JIPPO helppoon voittoon Jämsänkosken Ilveksestä

JIPPO kohtasi toiseksi viimeisessä kotiottelussaan sarjajumbo Jämsänkosken Ilveksen. Vaikka JIPPO ei ottelussa aivan parhaaseensa pystynytkään, oli tasoero joukkueiden välillä silti selvä. Loppulukemat kirjattiin JIPPO:n hyväksi lopulta 4-0 (3-0).

Ennen ottelua painotettiin asenteen merkitystä ja avausmaalin tärkeyttä. JIPPO aloittikin ottelun vahvasti, kun hyökkääjänä poikkeuksellisesti aloittanut Aapo Makkonen laukoi JIPPO:n johtoon, kun ottelua oli pelattu varsin tarkalleen minuutti. Lisää seurasi jo 12. minuutilla, kun viime aikoina hyvään maalivireeseen päässyt Elias Tolvanen laukoi JIPPO:n kahden maalin johtoon. Ennen taukoa Teemu Hallikainen viimeisteli vielä isäntien kolmannen, ja näin puoliajan viettoon päästiin turvallisen tuntuisessa johdossa.

Tuoreessa muistissa olivat kuitenkin sulamiset muun muassa Kingsiä vastaan, joten toiselle jaksolle ei ollut varaa lähteä johtoasemaan tuudittautuneina. Jakso ehtikin vanheta vain seitsemän minuuttia, kun Miko Mäkirinne iski isäntien neljännen. Lisäosumia ottelussa ei lukuisista paikoista huolimatta enää nähty, joten rutiininomaiset kolme pistettä jäivät kotijoukkueelle. Mainittakoon vielä, että kentällä nähtiin jälleen yksi debytantti miesten tasolla, kun Väinö Häkki pelasi ensimmäiset minuuttinsa edustusjoukkueen paidassa.

JIPPO:n kautta on jäljellä vielä kaksi ottelua. Ensi lauantaina joukkue matkaa hyvin kautensa aloittaneen, mutta viime aikoina heikosti pelanneen JPS:n vieraaksi. Viimeinen ottelu on vuorossa kahden viikon päästä Villikettuja vastaan Joensuussa. Voittamalla molemmat ottelu JIPPO sijoittuu sarjassa vähintään kolmanneksi, mutta pienellä ristiinpelaamisella myös toinen sija on vielä mahdollinen.

 

JIPPO – JIlves 4-0 (3-0)

1′ 1-0 Aapo Makkonen
12′ 2-0 Elias Tolvanen
36′ 3-0 Teemu Hallikainen
52′ 4-0 Miko Mäkirinne

JIPPO: Oskari Ikonen; Jussi Tolonen, Topi Sormunen, Aapi Helvelahti; Teemu Hallikainen, Olli Muttonen (81. Veeti Lehtimäki), Miko Mäkirinne, Miika Vainikainen, Nelson Appiah (81. Väinö Häkki); Aapo Makkonen (70. Joona Pussinen), Elias Tolvanen

Ottelupöytäkirja

Kuvia ottelusta (Marko Pennanen)