JIPPO ja JoPS tasasivat pisteet – JoPS lisäajalla tasoihin

Kuva: Marko Pennanen

JIPPO ja JoPS kohtasivat eilen derbyssa varsin runsaslukuisen yleisön edessä. Pitkään näytti siltä, että JIPPO vie ottelusta täydet kolme pistettä, mutta lopulta JoPS onnistui tasoituksessa ottelun lisäajalla.

JIPPO aloitti ottelun vahvasti siirtyen jo kuudennella minuutilla johtoon. Upeasti pelatun hyökkäyksen päätteeksi Miika Vainikainen nosti pallon yli vastaan tulleen JoPS-vahti Jussi Nevalaisen. Kokonaisuutena ensimmäinen jakso oli JIPPO:lta varsin hyvää peliä, vaikka myös JoPS:lla oli omat paikkansa maalintekoon. Vierasjoukkue oli etenkin erikoistilanteissa odotetun vahva. Lisämaaleja ei kuitenkaan ensimmäisellä jaksolla nähty.

Toiselle jaksolle peli hieman tasoittui, mutta vaarallisimmat paikat olivat edelleen JIPPO:lla. Etenkin vasemmalla laidalla pelannut Markus Swahne oli liukkaalla pelipäällä ja oli pariin otteeseen lähellä maalintekoa. Valitettavasti lisäosumia JoPS-päätyyn ei kuitenkaan syntynyt. Pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa sai JoPS vapaapotkun kentän sivusta. JIPPO onnistui purkamaan tilanteen jo keskialueelle, mutta sieltä lähteneeseen keskitykseen ehti ensimmäisenä Erno Pennanen tasoittaen ottelun.

Tasapeli maistui JoPS-leirissä varmasti erittäin hyvälle, JIPPO:lle sen sijaan kahden pisteen menetys viimeisillä minuuteilla oli karvas – etenkin paikallisvastustajaa vastaan. Tasaisessa kärkikamppailussa JIPPO on kuitenkin edelleen hyvin mukana, ja pelissä on jo ennusmerkkejä paremmasta. Seuraavan kerran JIPPO pelaa ensi perjantaina Pieksämäellä SaPaa vastaan.

 

JIPPO – JoPS 1-1 (1-0)

6′ 1-0 Miika Vainikainen
90+2′ 1-1 Erno Pennanen

JIPPO: Paavo Jarva; Aapo Makkonen, Topi Sormunen, Johannes Mononen, Eemi Porento (74. Tuomo Tolonen); Aapi Helvelahti (90+1. Jere Kähkönen), Miika Vainikainen (87. Antti Kuosmanen); Markus Swahne, Teemu Hallikainen, Elias Tolvanen; Joona Pussinen (82. Nelson Appiah)

Ottelupöytäkirja