fbpx

Jippo pelasi eilen lauantaina toistaiseksi viimeisen kotiottelunsa Mehtimäen tekonurmella. Vastassa ollut sarjakärki Oulunkylän Gnistan haki Joensuusta kotijoukkueen kannalta tylyn vierasvoiton lukemin 1-2 (1-0). Vieraiden maalit tekivät Zakaria Kibona ja Aleksander Akbar, Jipon maalin viimeisteli Sauli Kettunen. Ottelua seurasi 395 katsojaa.
Ensimmäisen jakson alussa Jipon olisi pitänyt laittaa pallo maaliin, mutta siinä ei onnistuttu. Jere Kähkönen sai vastustajan maalivahti Aatu Hakalan heikon avauksen jälkeen riiston purjehtien hyvään vetopaikkaan. Veto meni kuitenkin tolppaa nuollen maalin ohi. Seuraavaksi Miko Mäkirinne pääsi kokeilemaan boksin sisältä viimeistelyä, mutta hieman epäonnistunut veto vastapalloon meni sekin niukasti maalin ohi. Gnistan rankaisi ensimmäisestä paikastaan ajassa 9 minuuttia: keskitys maalille, jossa vapaaksi unohtunut Kibona otti pallon haltuun ja laittoi sen Jipon verkkoon. Vierasjoukkueen toppari Marko Koskinen pääsi puskemaan erikoistilanteista kaksi kertaa vapaasti, mutta molemmat puskut menivät ohi. Jippo oli jaksolla kuskin paikalla oikeastaan joka puolella kenttää, mutta jaksolta jäi käteen kuitenkin vain tappioasema sekä Zakaria Abahassinen loukkaantuminen. Tilalle tuli Aleksi Nissinen.
Aivan toisen jakson alussa Aapi Helvelahti pääsi puskemaan sivuvaparista vapaasti etualueelta, mutta pusku meni hieman ohi etutolpan. Ajassa 56 minuuttia Gnistan pääsi koko toisen jakson aikana ainoan kerran Jipon päätyyn, minkä seurauksena Helvelahti joutui rikkomaan Akbaria. Mies laittoi itse rangaistuspotkun Jirko Sorsan käsien kautta maaliin. Myös toinen hyökkääjämme Kähkönen jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisen vuoksi kentältä pois. Tilalle tullut Sauli Kettunen toi lisää tekemisen meininkiä Jipon jo valmiiksi kelvolliseen pelaamiseen. Mäkirinteen kulma tavoitti heti vaihdon jälkeen Jipon kapteeni Antti Åken pään, mutta pusku hyvästä paikasta lipsahti ohi. Jipon kavennus tuli ajassa 59 minuuttia, kun Kettunen laittoi pallon maaliin Nissisen syötöstä. Maali oli Kettusen jo pitkän jalkapallouran ensimmäinen virallisissa miesten otteluissa. Ottelun kolme viimeistä maalipaikkaa siunautuivat kaikki Jipon Timo Tahvanaiselle. Ensin pusku takatolpalta jäi maalivahdin hyppisiin. Sitten kaksi laukausta, toinen vasemmalla ja toinen oikealla, eivät nekään tuottaneet tulosta. Ensimmäinen näistä meni niukasti ohi ja toisessa Hakala otti hyvän torjunnan. Ottelu päättyi lukemiin 1-2 Gnistanin hyväksi.
Ottelu oli Jipolta ehjä esitys ja voitaneen puhua kokonaisuudessaan kauden parhaasta pelaamisesta. Tämä esitys tuotti kuitenkin Jipolle nolla pistettä, sillä Gnistan hyödynsi Jippoa tehokkaammin omat maalipaikkansa. Onnistuimme tekemään kentällä asiat niin, että ottelun voittaminen olisi ollut mahdollista. Gnistan valui ottelussa todella alas, mikä teki Jipon murtautumisesta tappioasemassa vaikeaa. Silti ottelu ei ollut pelkkää Jipon pallollista hallintaa, vaan joukkue sai myös tarvittavat maalipaikat pisteisiin. Jippo jatkaa otteluitaan viikon päästä lauantaina ensimmäistä kertaa Joensuun Keskuskentällä. Tällöin vastaan asettuu Lappeenrannan PEPO.
Marko Pennasen ottamat kuvat ottelusta löydät täältä.

Avaus:

Vaihdot:
39´ Zakaria Abahassine -> Aleksi Nissinen
59´ Jere Kähkönen -> Sauli Kettunen
89´ Miika Vainikainen -> Nelson Appiah