JIPPO kohtasi sarjakärki PK-37:n kotonaan eilen. Ottelussa hallitsevampana osapuolena ollut JIPPO joutui lopulta tyytymään tasapeliin, joka ei missään nimessä tyydyttänyt kotijoukkuetta.
Ottelu pelattiin varsin tuulisella keskuskentällä, ja lähinnä pitkää palloa viljelleelle PK-37:lle tämä ei ollut kovinkaan otollinen olosuhde. Siitä huolimatta PK-37 aloitti maalinteon, kun Juho Ruotsalainen survoi kulmapotkun jälkitilanteesta pallon lähietäisyydeltä maaliin. Tämän jälkeen parhaat maalipaikat tulivat kotijoukkueelle, kun mm. JIPPO:on palannut Miko Mäkirinne pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Veto kuitenkin suuntautui hieman maalin ohi.
Puoliajan loppua kohti peliään parantanut JIPPO sai ansaitun tasoituksen 42. minuutilla, kun Teemu Hallikaisen syöttö vapautti Elias Tolvasen toppareiden välistä läpiajoon. Tolvanen viimeisteli varmasti etunurkkaan tasoittaen puoliaikalukemiksi 1-1.
Toiselle jaksolle myötätuuleen pelaamaan päässyt JIPPO jatkoi toisen jakson alussa hyviä otteitaan, ja siirtyi ottelussa johtoon 55. minuutilla. Olli Muttosen syöttö takaviistoon avasi Hallikaiselle täysin vapaan laukaisupaikan, pallo maaliin ja lukemiksi 2-1. Tässä vaiheessa ottelua kaikki näytti erittäin hyvältä, eikä PK-37 päässyt ollenkaan vaarallisille maalipaikoille.
Ottelun 71. minuutilla kaikki kuitenkin muuttui. Johannes Mononen kritisoi tuomarin ratkaisua sen verran kovin sanoin, että tuloksena oli suora punainen kortti ja JIPPO joutui jälleen kerran alivoimalle. Välittömästi tämän jälkeen PK-37 tasoitti ottelun, kun jälleen erikoistilanteen jälkeen pallo pomppi rangaistusalueella, josta PK:n Tuomas Halonen laukoi pallon maaliin vaikeasta asennosta.
Ottelun loppu oli varsin tasaista vääntöä, eikä JIPPO pystynyt alivoimalla enää maalintekoon. Paras paikka siunaantui Mäkirinteelle, jonka laukaus kuitenkin painui niukasti ohi etunurkasta. Näin lopputuloksena tasapeli, joka käytännössä oli lopullinen sinetti sille, että JIPPO ei enää saa PK:ta kiinni. Sen sijaan taistelu seuraavista sijoituksista jatkuu yhä.
JIPPO pelaa seuraavien 11 päivän aikana kolme ottelua. Keskiviikkona vastassa on Kings Kuopiossa, lauantaina matkataan Cupissa LaPan vieraaksi Lappeenrantaan ja seuraavana keskiviikkona SaPa saapuu Joensuuhun.
JIPPO – PK-37 2-2 (1-1)
12′ 0-1 Juho Ruotsalainen
42′ 1-1 Elias Tolvanen
55′ 2-1 Teemu Hallikainen
73′ 2-2 Tuomas Halonen
JIPPO: Paavo Jarva; Aapi Helvelahti, Topi Sormunen, Johannes Mononen; Teemu Hallikainen, Olli Muttonen (79. Aapo Makkonen), Miko Mäkirinne, Eetu Koistinen, Tuukka Tiainen (46. Nelson Appiah); Jere Kähkönen, Elias Tolvanen