JIPPO ja SC Riverball iskevät huomenna yhteen

JIPPO juhlimassa maalia viime kesänä Viikinkejä vastaan. (kuva: Timo TIkkanen)

Hiljaittain yhteistyösopimuksen solmineet JIPPO ja SC Riverball mittelevät huomenna paremmuudesta harjoitusottelussa. Kyseessä on JIPPO:lle samalla kauden ensimmäinen varsinainen harjoitusottelu, sillä edellinen ottelu tammikuun alussa pelattiin ennen joukkueharjoitusten alkamista.

JIPPO:n alkutalvi on ollut hieman rikkonainen, sillä joukkue on kärsinyt loukkaantumisista ja etenkin sairasteluista. Tälläkin hetkellä useampi pelaaja on flunssan kourissa, ja niinpä lopullinen kokoonpano otteluun selviää vasta huomenna.

– Tammi-helmikuu ei ole mennyt täydellisesti, mutta tulemme saamaan rytmistä kiinni ja pystymme parantamaan harjoitteluamme. Pelaajamme ovat olleet paljon sairaana, mutta siitä täytyy vain päästä yli ja saada heidät rauhassa kuntoon, kommentoi päävalmentaja Mark Dziadulewicz.

Huomiselta ottelulta Dziadulewicz odottaa ennen kaikkea hyvää asennetta ja halua pelata.

– Ensinnäkin, kyseessä on harjoitusottelu. En katso niin paljon ottelun tulosta, vaan tapaa jolla pelaamme: odotan, että pyrimme pelaamaan tavalla, josta olemme puhuneet ja laitamme itsemme täysillä likoon. Pelaajille saa tulla virheitä, mutta asenteen täytyy olla kunnossa, Mark kertoo.

Sopimuksen joulukuussa tehnyt Aapi Helvelahti (21) pelaa huomenna ensimmäisen ottelunsa JIPPO-paidassa. Seitsemänvuotiaaksi asti Joensuussa asunut Helvelahti palasi syksyllä Joensuuhun opiskeluiden takia, ja on viihtynyt kaupungissa ja joukkueessa hyvin.

– Joensuuhan on pieni kaupunki keskellä ei mitään, mutta olen viihtynyt täällä erittäin hyvin. Koulu on maistunut, treeneissä on ollut hyvä meininki ja olemme päässeet mielestäni harjoittelemaan hyvin, Helvelahti kertoo.

Helvelahti on asunut pitkään Espanjassa, joten hän on luonnollisesti myös edustanut kauan paikallisia joukkueita. Edellisen ottelun hän on pelannut elokuussa Fuengirolan edustusjoukkueessa, joka pelaa Espanjan viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla. Pelitaukoa on siis kertynyt jo reilut puoli vuotta.

– Erittäin mukava on päästä pelaamaan! Edessä on ensimmäinen ottelu uudessa joukkueessa, odotan itseltäni hyviä suorituksia ja joukkueelta hyvää peliä, Helvelahti päättää.

JIPPO:n kokoonpanossa nähdään huomenna sopimuspelaajien lisäksi seuran omia junioreita sekä sopimuksettomia pelaajia. Tervetuloa katsastamaan kahden joensuulaisen joukkueen mielenkiintoista harjoitusottelua!

 

JIPPO – SC Riverball pe 27.2. klo 19:30, Joensuu Areena.