JIPPOlla on lauantaina edessään peräti neljäs peräkkäinen vierasottelu, koska GBK-kotiottelu siirrettiin välistä syksylle. Joukkue matkustaa Kuopioon, jossa ottelua isännöi SC KuFu98.

JIPPO oli viime kierroksella lähellä ottaa neljännen peräkkäisen voittonsa johtamalla sarjakärki JJK:ta loppuhetkille saakka Aleksis Lehtosen maalilla. Kotijoukkueen 87. minuutilla tekemän tasoitusmaalin myötä pisteet lopulta jaettiin, ja sarjataulukossa JIPPOn takamatka yhden ottelun enemmän pelanneeseen JJK:hon säilyi kolmessa pisteessä.

– JJK-ottelu oli kahden hyvän joukkueen tasainen vääntö. Totta kai voiton lipsuminen loppuhetkillä harmittaa, mutta tasapeliin voi olla ihan tyytyväinen. Harju ei ole vierasjoukkueelle helppo paikka pelata, täydet minuutit laitapuolustajana uurastanut Tuomo Tolonen huomauttaa.

Viime kaudella läpimurron JIPPOn edustusjoukkueeseen tehnyt Tolonen on jatkanut siitä, mihin viime syksynä jäi. VIFK-ottelusta mies oli sivussa, mutta kaikissa muissa sarjaotteluissa “Tume” on ollut avauskokoonpanossa, eikä syyttä.

– Omalta osaltani kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle. Vastuuta on tullut paljon, mikä on lisännyt itseluottamustani. Joka viikko tehdään kovasti töitä, että itsestä saisi vielä enemmän irti, Tolonen toteaa.

Lauantain ottelusta Tolonen odottaa tasaista. JIPPO murskasi KuFun kesäkuussa kotonaan 4-0, mutta sittemmin KuFu on nostanut tasoaan roimasti.

– Kuopiolaisilla on varmasti mielessä revanssi viime kohtaamisesta. He ovat tehneet paljon maaleja viime otteluissa, joten meidän täytyy puolustaa tarkasti. Voitto lähtee Joensuuhun omalla, rohkealla ja yhtenäisellä pelillä. Tehdään niitä juttuja, mitä ollaan treeneissä jauhettu, Tolonen uskoo.

JIPPO lähtee otteluun jälleen terveellä miehistöllä.

 

Vastassa eri joukkue kuin viimeksi

 

JIPPOn ja KuFun kesäkuinen kohtaaminen oli hyvin yksipuolinen näytös, jossa JIPPO teurasti avauskierroksella Kemille 4-0-hävinneen vastustajansa samoin lukemin. Tämän jälkeen kuopiolaisten vireessä tapahtui täyskäännös, ja joukkue on voittanut neljä ottelua putkeen maalierolla 16-7, nousten sarjassa vain kahden pisteen päähän kärkisijaa pitävästä JJK:sta. Vireen muuttumisen takana ovat suuret kokoonpanomuutokset: Kuopion Palloseuran farmijoukkue on saanut riveihinsä kesäkuussa SM-sarjapaikasta taistelleita KuPS:n A- ja B-juniorijoukkueiden avainpelaajia, sekä apuja myös liiga-KuPS:sta. Nähtäväksi jää, minkä tason nipulla KuFu lähtee lauantain otteluun JIPPOa vastaan.

KuFun tehomies tällä kaudella on ollut neljässä ottelussa neljä maalia iskenyt hyökkääjä Eetu Rissanen. Lisäksi joukkueella on kolme kahden maalin miestä: keskikenttäpelaajat Taneli Heiskanen ja Arttu Heinonen sekä hyökkääjä Eetu Pellikka. Joukkueen ykkösmaalivahdin paikan on ottanut KuPS:n huippulupaava kakkosmaalivahti Hemmo Riihimäki. KuPS-lainoista tärkeässä roolissa on ollut myös kolmessa voitto-ottelussa pelannut Jiri Nissinen. KuPS:n nimimiehistä pelituntumaa KuFusta ovat hakeneet Playoff-realityohjelman kautta sopimuksen saaneet Mats Haakenstad ja Bruno Rodrigues, joista jälkimmäinen iski maalinkin viime kierroksella.

 

Tiesitkö

 

JIPPOn joukkueessa on useampi pelaaja, jolla on kokemusta KuFu-paidassa pelaamisesta. Heistä ainoa syntyperäinen savolainen, Santeri Saarenkunnas, siirtyi KuFusta JIPPOon viime kaudeksi. Joensuun seudulla kasvaneet Jere ja Joona Hiltunen sekä Nuutti Tykkyläinen palasivat Kuopiosta JIPPOn sopimuspelaajiksi täksi kaudeksi, joskin Tykkyläinen kävi pelaamassa JIPPOssa jo viime syksyn lainasopimuksen turvin. Joona Hiltunen oli viime kaudella KuFun paras maalintekijä kolmellatoista osumallaan.

Ex-KuFulaisilla on varmasti nälkää näyttää osaamistaan entiselle seuralleen, entisille pelikavereilleen sekä entiselle kotiyleisölleen. Tästä nähtiin esimakua jo joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, jossa JIPPOn neljästä maalista Joona Hiltunen teki kolme ja Santeri Saarenkunnas yhden.

 

 

SC KuFu98 – JIPPO lauantaina 1.8. klo 15.00 Kuopion keskuskentällä