Jippo pelasi eilen lauantaina pitkästä aikaa vieraissa Viitaniemen tekonurmella Jyväskylän Seudun Palloa vastaan. Ottelu päättyi Jipon ehjän esityksen jälkeen lukemiin 0-4 (0-1). Jipon maalit tekivät Jere Kähkönen, Erkka Sjöblom ja Miko Mäkirinne. Yksi maali merkattiin JPS:n omaksi maaliksi.
Ottelu oli Jipolle peräti neljäs 12:n päivän sisään, mutta se ei joukkueen jaloissa näkynyt. Jippo tuli otteluun niin henkisesti kuin fyysisestikin erittäin valmiina vieden kenttätapahtumia heti alusta lähtien. Jippo piti paljon palloa ja prässäsi korkealta, mikä teki JPS:n pelistä hyvin vaikeaa. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 10 minuutin pelin kohdalla, kun Topi Sormusen purkupallo pomppi onnekkaasti vastustajan topparin pään kautta Jere Kähkösen ulottuviin, joka siirsi tarkalla oikean jalan sijotuksellaan Jipon ottelussa johtoon. Kähkönen pääsi ensimmäsellä jaksolla maalinsa lisäksi kolme kertaa nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, kun vahvan ottelun pelannut Jipon puolustuslinja (Sormunen, Aapi Helvelahti, Antti Åke) vapautti kukin vuorollaan Kähkösen maalipaikoille. Näistä ei kuitenkaan palloa maaliin saakka saatu. Åke vapautti puolen tunnin pelin kohdalla myös Miko Mäkirinteen oikealta laidalta läpi, mutta sijoitus meni niukasti ohi maalin sivuverkkoon. Puoliajalle mentiin Jipon maalin johtoasemassa.
Toinen jakso oli jälleen Jipon hallintaa ja ensimmäinen maalin nähtiin jo ajassa 49 minuuttia. Mäkirinne antoi pallon mennä nerokkaasti jalkojensa välistä vasemmalla laidalla nousua tehneelle Teemu Hallikaiselle, jonka keskitys painui vastustajan rinnan kautta maalin takanurkkaan. Jippo loi hyökkäyksiä tasaisesti, mutta ilman tulosta aina minuuttiin 67 saakka. Oikealta laidalta pelatun hyökkäyksen päätteeksi Kähkönen toimitti pallon rangaistualueen sisään Mäkirinteelle, joka jätti pallon kuin tarjottimelle Erkka Sjöblomille. Sjöblom sijoitti juuri ennen vaihtokomennustaan Jipon tyylikkäästi kolmen maalin johtoon. Jippo suoritti ottelussa kaikki viisi vaihtoa, joista etenkin Markus Swahnen sisääntulo loi Jipolle lisää paikkoja. Swahne itse pääsi useamman kerran kokeilemaan maalintekoa, mutta ruuti oli tällä kertaa märkää. Näihin tilanteisiin syötöt tarjoilivat Sauli Kettunen, Nelson Appiah ja Elias Tolvanen.  Swahne syötti kuitenkin Jipon viimeisen osuman ajassa 86 minuuttia, kun Mäkirinne pääsi Kähkösen tavoin tekemään kauden viidennen osumansa sijoituksellaan taka-alakulmaan. Ottelu päättyi näihin lukemiin.
Ottelu ennakoitiin Jipon leirissä vaikeaksi, mutta hyvällä asenteella liikkeellä ollut joukkue naulasi ottelun loppujen lopuksi helpohkosti itselleen. Jipon maalivahti Paavo Jarva ei joutunut ottelussa torjuntatöihin, mutta selvitti ensimmäisen jakson jämäkällä vastaantulollaan JPS:n vaarallisimman tilanteen. Jippo jatkaa sarjakärkenä yhden pisteen erolla myöskin eilen voittaneeseen FC Vaajakoskeen. Eilen päättyneen otteluruuhkan jälkeen on syytä palautella muutama päivä, joten treenit jatkuvat tiistaina. Ottelut jatkuvat Jipon osalta tulevana lauantaina kotiottelulla FC Blackbirdiä vastaan.
Avaus:
Henkilön JIPPO Joensuu kuva.
Vaihdot:
69′ Erkka Sjöblom -> Elias Tolvanen
80′ Jere Kähkönen -> Markus Swahne
84′ Teemu Hallikainen -> Aapo Makkonen
86′ Elias Palpatzis -> Tuomo Tolonen
87′ Nelson Appiah -> Jussi Tolonen