Mehtimäellä nähdään sunnuntaina Kakkosen C-lohkon kärkikamppailu, kun JIPPO kohtaa SC KuFu98:n. Yhden ottelun JIPPOa enemmän pelanneet kuopiolaiset johtavat sarjaa pisteen erolla joensuulaisiin.

Jonkin aikaa sarjan kärkipaikkaa yksinäisessä ylhäisyydessään pitänyt JIPPO on kärsinyt pienestä suvantovaiheesta, ainakin pisteiden valossa. Tappioitta alkukauden pelannut JIPPO porskutti elokuussa kolmen ottelun voittoputkessa, kunnes RFA onnistui riistämään joensuulaisilta pisteen 2-2-tasapelin myötä. Seuraavalla kierroksella FCV haki Mehtimäeltä tasapelipisteen samoilla lukemilla, ja viime viikolla JIPPO joutui nöyrtymään kauden ensimmäiseen tappioonsa JJK:n vieraana maalein 2-0.

– Viime otteluista ei saatu toivottuja tuloksia, mutta niistä löytyi kuitenkin myös positiivisia asioita. Ne ovat olleet hyvin opettavaisia matseja, ja tulemme seuraaviin otteluihin varmasti entistä valmiimpina, Aleksi Nissinen kertoo.

Viime kaudella JIPPOn sisäisen maalitilaston yhdeksällä osumallaan (sis. Kakkonen + Kakkosen nousukarsintasarja) voittanut Nissinen teki FCV-ottelussa paluun JIPPOn kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen. Nissisen kevät kului armeijan harmaissa, ja kotiutumisensa jälkeen “Allu” haki jonkin aikaa pelituntumaa farmijoukkue LehPan riveissä ennen paluutaan edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. FCV:tä vastaan mies pelasi toisen jakson, ja oli lopussa päästä ratkaisemaan voiton JIPPOlle, mutta joutui vastustajan kaatamaksi. Kaikkien yllätykseksi tuomari vihelsi tilanteesta vapaapotkun FCV:lle ja varoituksen Nissiselle, ja ottelu päättyi tasan. JJK:ta vastaan Nissinen nousi jo avauskokoonpanoon.

– On ollut mukava päästä pelaamaan pitkästä aikaa, vaikka toki omassa pelaamisessani on vielä paljon parannettavaa. Toivon totta kai, että saan myös tulevissa otteluissa vastuuta, ja pääsen omalla panoksellani auttamaan joukkuetta. Pyrin saamaan itsestäni vielä enemmän irti, ja toivottavasti pääsen myös tehojen makuun, Nissinen tuumii.

Sunnuntaina Nissisellä ja JIPPOlla on edessään iso haaste, kun joukkue saa vieraakseen sarjakärjen.

– Vastakkain on kaksi todella hyvää joukkuetta. Olen kuitenkin varma, että jos vain pidämme sovituista asioista kiinni, ja tulemme täydellä latauksella peliin, kolme pistettä jää Joensuuhun, Nissinen uskoo.

 

SC KuFu98

 

Kahdella murskatappiolla kautensa aloittanut SC KuFu98 on pelannut avauskierrosten jälkeen vahvalla tasolla. Joukkue voitti heinäkuussa kaikki neljä otteluaan, jonka jälkeen JIPPO katkaisi kuopiolaisten voittoputken 0-2-vierasvoitolla. Tuon notkahduksen jälkeen KuFu on voittanut kolme viidestä ottelustaan ja pelannut kahdesti 2-2-tasapelin. Molemmat tasapelit ovat tulleet FCV:tä vastaan, viimeksi viime viikolla Vaajakoskella. Hyökkäys on ollut kuopiolaisten paras puolustus: kaikissa seitsemässä voitto-ottelussaan KuFu on tykittänyt vähintään kolme maalia, molemmissa tasapeleissäkin kaksi. Maaleitta kuopiolaiset ovat jääneet ainoastaan kolmessa tappio-ottelussaan. Maaliero 30-24 on paljon puhuva: tehtyjä maaleja on eniten sarjassa, päästettyjä toiseksi eniten.

Sunnuntain ottelu on JIPPOlle ja KuFulle jo kolmas keskinäinen kohtaaminen tällä kaudella. Kesäkuussa JIPPO lanasi varamiehisen KuFun Mehtimäellä maanrakoon 4-0 Joona Hiltusen kolmella ja Santeri Saarenkunnaksen yhdellä maalilla. Elokuun alussa JIPPO voitti edellistä kohtaamista huomattavasti kovemman KuFu-nipun Kuopiossa 0-2 Nuutti Tykkyläisen ja Pavel Nazimovin viimeisen kymmenminuuttisen aikana tehdyillä maaleilla.

KuFun paras maalintekijä on ollut kuudessa pelaamassaan ottelussa seitsemän maalia pyssyttänyt portugalilaishyökkääjä Bruno Rodrigues, joka joensuulaisten onneksi pelaa loppukauden emoseura KuPS:ssa, samoin kuin viisi maalia keskikentältä käsin iskenyt Arttu Heinonen. KuFun miehitys sunnuntaille on pari päivää ennen ottelua täysi arvoitus, mutta Suomen mestari KuPS:n juniorimyllyssä riittää taatusti pelimerkkejä vahvan kokoonpanon kasaamiseen.

 

Tiesitkö

 

Ottelua isännöi Climate Joensuu, jonka myötä ottelu on ILMASTOPELI. Miten sinä voit osallistua pienellä teolla sunnuntaina ilmaston eteen? Tule otteluun polkupyörällä ja saat pyöräparkista pienen pelievään otteluun, lisäksi osallistut pyörähuoltolahjakortin arvontaan. Ottelussa on lisäksi Climate Joensuun esittelypiste, jossa mm. pyörällä sähköä tuottava autorata – käy testaamassa miten omat jalat ja auto liikkuu!
Ilmasto on iso asia, mutta niin on tämä ottelukin. Tarvitsemme kaiken tuen meidän rakkaalta kotiyleisöltämme. TERVETULOA!

 

 

JIPPO – SC KuFu98 sunnuntaina 20.9. klo 17.00 Mehtimäellä

Liput 8/6€ myynnissä ennakkoon JIPPOn nettikaupassa sunnuntaihin klo 14 saakka osoitteessa https://holvi.com/shop/jippojoensuu/section/kausikortit-paasyliput/. Kausikorttilaiset sekä JIPPOn ja FC Hertan juniorit oman seuran seura-asu päällä vapaa pääsy!

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

 

Kuva: Vesa-Pekka Reponen