JIPPO jatkaa kotiotteluidensa sarjaa kohtaamalla tulevana lauantaina Mehtimäellä derbyhenkeä muistuttavassa pelissä SC KuFu98:n Kuopiosta. KuFu ja JIPPO kohtaavat tällä kaudella toisensa kolme kertaa, sillä he muodostavat JJK:n ja FC Vaajakosken kanssa yhden Kakkosen C-lohkon kolmesta paikallislohkosta.

JIPPO pelasi edellisen ottelunsa reilu viikko sitten Suomen Cupin neljännesvälierässä FC Interiä vastaan, vieraiden maalin voiton myötä jatkopaikka matkasi Turkuun. Kakkosta JIPPO on pelannut yhden ottelun, kun kotona pelatussa sarja-avauksessa maaliton taisto Pietarsaarelaista JBK:ta vastaan tuotti pisteen molemmille.

Joukkue palautui juhannuksena ”otteluruuhkastaan” ja on päässyt treenaamaan tällä viikolla levänneellä rosterilla. Joukkueen kapteeni Antti Åke ei pelannut sarja-avauksessa, mutta pääsi tositoimiin edellisessä Cupin ottelussa.

– Oli mahtavaa päästä pitkästä aikaa pelaamaan ja vieläpä noin hienossa Cupin ottelussa kovaa vastustajaa vastaan. Se ottelu on kuitenkin pyyhitty jo kaikin puolin pois mielestä ja kehosta, katse on ollut koko viikon seuraavassa sarjaottelussa KuFua vastaan, vakuuttaa Åke.

JIPPO aloittaa nyt kahdeksan ottelun putken ilman vapaita viikonloppuja tai juhlapyhiä, tämä mahdollistaa normaalin harjoittelurytmin ja arjen joukkueessa.

– Joukkuetreenejä on edelleen alla kohtuullisen vähän, joten tekee hyvää saada säännöllinen rytmi päälle tähän touhuun. On meidän etu, kun pääsemme harjoittelemaan mahdollisimman paljon isolla ja terveellä ryhmällämme ja kehittämään peliämme. Itsellä on myös ollut pientä vaivaa, joiden jälkeen alan palata taas täyteen pelikuntoon. Alkuviikon treeneissä on oltu liikkeellä hyvällä jalalla ja ajoittain myös isolla tunteella. Se on hyvän merkki, kommentoi Åke.

JIPPOn ensimmäisessä kotiottelussa oli 245 katsojaa, mutta Inter-ottelu oli loppuunmyyty. Tulevan lauantain jälkeen seuraavaa kotiottelua saadaan odottaa kolme viikkoa.

– Usko meidän joukkueen jokaista toimijaa myöten olevan nälkäisenä lauantaina, tavoitetta ei varmaan tarvitse ääneen sanoa. Me joukkueena haluamme mökin täyteen myös lauantaina. Tulkaa Mehtimäelle huutamaan, se on meidän kotikenttä, painottaa Åke.

JIPPOlla on kaikki pelaajat käytössään.

 

Suomen mestareiden farmijoukkue

 

SC KuFu98 on vuonna 1998 perustettu jalkapallon erikoisseura. KuFu on pelasi ensimmäisen kerran Kakkosessa vuonna 2003, jonka jälkeen seuraavaa visiittiä maan kolmanneksi korkeimmalle tasolle saatiin odottaa aina vuoteen 2014 saakka. Tällä erää Kakkosessa joukkue on pelannut kaudesta 2016 saakka, parhaina saavutuksena kaudelta 2016 A-lohkon toinen sija ja viime kaudelta C-lohkon kolmossija. JIPPO ja KuFu ovat kohdanneet toisensa harjoitusotteluiden muodossa useita kertoja, mutta virallisia otteluita on takana vain kolme kappaletta. Kaudella 2003 joukkueet pelasivat samassa Kakkosen lohkossa, tuolloin JIPPO oli kahteen otteeseen parempi. Viimeisin ottelu on Suomen Cupista kaudelta 2011, kun hyisellä Savon Sanomat areenalla maalittomana jatkoajalle edenneessä ottelussa KuFun Toni Kouvalainen ja JIPPOn Petteri Rönkkö osuivat molemmat vieden ottelun rangaistuspotkukilpailuun. Lopulta JIPPO eteni tuosta ottelusta jatkoon.

