Jippo piti torstaina kauden 2019 aloituspalaverin ja maanantaina työnteko alkaa konkreettisesti harjoituskentällä. Tilaisuuden alussa esiteltiin uusi valmennustiimi, joka on sekoitus uutta ja vanhaa. Päävalmentaja Jussi Leppälahti saa valmennustiimiinsä jo viime kaudelta tutut apuvalmentaja Sasha Anttilaisen sekä maalivahtivalmentaja Jussi Nevalaisen. Uusia tuulia valmennukseen tuovat pääosin Jipon ja vastustajan pelin tulkintaan keskittyvät videoanalyytikko Ville Naumanen sekä data-analyytikko Antti Sinkkonen. Jipon kanssa yksivuotisen valmentajasopimuksen kirjoittanut kahdeksan Veikkausliigakauden Anttilainen odottaa jo innolla tulevaa joukkueensa kanssa.
– Ensimmäinen kausi edustuksen apuvalmentajana takana ja sain pienen käsityksen siitä, mitä valmentaminen vaatii. Olin lopulta ajan puutteen takia aika pienellä panostuksella mukana, mutta luulen, että pystyin olemaan pelaajille hyödyksi. Opettamani asiat perustuivat omiin käytännön kokemuksiini pelaajauralta. Nyt kun aloitin B-valmentajakurssin ja kehityn valmentajana, niin pystyn antamaan itsestäni enemmän joukkueelle. Haluan vielä kiittää Jonea (viime kauden päävalmentaja Jouni Lehtimäki), jonka kanssa yhteistyö sujui saumattomasti viime kaudella.
– Odotan oppivani paljon futisromantikko Jussi Leppälahdelta. Muutaman palaverin jälkeen vakuutuin, että Jussi on ammattitaitoinen ja intohimoinen valmentaja, joka vie valmentamisen uudelle tasolle. Meillä on myös todella, todella laadukas joukkue, jonka koko potentiaalia ei ole vielä saatu esiin. On hienoa saada tiimiin sekä video- että data-analyytikot. Tervetuloa katsomaan kuinka Joensuussa pelataan ensi kesänä ennennäkemättömän viihdyttävää jalkapalloa!
 
Uudet valmennustiimin miehet Naumanen ja Sinkkonen tuovat lisää pelin analysointiin, jota päävalmentaja Leppälahti pitää tärkeänä.
– Olen todella iloinen, että Jussi ja Sasha sekä muut taustat huoltoa, joukkueenjohtoa ja kuvaajaa myöten jatkavat ensi kaudella. Tämä on tiimityötä ja on tärkeää ymmärtää, että jokaisen panos on hemmetin tärkeä. Ville ja Antti tuovat uusia tuulia valmennukseemme. Villen isoin rooli on videoanalyysissä, mutta hän on myös mukana kentällä. Ville tulee analysoimaan videolta sekä vastustajia, oman pelimme onnistumista sekä yksittäisten pelaajien otteita. Ville on nuori tulevaisuuden JIPPO-valmentaja, joka omaa ison intohimon futista kohtaan – siksi hän on mukana. Toinen uusi mies Antti on data-analyytikkomme ja hänen avullaan pääsemme otteluiden tai vastustajien analysoinnissa todentamaan, mitä kentällä oikeasti tapahtuu. On hienoa, että meillä on valmennustiimissämme jatkuvuutta, intohimoa ja uudenlaisia palasia. Olemme nuoria, mutta tiedonjanoisia. En päävalmentajana vaadi, että olemme Suomen paras valmennustiimi heti huomenna, mutta sitä tavoitetta kohti me haluamme lähteä kulkemaan.
– Joukkueen rakennus on ihan mukavassa hapessa, mutta muutamaa ydinpalasta tässä vielä hiotaan marraskuun aikana. Olen siitä erityisen iloinen, että meillä on puskemassa omia nuoria ja lupaavia kundeja B:stä edustukseen. Maanantaina alkavan ensimmäisen harjoitusjakson tavoitteet ovat saada jengiä kasaan, sopeutua fyysisesti taas harjoittelemaan ja käydä jippolaisen pelitapamme ensimmäiset periaatteet läpi.
Jippo harjoittelee kelien sallimissa rajoissa Mehtimäen tekonurmella neljän harjoituksen viikkorytmillä. Mikäli talvi tekee tuloaan, niin joukkue siirtyy harjoittelemaan Joensuu Areenalle. Uusi Rantakylään nouseva jalkapallohalli on käytettävissä vuodenvaihteessa, ja siitä lähtien kotipesämme on talven ajan siellä.
Vanhat kasvot, jatketaan siitä mihin yhdessä jäätiin. Uudet kasvot Ville Naumanen ja Antti Sinkkonen, TERVETULOA JIPPOON!
 
Jipon valmennus ja taustat 2019:
Jussi Leppälahti – päävalmentaja
Sasha Anttilainen – apuvalmentaja
Jussi Nevalainen – maalivahtivalmentaja
Ville Naumanen – videoanalyytikko
Antti Sinkkonen – data-analyytikko
Antti Tolonen – joukkueenjohtaja
Rauno Vainikainen – joukkueenjohtaja
Antti Salmi – huoltaja
Jorma Karttunen – lääkäri
Vesa Martiskainen – kuntoutus ja hoidot
Matti Ikonen – kuvaaja
 
Voit ostaa kausikorttisi kaudelle 2019 TÄÄLTÄ.