Viime vuonna käynnistetty perinne saa jatkoa tänä lauantaina, kun Karjalaiset Futisfestarit valtaa Mehtimäen stadionin. Tapahtumantäyteisen päivän kruunaa kaksi kovaa ottelua: klo 17.00 alkava naisten Ykkösen ottelu FC Hertta – IK Myran, sekä miesten Kakkosen C-lohkon kärkikamppailu JIPPO – JJK, joka starttaa klo 14.00.

JIPPO lähtee lauantain otteluunsa hyvistä asetelmista voitettuaan edellisellä kierroksella SC KuFu98:n vieraissa 0-2 Nuutti Tykkyläisen ja Pavel Nazimovin maaleilla. Voitto nosti joensuulaiset lohkon kärkeen, sillä joukkueen maaliero on parempi kuin tasapisteissä kärkkyvillä JS Herculeksella sekä JJK:lla.

Alkukausi on sujunut joukkueelta hyvin. Pitkän kevään jälkeen on ollut hienoa päästä pelaamaan panoksellisia, kovia otteluita. Tuntuu, että kaikki pelit ovat kärkikamppailuja, mikä on mielestäni pelkästään hienoa. Lauantaina on tiedossa jälleen kova ja hieno kärkiottelu, JIPPOn keskikentän taistelija Sauli Kettunen hehkuttaa.

JIPPO ja JJK kohtasivat toisensa vain kaksi viikkoa aiemmin Jyväskylässä. JIPPO meni maalittoman avausjakson jälkeen johtoon Aleksis Lehtosen tuikattua kulmapotkun jälkitilanteesta pallon verkkoon, mutta JJK painoi ottelun väkisin tasoihin 87. minuutilla. Takaisku oli ensimmäinen JIPPOn verkkoon tällä kaudella tehty pelitilannemaali.

– JJK osoitti Harjulla olevansa yksi sarjan parhaista joukkueista. Olimme hyviä ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella jaksolla JJK sai peliä paremmin haltuunsa. Lauantaina meidän täytyy pitää keskittyminen päällä täydet 90 minuuttia, ja tehdä harjoiteltuja asioita hyvin. Meitä vastaan on edelleen vaikea tehdä maaleja, ja kollektiivinen koko joukkueen puolustaminen antaa meille aina mahdollisuuden voittaa. Kun saamme viimeisen kolmanneksen ratkaisuihin vielä malttia ja laatua, pinnat jäävät Joensuuhun, Kettunen näkee.

Kettusella on selvä näkemys lauantain ottelun ratkaisijoista.

– Uskon, että Topi Pasi painaa kulmapotkusta yhden ja Joona Hiltunen tykittää veljensä syötöstä toisen. En toki pistä pahakseni vaikka omakin maalisarakkeeni aukeaisi, “Sale” velmuilee.

JIPPO – JJK on siis osa Karjalaiset Futisfestarit -nimellä kulkevaa koko päivän tapahtumaa, jossa on ohjelmaa etenkin nuorille jalkapalloilijanaluille. Kettunen toivookin ihmisiä ympäri jalkapalloilevaa Pohjois-Karjalaa sankoin joukoin paikalle.

– Lehmon Pallon kasvattina toivon erityisesti, että yleisö löytää Lehmon High Pine Lanelta kannustamaan myös Mehtimäelle. Tehdään yhdessä hieno tapahtuma!

JIPPO lähtee otteluun jälleen terveellä miehistöllä. Yksi nimi on kuitenkin poissa: päävalmentaja Jussi Leppälahti on suorittamassa UEFA A -valmentajatutkintoa Eerikkilässä, minkä vuoksi JIPPO-laivaa lauantain ottelussa luotsaa apuvalmentaja Mikko Bergström. Puntit ovat kuitenkin tasan vierasjoukkueen kanssa, sillä JJK:n päävalmentaja Basam Elfadl on samalla kurssilla, eikä häntäkään siten nähdä Mehtimäellä.

 

Ärsytetty vastustaja

 

Vakuuttavasti kautensa aloittanut sarjanousija koki tiistaina avaustappionsa, kun FCV oli 1500 katsojan edessä pelatussa paikalliskamppailussa parempi. JJK johti ottelua jo 0-2 kapteeni Robin Saastamoisen kahdella maalilla, mutta vaajakoskelaiset kirivät toisella jaksolla ohi. Tappion myötä JJK jatkaa tasapisteissä JIPPOn kanssa yhden ottelun enemmän pelanneena, ja janoaa varmasti paluuta voittokantaan.