KuFu:n kokoonpanoa on tässä vaiheessa kautta hyvin vaikeaa lähteä ennakoimaan, sillä joukkueen muodostavat Kuopion Palloseuran edustuksen, A-junioreiden ja B-junioreiden pelaajat. Junioreiden SM-karsintasarjat ovat vielä kesken, joten sieltä tulevien pelaajien lukumäärä ja nimet selviävät vasta pelipäivänä. KuPS:n edustus hävisi eilen keskiviikkona Suomen Cupin puolivälierässä Interille, joten on hyvin todennäköistä, että heinäkuussa alkavaa Veikkausliigaa odottelevasta miehistöstä tullaan hakemaan minuutteja Joensuuhun. Kauden ensimmäisessä ottelussaan KuFu kävi ottamassa rumasti kuonoon Kemi City FC:lle lukemin 4-0. Tähän otteluun joukkue oli saatu raavittua vaivoin kasaan, uurastihan kentällä täydet 90 minuuttia mm. Veikkausliiga-legenda 47-vuotias joukkueen pelaajavalmentaja Tero Taipale. KuFu:n maalilla ensimmäisessä ottelussa torjui JIPPO-kasvatti vuonna 2001 syntynyt Aleksi Honka-Hallila, joka todennäköisesti pelannee myös lauantaina.

KuFu:n kokoonpano elää siis kauden aikana paljon, mutta parhaimmillaan kyseessä on ehdottomasti sarjan nimekkäin joukkue. Mikäli savolaisvieraat saavat mukaansa vahvistuksia edustuksesta, niin Mehtimäellä nähdään liigavauhtia ja osaamista myös tulevana lauantaina.

 

Tiesitkö

 

Ennen JIPPOn edustuksen ottelua Mehtimäellä klo 13.30 pelataan B-junioreiden SM-karsintaa, kun Tuomas Silvennoisen ja Tero Tahvanaisen valmentama JIPPO saa vastaansa Tervarit. Hienosti oman SM-karsintansa ennen koronataukoa aloittaneet, ja senkin jälkeen Kokkolasta tärkeän voiton hakeneet vuosina 2004-2002 syntyneet B-juniorit pelaavat tässä toiseksi viimeisessä karsintaottelussaan isoista asioista: voitto varmistaisi seurahistorian ensimmäisen paikan B-junioreiden SM-sarjassa. Ottelussa pelaavat kolme JIPPOn edustuksen sopimuspelaajaa: Miro Turunen, Terence Smith ja Nuutti Kaikkonen. Otteluun on vapaa pääsy, JIPPO-kioski palvelee. Aloita siis futispäiväsi jo tästä ottelusta.

 

JIPPO – KuFu lauantaina 27.6. klo 17.00 Mehtimäellä

Paikkoja rajoitetusti! Kausikorttilaisena pääset otteluun ennakkovarauksella, joka tapahtuu ostamalla to 25.6. klo 24 mennessä nollan euron hintaisen tuotteen nettikaupastamme. Portilla näyttäessäsi kausikorttia kerro, millä nimellä varaus on nettikaupassa tehty. Ilman varausta kausikortti kelpaa portilla vain, jos ottelussa on vielä paikkoja jäljella. Kun tiedämme paljonko kausikorttilaisia on tulossa, laitamme x määrän ennakkolippuja (hintaan 8/6€) nettikauppaan myyntiin perjantaina 26.6. klo 12. Ennakkolippujen myynti päättyy kolme tuntia ennen ottelun alkua. Sen jälkeen tiedotamme, kuinka monta irtolippua portilla on myynnissä, tai onko niitä enää myynnissä. Voimme ottaa otteluun sisään vain n. 400 katsojaa, joten suosittelemme ennakkolipun ostoa.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

_______________________________________

INFO OTTELUN LIPUNMYYNTIKÄYTÄNNÖISTÄ

 

