JIPPO saa kaksi kovan luokan paluumuuttajaa joukkueeseensa kaudelle 2020. Lehmon Pallon kasvatit Jere ja Joona Hiltunen (20) palaavat neljän Kuopion Palloseurassa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Joensuuhun ja JIPPOon Veikkausliigan kultamitalit mukanaan. Vuonna 1999 syntyneiden kaksosten seurasiirrot ovat olleet samat: JIPPOon 14-vuotiaana ja kaksi vuotta myöhemmin KuPSiin. Kaksi viimeistä kautta Jere ja Joona ovat treenanneet pronssia ja kultaa Veikkausliigassa voittaneen Kuopion Palloseuran edustusjoukkueen mukana. Hiltuset ovat kiertäneet useiden joukkueiden testileireillä ulkomailla, sekä pelanneet nuorten maaotteluita U19 maajoukkueessa. Ensi kaudella nämä taitavat veljekset kuitenkin nähdään JIPPO-paidassa, mikä on upea asia paikalliselle jalkapallolle. Näin kovia paluumuuttajia ei kävele joka päivä Joensuuhun!

Joona on pelannut yhteensä 52 Kakkosen ottelua ja viimeistellyt niissä keskikenttäpelaajan paikalta 15 maalia. Viime kaudella 2019 Joona teki 19:ssä Kakkosen ottelussa KuFu:ssa yhteensä 13 maalia ja hänet valittiin C-lohkon vuoden keskikenttäpelaajaksi. Joona on pelannut kaksi U19 maaottelua, mutta Veikkausliigadebyytti KuPS:n paidassa jäi vielä tekemättä.

– Mietin eri vaihtoehtoja ja tässä vaiheessa uraa uskon paluun JIPPOon olevan oikea steppi, jotta tulevaisuudessa olisin valmiimpi ja parempi pelaaja kovempia sarjoja varten. Fiilikset on tosi hyvät päästä pitkästä aikaa joukkuetreeneihin mukaan ja sitä kautta tutustua joukkueeseen. Kuopiossa opin huolehtimaan itsestäni ja se kasvatti ihmisenä paljon. Kehityin myös pelaajana paljon ja olen tosi tyytyväinen, että silloin nuorena lähdin Kuopioon. Opin myös mitä ammattilaisuus oikeasti on ja mitä se vaatii.

– Tuon jipon pelaamiseen paljon pallollista osaamista ja maalintekovoimaa. Toivottavasti tällä kaudella saadaan Mehtimäelle paljon katsojia, mikä auttaisi meitä pelaajia esittämään parastaan.

Jere on pelannut KuPS:n paidassa Veikkausliigaa 13 ottelua, viime kauden mestarijoukkueen riveissä Jere esiintyi neljässä ottelussa ja toissa vuoden pronssijoukkueessa yhdeksässä ottelussa. Lisäksi Kakkosessa pelejä on kertynyt KuFu:n paidassa 34 ottelua, joissa keskikenttäpelaaja on viimeistellyt 8 maalia. Jere on pelannut kolme U19 maaottelua. Jere ehti ennen Kuopioon lähtöään pelata Joonan tavoin JIPPOn B-junioreissa, mutta myös 2015 kaksi ottelua Kakkosta JIPPOn edustusjoukkueessa.

– Fiilikset on tällä hetkellä todella hyvät ja odottavaiset. Olen kuullut JIPPOsta pelkkää hyvää Jussin (Leppälahti) tulon jälkeen. Uskon että laadukas valmennus täällä vie minua pelaajana eteenpäin ja tietenkin on kiva palata kotikulmille ja pelata taas tutussa joukkueessa. Vuodet Kuopiossa olivat todella opettavaisia niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Itsenäistyin siellä paljon ja kasvoin henkisesti todella paljon. Myös pelillisesti sieltä jäi todella paljon taskuun ja sellainen oma peli-identiteetti löytyi siellä. Laadukas valmennus ja ympäristö siellä kehitti kaikkia osa-alueita paljon. Myös sellainen menestymisen ja voittamisen kulttuuri oli vahvasti läsnä ja siitä sai paljon oppia.

– Jipon pelaamiseen tuon ennen kaikkea keskikentälle pallollista osaamista ja taitoa sekä pelinäkemystä. Myös työmäärä ja asenne on kunnossa ja tulen antamaan kaikkeni tälle logolle aina kun olen kentällä. Koen myös olevani nuoreksi mieheksi kohtuu kokenut, joten pyrin tuomaan jokapäiväiseen tekemiseen vaatimustasoa. Kannattajille sellaiset terveiset, että tänä vuonna tulette näkemään kentällä todella kunnianhimoisen Jere Hiltusen sekä koko Jipon joukkueen. Voittamisen nälkä näkyy treeneissä ja sen me siirrämme seuraavaksi peleihin. Katsomot täyteen ja nauttimaan voittavasta futiksesta.

JERE JA JOONA HILTUNEN, TERVETULOA TAKAISIN! Näiden sopimusten myötä JIPPOlla on yhteensä 30 pelaajasopimusta kaudelle 2020.

HUOM. Päätimme jatkaa KAUSIKORTTIKAMPANJAA helmikuun loppuun, joten osta omasi hintaan 40e nyt tämän linkin takaa. Kausikortteja on myyty tähän mennessä ennätysmäärä, joten mikäli haluat mukaan tähän porukkaan ja nähdä mm. Hiltuset veljekset kenties viimeistä kautta näissä maisemissa, niin ostoksille mars!

Sopimustilanne 2020

Valmennus:

Päävalmentaja Jussi Leppälahti
Apuvalmentaja Mikko Bergström
Maalivahtivalmentaja Jussi Nevalainen
Videoanalyytikko Jalmari Sivonen

Pelaajat (28):

Jirko Sorsa, Tuomo Tolonen, Jussi Tolonen, Antti Åke, Juska Päivänurmi, Tuomas Kettunen, Topi Pasi, Tommi Tainio, Risto Kahelin, Sauli Kettunen, Henrik Hellstén, Aleksi Nissinen, Aleksis Lehtonen, Pavel Nazimov, Timo Tahvanainen, Jere Kähkönen, Nuutti Tykkyläinen, Miika Vainikainen, Santeri Saarenkunnas, Aake Yletyinen, Terence Smith, Joel Puolakanaho, Jere Juurinen, Miro Turunen, Nuutti Kaikkonen, Niko Niemeläinen, Matias Kellokumpu, Daniel Harakka, Joona Hiltunen ja Jere Hiltunen.