fbpx

JIPPO pelasi eilen kauden ensimmäisen ottelunsa Kuopio-hallissa. Vastassa oli Kakkosen C-lohkossa pelaava KuFu-98, jolla oli riveissään muutama KuPS:n testipelaaja sekä useita KuPS:n harjoitusrinkiin kuuluvia pelaajia. JIPPO pääsi ottelun edetessä paremmin ja paremmin peliin mukaan, mutta ei tällä kertaa onnistunut maalinteossa. Näin kotijoukkue vei voiton ensimmäisen puoliajan maalillaan.
Ensimmäinen puoliaika oli Jipolta varsin hermostunutta peliä. Kenttä tiedettiin ennakolta pieneksi ja kovaksi, mutta se oli vielä kotoista Joensuu Areenaakin huomattavasti nopeampi. Tämä osaltaan aiheutti haasteita vierasjoukkueen peliin. KuFu hallitsikin ensimmäistä jaksoa melko selvästi, vaikka sekään ei juuri vaarallisille maalipaikoille päässyt. Ottelun ainokainen syntyi keskityksestä, kun KuFun vasemmalla laidalla hyvän pelin pelannut joensuulaislähtöinen Nuutti Tykkyläinen keskitti takatolpalle, josta Myan Doot puski pallon tolpan kautta maaliin.
Toisella jaksolla peli kääntyi selvästi Jipolle, mutta viimeiset syötöt ja keskitykset jäivät usein heppoisiksi. Paras paikka siunaantui vaihdosta tulleelle Aleksi Nissiselle, joka pääsi yrittämään lähietäisyydeltä testipelaaja Alex Maylettin hyvästä keskityksestä. KuFukin oli lähellä maalintekoa hienolla saksipotkulla, mutta tällä kertaa pallo painui hieman ohi maalin. Näin vauhdikas toinen puoliaika päättyi maalittomana, ja KuFu kirjasi voiton maalein 1-0.
Jipon riveissä nähtiin kaikkiaan kolme testipelaajaa. Käpylan Pallossa viime kaudella pelannut Tommi Tainio pelasi oikealla laidalla ensimmäisen jakson, ja vaihdosta kentälle tulivat niinikään oikeaan laitaan Alex Maylett (EsPa) sekä keskikentän keskustaan Iiro-Pekka Naakka (JoPS). Jipon kanssa talven ajan harjoitellut, viime kaudella KuFussa pelannut Santeri Saarenkunnas pelasi tässä ottelussa KuFun riveissä. Sopimuspelaajista ottelusta puuttuivat mm. Antti Åke ja Johannes Mononen.
JIPPO on sopinut yhden uuden harjoitusottelun, joka pelataan Iisalmessa la 24.2. Tuolloin vastassa on niinikään Kakkosen C-lohkossa pelaava PK-37.

SC KuFu-98 – JIPPO 1-0 (1-0)
JIPPO: Paavo Jarva (46. Jirko Sorsa); Ville Teräsranta, Aapi Helvelahti, Tuomas Kettunen (55. Alex Maylett); Teemu Hallikainen (65. Niko Niemeläinen), Timo Tahvanainen (65. Iiro-Pekka Naakka), Sauli Kettunen (46. Miika Vainikainen), Miko Mäkirinne, Tommi Tainio (46. Jussi Tolonen); Jere Kähkönen (60. Aleksi Nissinen), Zakaria Abahassine