JIPPO elintärkeään voittoon kärkikamppailussa – sarjajohto neljä pistettä

Kuva: Marko Pennanen

Jippo haki eilen todella kovan päänahkan FC Vaajakosken vieraana lukemin 0-2 (0-0). Ottelu povattiin nousutaistelun kulminaatiopeliksi, sillä olihan joukkueiden välillä ainoastaan yksi piste eroa ennen eilistä ottelua. Jippo onnistui Jere Kähkösen ja Miko Mäkirinteen maaleilla kuitenkin kasvattamaan sarjajohtonsa nyt jo 4 pisteeseen.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden vältellessä virheitä sateisessa kelissä, mutta Jipon hallitessa kenttää etenkin kaksinkamppailupelaamisensa ansiosta. Jippo käynnisti ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksensä 20 minuutin kohdalla Miko Mäkirinteen kautta. Laidalle pallon saanut Zakaria Abahassine oli jo keskittämässä Jere Kähkösen avopaikkaan, mutta vastustajan puolustus sai viime hetkellä jalkansa väliin. Heti seuraavasta pallonriistosta Kähkönen pelasi Abahassinen oikealta läpi, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. FC Vaajakoski sai ensimmäisellä jaksolla useita kulmapotkuja, mutta niistä vaarallisimmaksi tilanteeksi jäi Peetu Lintisen ohi suuntautunut laukaus 30 minuutin pelin kohdalla. Vasemmalla laidalla vahvan ottelun pelannut Teemu Hallikainen keskitti 32 minuutin kohdalla pallon Mäkirinteelle, mutta rangaistusalueen sisältä lähtenyt laukaus epäonnistui täysin. Minuutti tästä ja FCV:n päädyssä tapahtui jälleen, kun Mäkirinne-Abahassine kaksikko oli jo pelaamassa Kähkösen keskeltä läpi, mutta Vaajakosken puolustus joutui rikkomaan Kähköstä rangaistusalueen rajalla. Tuloksena kuitenkin tuomarin näyttämän edun myötä yllättävästi vain paitsiovihellys. 37 minuutin kohdalla Vaajakoski sai ensimmäisen jakson vaarallisimman paikkansa, kun Toni Järvinen murtautui oikealta rangaistusalueen sisään ja pääsi laukomaan pienestä kulmasta. Laukaus meni kuitenkin ohi ja näin tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa ajassa 48 minuuttia FVC sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteessa pallo osui Aapi Helvelahden käteen. Tuomari ei joko nähnyt tilannetta, tai tulkitsi tilanteen niin tahattomaksi, ettei vienyt palloa rangaistuspisteelle. 51 minuutin kohdalla kulman jälkitilanteessa Mäkirinne pääsi ampumaan 8 metrin päästä maalia, mutta niukasti yli. Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 55 minuuttia. Kähkönen tiputti pallon keskellä hyvän ottelun pelanneelle Elias Palpatzikselle, joka levitti pelin vielä oikeaan laitaan Nelson Appiahille. Appiah väläytti tilanteessa nopeuttaan ja paineli omasta puolustajastaan leikitellen ohi keskittäen Kähköselle käytännössä tyhjän maalin. Etenkin tässä ottelussa ensimmäisen maalin tärkeys oli valtava ja se näkyi myös Jipon maalituuletuksissa. Heti seuraavasta aloituksen jälkeisestä tilanteesta FCV oli päästä Järvisen kaukolaukauksen myötä tasoihin, mutta Jippo-vahti Paavo Jarvo nollasi tämänkin yrityksen. 62 minuutin kohdalla Abahassine tiputti pallon Palpatzikselle takaviistoon, jonka laukaus meni maaliverkkoa hipoen maalin yli. Kun 80 minuuttia oli kellossa, niin Topi Sormunen torjui jalallaan vaaralisen näköisen Matias Kiesilän laukauksen. Ottelussa oli ratkaisun makua 82 minuutin pelin kohdalla, kun Jippo rakenteli hyökkäystään oikealta laidalta. Appiah-Palpatzis-Antti Åke –kolmikko sai pelattua pallon Abahassisen jalkaan rangaistusalueen sisään. Abahassine haastoi tilanteessa oikeaoppisesti vastustajan topparin ja pääsi keskittämään Mäkirinteelle tyhjän maalin takatolpalle. Ottelun lopussa Jippo ei joutunut varsinaisesti kovan paineen alle, vaikka FCV palloa Jipon maalille heittikin. Kun tuomari vihelsi pilliin, niin kentällä vallitsivat hyvin kaksijakoiset tunnelmat. Jippo juhli – Vaajakoski ei niinkään.

Molemmat joukkueet ajattelivat ennen peliä todennäköisesti samalla tavalla, että voittamalla mahdollisuudet lohkon voittoon ja nousuun olisivat erittäin hyvät. Jippo halusi ottelussa tätä voittoa selkeästi vastustajaansa enemmän ja ansaitsi voittonsa. Huolimatta neljän pisteen etumatkasta FC Vaajakoskeen, tulee Jipon hoitaa vielä viimeiset neljä otteluaan. Seuraava ottelu on viikon päästä sunnuntaina vieraissa Äänekosken Huimaa vastaan ja siihen valmistautuminen alkaa maanantaina harjoituksissa. FVC-JIPPO -ottelu on katsottavissa vielä livelähetyslinkin kautta jälkikäteen tästä.

Avaus:

Henkilön JIPPO Joensuu kuva.

Vaihdot:

75′ Jere Kähkönen -> Aleksi Nissinen
83′ Nelson Appiah -> Elias Tolvanen