Sarjan kiistatta parhaisiin pelaajiin lukeutuva laiturikonkari Mikko Manninen teki viime kierroksella paluun JJK:n kokoonpanoon oltuaan sivussa JJK:n ja JIPPOn edellisestä kohtaamisesta. Paremmin keskikenttäpelaajana tunnettu Tuomas Koppelomäki on vallannut ysipaikan JJK:n kokoonpanosta, ja hakee varmasti ahnaasti kauden avausmaaliaan.

Saastamoisen, Mannisen ja Koppelomäen lisäksi JIPPO-puolustuksen täytyy varoa myös taitavaa keskikenttäpelaajaa Olli Pöyliötä, joka rankaisi JIPPOa Jyväskylässä laukomalla kaukaa JJK:n loppuhetkien tasoituksen. Pöyliön lisäksi JJK:n keskikentän luottomiehiä ovat olleet Rasmus Ervasti sekä Eeli Liukkonen. Puolustuspäässä JJK on kärsinyt poissaoloista, mutta toppari Sami Nissinen sekä laitapuolustaja Juho Luoma ovat kellottaneet täydet minuutit kauden jokaisessa ottelussa maalivahti Aati Riihimäen ohella. Päävalmentaja Basam Elfadlin poissaollessa JJK:n valmennusvastuuta lauantaina kantaa apuvalmentaja Sakari Holopainen.

 

JIPPO – JJK lauantaina 8.8. klo 14.00 Mehtimäellä

Liput:
– Aikuiset 10 €
– Erityisryhmät 8 € (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, lapset 7-15v)
– Alle 7v ilmaiseksi
– Kaikki pohjoiskarjalaiset jalkapallon lisenssipelaajat oman seuran pelipaita päällä ilmaiseksi
– JIPPOn ja FC Hertan kausikorteilla vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista vaan suoraan kausikortilla portilta sisään.
-JIPPO vapaaliput käyvät ottelussa.

VÄLTÄ JONOTUSTA; HOMMAA ENNAKKOIPUT JIPPOn NETTIKAUPASTA:
https://holvi.com/shop/jippojoensuu/section/kausikortit-paasyliput/

Rajoitukset:

Koronarajoitukset ovat elokuussa ottelutapahtumien osalta keventyneet,  joten voimme ottaa maksimissaan 1000 henkeä tapahtumaan. On kuitenkin hyvä huomioida että tapahtumaan ei saa tulla, jos tuntee olensa kipeäksi ja flunssaiseksi, tapahtumassa on pidettävä 1-2m turvavälejä ja käsiä on hyvä pestä ennen tapahtumaan tuloa, tapahtumassa ja tapahtuman jälkeen. Tapahtumassa tarjolla käsidesiä ja kasvomaskeja ilmaiseksi. Tarjolla on 2 sisääntuloa (pääsisäänkäynti+maavallin sisäänkäynti), joten ruuhka-aikana pyydämme käyttämään molempia sisääntuloportteja.

Tapahtumakartta:

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

 

Karjalaisten Futisfestareiden ohjelma

 

Klo 12.30 Tapahtuma alkaa:
Emmi Björn Panna-areenalla
Junnurankkarikisat alkaa toiminta-alueella (klo 13)
Mies & kitara: Gabriel Kivivuori esiintyy

Klo 14 JIPPO – JJK alkaa

Klo 14.45 Puoliaika:
Autotalo Hartikainen puoliaikakisa
Emmi Björn freestyletemppushow keskiympyrässä.

Klo 15.45-16.45:
Emmi Björn freestyletemppukoulu junnuille toiminta-alueella (alkaen klo 15.50)
Junnurankkarikisan finaalit toiminta-alueella (alkaen klo 16.15)
Mies & kitara: Gabriel Kivivuori esiintyy

Klo 17: FC Hertta – IK Myran (Ala-Veteli)
JIPPOn edustusjoukkueen pelaajia Panna-areenalla

Klo 17.45: Puoliaika: Emmi Björn vs Aleksis Lehtonen (Jippo edustus) Freestylefutis –battle keskiympyrässä

Klo 19 Tapahtuma päättyy

Tarkemmat tiedot tapahtuman sivulla.

 

Artikkelin kuva: Marko Pennanen