fbpx

Vuosi on vaihtunut 2022:een, ja JIPPOn joukkue keväällä starttaavalle Kakkosen kaudelle rakentuu pala palalta. Kaksi tuoreinta sopimuspelaajaa ovat Jere Juurinen (24) sekä Eetu Viitaniemi (17), joista kumpikin kirjoitti nimensä vuoden mittaiseen kontrahtiin. Mäntsälän Urheilijoiden kasvattamalle Juuriselle tuleva kausi on kolmas JIPPO-paidassa.

– Hyvä fiilis jatkosopimuksesta, vaikka sen kanssa oli hieman miettimistä, sillä joudun olemaan keväällä hetken poissa joukkueen toiminnasta koulun osalta tekemieni valintojen takia. Kakkosen kausi on nyt edessä lähes kokonaan uudella joukkueella. Tavoitteenani on pysyä ehjänä, olla esimerkkinä uusille pelaajille ja auttaa joukkuetta parhaani mukaan, Juurinen kertoo.

Juniorina Lahden Reipasta SM-tasolla edustanut ja miesten sarjoissa FC Lahti Akatemian ja Kuusysin paidassa Kakkosta ja Kolmosta pelannut Juurinen debytoi JIPPO-paidassa kaudella 2020, jolloin mies sai peliaikaa kolmessa Kakkosen ottelussa. Vastuu kuitenkin kasvoi sarjanousun jälkeen, ja minuutteja herui viidessätoista Ykkösen ottelussa, joissa tuulennopea laitapelaaja tuli vaihdosta kentälle.

– Viime kausi ei sujunut tuloksellisesti kuten halusimme, mutta olin henkilökohtaisesti tyytyväinen joukkueeseen ja omaankin suorittamiseeni. Kamppailin paikasta pelaavassa kokoonpanossa, ja pääsin debytoimaan Ykkösessä. Kehityin saadessani tärkeää kokemusta otteluissa kovia pelaajia vastaan. Nyt kun olen saanut maistiaisen Ykkösessä pelaamisesta, haluan kokea sen vielä uudestaan, pohtii Juurinen tulevaisuuttaan.

Eetu Viitaniemi on neljäs edustusjoukkueen kanssa sopimuksen tehnyt pelaaja JIPPOn B-junioreiden SM-sarjassa viime kaudella pelanneesta joukkueesta. Koko junioriuransa punapaitaa kantanut Viitaniemi teki SM-sarjassa viidessätoista ottelussa viisi maalia, vaikka pelasikin pääasiassa laitapuolustajan paikalla.

– Tarvittaessa pelasin myös topparina, ja loppukaudesta ylempänä hyökkäyspäässä. Pystyn siis pelaamaan monipuolisesti eri pelipaikoilla, mutta laitapakin roolissa olin viime kaudella mielestäni parhaimmillani. Onnistumisia tuli kuitenkin myös hyökkäyspäässä, kun siellä pääsin pelaamaan. Vahvuuksiani pelaajana ovat puolustaminen, nopeus ja kestävyys sekä monipuolisuus, maaliskuussa 18 vuotta täyttävä “Vinski” kertoo.

Seuraavaa sopimusuutista ei tarvitse odottaa kauaa, joten pysy hereillä ja seuraa JIPPOn somekanavia (FB, IG, Twitter). Odotellessasi voit käydä tilaamassa kausikortin verkkokaupastamme!

 

Sopimustilanne 2022

 

Päävalmentaja: Sami Okkonen
Maalivahtivalmentaja: Jarkko Ojaniemi

Pelaajat (11): Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Remu Koikkalainen (mv), Niko Niemeläinen, Aleksi Nissinen, Santeri Saarenkunnas, Niklas Sottinen, Miro Turunen, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen

 

Kuva: Mikko Kalavainen