Joensuulaisen jalkapalloyhteisön pitkä piina päättyy lauantaina, kun Kakkosen kausi pyörähtää JIPPOn osalta käyntiin kotiottelulla. Vastapuolelle Mehtimäellä pelattavassa sarja-avauksessa asettuu vieras Pietarsaaresta, Jakobstads Bollklubb eli JBK.

JIPPOn joukkueen runko on ollut kasassa jo viime syksystä lähtien, ja hiljattain paikkakuntaa vaihtaneiden Henrik Hellsténin sekä Daniel Harakan poistumista lukuun ottamatta nykymuodossaan talvesta asti. JIPPO aloitti vuoden 2020 virallisten otteluiden osalta vahvasti etenemällä Kakkosen Cupissa finaaliin ja Suomen Cupin neljännesvälierään asti, kunnes maailmanlaajuinen pandemia keskeytti kaiken.

– On helvetin siistiä aloittaa sarjakausi. Marraskuusta asti olemme painaneet hommia joukkueena ja valitettavasta tilanteesta johtuen myös yksin. Kyllä polttelee päästä pelaamaan. Se on selvää, että haluamme laittaa kauden kotikentällä hyvin käyntiin. Tehdään asiat niin hyvin kuin osataan, Timo Tahvanainen vakuuttaa.

Koronaepidemian vuoksi JIPPO joutui muiden joukkueiden tavoin keskittymään kuukausien ajan omatoimiharjoitteluun. Sarja-avausta edelsi vain kahden viikon mittainen joukkueharjoittelujakso.

– Se tuo kaikille joukkueille varmasti epävarmuutta. Viime viikonlopun harjoitusottelussa LehPaa vastaan näytti kuitenkin siltä, että emme ole ainakaan täysin unohtaneet miten pelaamme. Uskon, että meillä on hyvä sauma onnistua lauantaina, Tahvanainen näkee.

Suomen hallituksen asettamat yleisötapahtumiin liittyvät rajoitukset vaikuttavat myös JIPPOn ottelutapahtumiin.

– Toiminnanjohtajan roolissa joutuu miettimään paljon erilaisia järjestelyjä. Ensimmäinen ottelu on varmasti haaste saada rullaamaan, mutta olemme tehneet töitä seurana. Toivomme ihmisiltä ymmärrystä siihen, että tilanne on meillekin uusi.

JIPPO lähtee otteluun terveellä kokoonpanolla. Varmasti poissa on vain Pavel Nazimov.

 

Vieraita Pietarsaaresta

 

Joulukuussa 1944 perustettu JBK pelasi alkuaikoinaan pitkään Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta FF Jaron vakiinnutettua paikkansa Pietarsaaren ykkösseurana on JBK pelannut alemmissa sarjoissa. 2020 on JBK:n neljäs peräkkäinen kausi Kakkosen C-lohkossa. Viime kaudella joukkue sijoittui lohkossa neljänneksi, ja lähtee varmasti alkavallakin kaudella tavoittelemaan kärkisijoja.

JBK:n pelaajarinki on melko kapea, mutta laadukas. Joukkueen uusiin vahvistuksiin kuuluu viime kaudella Jaroa edustanut kokenut serbitoppari Pavle Milosavljevic, joka pelasi kaudella 2015 Timo Tahvanaisen joukkuetoverina Suomen mestaruuden voittaneessa SJK:ssa. Liigatasolla Milosavljevic on edustanut myös Tampereen Ilvestä. Juuri ennen kauden alkua JBK sai ehkä vieläkin kovemman vahvistuksen, kun yli kaksisataa liigaottelua pelannut Jaro-ikoni Jonas Emet liittyi joukkueeseen. 32-vuotiaan keskikenttäpelaajan suurin henkilökohtainen saavutus on Veikkausliigan jaettu maalikuninkuus kaudelta 2014. JBK:n avainpelaajiin lukeutuu myös viime kaudella 14 maalia pyssyttänyt Kevin Larsson.

JBK:lla on farmisopimus Ykkösessä pelaavan Jaron kanssa, joten joukkueen riveissä nähtäneen myös Jaron sopimuspelaajia. JBK:ta valmentaa ensimmäistä kauttaan entinen Jaro-pelaaja Jimmy Wargh, Milosavljevicin toimiessa pelaajaroolinsa ohessa apuvalmentajana.

 

Tiesitkö

 

JIPPO ja JBK ovat kohdanneet toisensa vain kerran aiemmin. Koillispuiston tekonurmella pelattu vuoden 2011 Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelu eteni maalittomana aina rangaistuspotkukilpailuun asti, jossa JIPPO oli etevämpi maalein 4-2. JIPPOn maaleista vastasivat Petteri Rönkkö, Tuomas Korpela, Jaakko Reponen ja Eetu Koistinen. JIPPO eteni Cupissa jatkoon, ja pudotti seuraavalla kierroksella liigajoukkue Tampere Unitedin jatko-otteluun saakka yltäneessä trillerissä. JIPPOn hieno Cup-taival päättyi puolivälierävaiheeseen, jossa toinen liigajoukkue IFK Mariehamn oli kotonaan parempi.

 

JIPPO – JBK lauantaina 13.6. klo 17.00 Mehtimäellä

Paikkoja rajoitetusti! Kausikorttilaisena pääset otteluun ennakkovarauksella, joka tapahtuu ostamalla to 11.6. klo 24 mennessä nollan euron hintaisen tuotteen nettikaupastamme. Portilla näyttäessäsi kausikorttia kerro, millä nimellä varaus on nettikaupassa tehty. Ilman varausta kausikortti ei portilla kelpaa. Kun tiedämme paljonko kausikorttilaisia on tulossa, laitamme x määrän ennakkolippuja (hintaan 8/6€) nettikauppaan myyntiin perjantaina 12.6. Ennakkolippujen myynti päättyy kolme tuntia ennen ottelun alkua. Sen jälkeen tiedotamme, kuinka monta irtolippua portilla on myynnissä, tai onko niitä enää myynnissä. Voimme ottaa otteluun sisään vain n. 400 katsojaa, joten suosittelemme ennakkolipun ostoa.

 

Artikkelin kuva: Marko Pennanen

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi