että jos ottelu on loppuunmyyty, kausikortilla sisäänpääsy vain ennakkoon ilmoittautumalla. Suosittelemme ennakkoilmoittautumista!
• Ilman kausikorttia et pääse sisään, vaikka olisitkin ilmoittautunut ennakkoon ja nimesi olisikin listalla! Eli MUISTA OTTAA KAUSIKORTTISI MUKAAN!
• Kausikortti vielä hakematta? Ei hätää, voit hakea sen ennen ottelua lipunmyyntipisteeltä! Muista kuitenkin tehdä ennakkoon kausikorttilaisten ilmoittautumisvaraus, sillä ilman sitä et pääse varmasti otteluun!
• Otteluihin on rajattu määrä paikkoja tarjolla, joten ethän varaa paikkoja jos et oikeasti ole tulossa otteluun.
Kausikorttilaisten ilmoittautuminen GBK-otteluun la 18.7.klo 17 (varaukset ennakkoon Holviin to 16.7. klo 24 mennessä):
https://holvi.com/shop/jippojoensuu/product/95ac73eec2c8cedb609c1b41e616e3d5/

 

Lipunmyynti ennakkoon (mahdolliset lisäliput yritykselle otteluun)
• Ennakkolipunmyynti GBK-otteluun alkaa perjantaina 17.7. klo 12 Holvi-verkkokaupassa sen jälkeen, kun varatut kausikorttilaisten paikat on selvillä. Ennakkolipunmyyntituote tulee tarjolle tänne: https://holvi.com/shop/jippojoensuu/section/kausikortit-paasyliput/
• Ennakkolipunmyynti loppuu 3 tuntia ennen pelin alkua (GBK-pelissä la 18.7. klo 14)
• Sisäänpääsy ennakkolipulla suoraan portilta: Kun olet ostanut ennakkolipun Holvista, ottelutapahtuman sisäänpääsyssä (ennakkoliput kyltin luona) kerrotte varauksessa antamanne nimen, niin pääsette tapahtumaan sisään.
• Suosittelemme ostamaan ennakkolipun sisäänpääsyn varmistamiseksi ja jonojen välttämiseksi.

 

Lipunmyynti portilta ja vapaaliput ottelutapahtumassa:

• Ottelutapahtuman lipunmyyntipisteelle tulee tarjolle loput pääsyliput, jos paikkoja jää jäljellä kausikorttilaisilta ja ennakkolipun ostaneilta.
• Kaikki yritys- ja muut vapaaliput tulee vaihtaa ottelukohtaiseen lippuun lipunmyyntipisteellä. HUOM! Vapaalippujen käyttö on mahdollista vain jos paikkoja otteluun on vielä portilla jäljellä.
• Lipunmyyntiä jatketaan niin pitkään, kunnes tapahtuma on täysi, emmekä voi ottaa enää ihmisiä sisään
• Seura pyrkii ilmoittamaan kotisivuilla ja somekanavissa heti, jos ottelutapahtuma on loppuunmyyty eikä portilta saa enää lippuja peliin.

_______________________________________

KIINNOSTAAKO KATUJUNAKYYTI JA VIP-LIPUT LAUANTAIN KÄRKIKAMPPAILUUN?

 

JIPPOn pääyhteistyökumppani Autotalo Hartikainen & Peugeot tarjoaa lauantain GBK-matsin otteluisäntänä mahdollisuuden tähän. Suuntaa kohti Autotalo Hartikaista (Pamilonkatu 31), mainitse JIPPO ja käy koeajamassa joku Peugeotin malliston autoista. 30 ensimmäistä koeajajaa saa ilmaisen katujunakyydin JIPPO jäätelökioskin edestä (Torikadun ja Vapaudepuiston välissä, Carlsonin kulmalta) peliin, VIP-lipun otteluun ja vielä katujunakyydin takaisin torille. Katujunan lähdöt Hartikaisen VIP-lippulaisille Torilta klo 16.20 & 16.40 ennen klo 17 alkavaa ottelun alkua ja takaisin ottelun jälkeen (n. klo 18.45 alkaen).

 

Kuva: Vesa-Pekka Reponen