FC Jazz A – JIPPO A  5 – 4 (2 – 2)

Ensimmäiseen vierasotteluun lähtökohdat olivat vähintäänkin hankalat: 10 pelaajaa jäi Joensuuhun sairastelun takia. Matkaan lähdettiin 12+1 miehityksellä.
Pitkän matkan jälkeen Porissa odotti loistavasti jalkapalloon soveltuva Karhuhalli. Milloinhan saataisiin Joensuuhun samanlainen???
Peli alkoi varovaisen tunnustelevasti molempien joukkueiden osalta. Ensimmäinen maali näki päivänvalonsa, kun kellossa oli 24 min. Jazzin Eetu Räisänen laittoi pallon tyylikkäästi alanurkkaan ja Jazz siirtyi 1 – 0 johtoon. Jipon vastausta ei tarvinnut odottaa kuin 7 minuuttia. Miika Vainikainen antoi laadukkaan keskityksen sivuvapaapotkusta ja Simo Kahelin survoi lopulta pallon maaliin. Ensimmäisen jakson loppupuolella oli Jipon aika siirtyä johtoon. Lähes identtinen maali ensimmäisen kanssa, mutta tällä kertaa viimeistelijänä toimi Kristian Levy, joka sai nerokkaan tarjoilun Miko Mäkirinteeltä. Tätä iloa ei kuitenkaan kauan kestänyt; 3 minuuttia ja pallo oli Jipon maalissa. Maalintekijänä Jazzin Waltteri Riihimäki. Tauolle mentiin tilanteessa  2 – 2.
Tauon jälkeen peli jatkui tasaisissa merkeissä. Pelikello näytti 53 min, kun Kristian Levy laittoi matalan pallon kohti maalia ja lopulta pallo pomppi vastustaja topparin kautta maaliin. Tilanne muuttui 2 – 3:een. Tästä maalista 2 minuuttia ja pallo oli taas Jazzin maalissa, maalintekijänä Markus Kuivalainen. Salamamaalit peräkkäin ja pelikellon näyttäessä 55 min oli tilanne 2-4. Seuraavat kolme maalia menivätkin sitten Jazzin nimiin. Ensimmäinen syntyi pelikellon näyttäessä 68 min. Seuraava tulikin jo Jazzin seuraavasta hyökkäyksestä. Aloituksesta pallon menetys ja peli olikin yhtäkkiä 4 – 4. Voittomaalin Jazz viimeisteli 83 minuutilla rangaistuspotkusta. Loppuun Jippo sai vielä vyörytettyä paineen Jazz-päähän ja vaparin kuudentoista alueen sivusta. Vapari ei kuitenkaan enää muuttanut tulosta ja näin matkasta Joensuuhun tuli todella pitkä. Lopputulos 5 – 4.
Yhteenvetona voitaisiin todeta, että paketti pysyi kasassa 65 min, mutta se ei riitä jalkapallopelissä, joka kestää 90 min muuhun kuin tähän. Paljon positiivisia asioita tarttui mukaan, mutta paljon jäi myös opittavaa niin pelaajille kuin valmentajallekin, esimerkiksi johtoasemassa pelaamisesta.
Pelit jatkuvat lauantaina Valkeakoskella, jossa vastaan asettuu Haka/HJS YJ, joka pöllytti TPV:ja 4 – 0 ensimmäisessä ottelussaan. Terveystilanteeseen ei ole tulossa vielä Haka/HJS -peliin helpotusta, mutta toiveet siitä, että seuraavissa peleissä saataisiin jo miehitys kokonaisuudessaan pelikuntoiseksi elävät.
JIPPO: Paavo Jarva, Joona Pussinen, Simo Kahelin, Otto Kantelinen (22min, Saku Kuure), Tuomo Tolonen, Kristian Levy, Miika Vainikainen, Miko Mäkirinne, Eemi Porento, Markus Kuivalainen, Rony Huhtala
Vaihdossa: Jussi Tolonen