Kausikorttilaiset
• Kaikkien kausikorttilaisten (yksityiset kausikortit, yrityskausikorttilaiset) pitää varata paikka otteluun 2 päivää ennen ottelutapahtuman alkua (esim. KuFu peli lauantaina, varaukset vimeistään torstaina klo 24 mennessä). Paikan varaaminen tapahtuu JIPPOn Holvi-verkkokaupan kautta.
• Sisäänpääsy otteluun: Kun olette ilmoittuneiden Holvissa otteluun osallistujaksi, ottelutapahtuman sisäänpääsyssä (kausikorttilaiset kyltin luona) kerrotte varauksessa antamanne nimen ja näytätte kausikorttianne, niin pääsette tapahtumaan sisään.
• Ilman ennakkovarausta et pääse varmasti sisälle. MUUTOS! Sisäänpääsy portilta mahdollista kausikortilla ilman ennakkoilmoittautumista, mutta tällöin sisäänpääsy varten tulee hakea ottelukohtainen lippu lipunmyynnistä. Huomioitahan myös että jos ottelu on loppuunmyyty, kausikortilla sisäänpääsy vain ennakkoon ilmoittautumalla. Suosittelemme ennakkoilmoittautumista!
• Ilman kausikorttia et pääse sisään, vaikka olisitkin ilmoittautunut ennakkoon ja nimesi olisikin listalla! Eli MUISTA OTTAA KAUSIKORTTISI MUKAAN!
• Kausikortti vielä hakematta? Ei hätää, voit hakea sen ennen ottelua lipunmyyntipisteeltä! Muista kuitenkin tehdä ennakkoon kausikorttilaisten ilmoittautumisvaraus, sillä ilman sitä et pääse varmasti otteluun!
• Otteluihin on rajattu määrä paikkoja tarjolla, joten ethän varaa paikkoja jos et oikeasti ole tulossa otteluun.
Kausikorttilaisten ilmoittautuminen KuFu-ottelun la 27.6.klo 17 (varaukset ennakkoon Holviin to 25.6. klo 24 mennessä):
https://holvi.com/shop/jippojoensuu/product/7be717cff0d0eec23af9074d452afbd2/
Lipunmyynti ennakkoon (mahdolliset lisäliput yritykselle otteluun)
• Ennakkolipunmyynti KuFu-otteluun alkaa perjantaina 26.6. klo 12 Holvi verkkokaupassa sen jälkeen kun varatut kausikorttilaisten paikat on selvillä. Ennakkolipunmyyntituote tulee tarjolle tänne: https://holvi.com/shop/jippojoensuu/section/kausikortit-paasyliput/
• Ennakkolipunmyynti loppuu 3 tuntia ennen pelin alkua (KuFu pelissä la 27.6. klo 14)
• Sisäänpääsy ennakkolipulla suoraan portilta: Kun olet ostanut ennakkolipun Holvista, ottelutapahtuman sisäänpääsyssä (ennakkoliput kyltin luona) kerrotte varauksessa antamanne nimen, niin pääsette tapahtumaan sisään.
• Suosittelemme ostamaan ennakkolipun sisäänpääsyn varmistamiseksi ja jonojen välttämiseksi.
Lipunmyynti portilta ja vapaaliput ottelutapahtumassa:

• Ottelutapahtuman lipunmyyntipisteelle tulee tarjolle loput pääsyliput, jos paikkoja jää jäljellä kausikorttilaisilta ja ennakkolipun ostaneilta.
• Kaikki yritys- ja muut vapaaliput tulee vaihtaa ottelukohtaiseen lippuun lipunmyyntipisteellä. HUOM! Vapaalippujen käyttö on mahdollista vain jos paikkoja otteluun on vielä portilla jäljellä.
• Lipunmyyntiä jatketaan niin pitkään, kunnes tapahtuma on täysi, emmekä voi ottaa enää ihmisiä sisään
• Seura pyrkii ilmoittamaan kotisivuilla ja somekanavissa heti, jos ottelutapahtuma on loppuunmyyty eikä portilta saa enää lippuja peliin.