Joensuun ensimmäinen derby päästiin pelaamaan ajankohtaan nähden hyvissä olosuhteissa Koillispuiston tekonurmella. Ottelua oli tullut seuraamaan lähes 300 jalkapallon ystävää. Loistavaa! Toivotaan, että yleisöä tulee vielä runsaasti lisää katsomoihin, kunhan kelit tästä vielä lämpenevät.
JIPPO aloitti ottelun hiukan normaalista poikkeavalla kokoonpanolla, kun muutama ns. runkopelaaja oli sivussa lievien loukkaantumisten ja sairastelun takia. Tämä kyllä valitettavasti näkyi joukkueen pelaamisessa. Osalla pelaajista näytti pallo suorastaan polttelevan jalkoja. Vastaavasti SC Riverball tuli peliin erittäin hyvällä sykkeellä ja voitti jatkuvasti kaksinkamppailuja saaden niistä pallonriistoja ja päästen vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Ottelun ensimmäisen puolen tunnin aikana JIPPO oli selvästi vastaanottavana osapuolena ja selvisi monesta kiperästä tilanteesta onnella ja maalivahtinsa Paavo Jarvan torjunnoilla. Tässä vaiheessa peliä JIPPOlta puuttuivat terävät ja selkeät juoksut vastustajan puolustuslinjan taakse, joten peli puuroutui keskialueelle. Jakson loppupuolella JIPPO:kin pääsi hätyyttelemään vihdoin SC Riverballin maalia. Tulostakin syntyi 40 min. kohdalla, kun Elias Tolvanen sai hyvän avaavan syötön oikealle laidalle, harhautti vastustajan puolustajan ja antoi loistavan keskityksen toiselta laidalta kaventaneelle Aapo Makkoselle, joka puski varmasti tilanteeksi 0 – 1. Viimeiset minuutit pelailtiin JIPPOn hallinnassa ja tauolle mentiin tuossa em. tilanteessa.
Toinen puoliaika alkoi selvästi ensimmäistä tasaisemmissa merkeissä ja pieniä hässäköitä oli molempien maalien edustalla. Molempien joukkueiden peli oli edelleen heikohkoa ja pallonmenetyksiä tuli helpon näköisesti puolin ja toisin. SC Riverballilla oli muutaman minuutin todella vahva jakso, missä JIPPO-maalilla tilanteita riitti ja kliseisesti sanoen heidän tasoituksensa roikkui ilmassa. Ja tasoitus tulikin 62 minuutilla, kun SC Riverballin puolustajan matala keskitys otti kierteisen kimmokkeen JIPPO-pelaajasta ja päätyi Erkka Sjöblomin juoksulinjalle. Tämä viimeisteli varmasti Jarvan selän taakse 1-1. SC Riverballin riemua ei kauan kestänyt, kun heti avauspotkun jälkeen Miika Vainikainen yritti lähettää pitkän syötön vasemmalle laiturille, mutta vastustajan puolustus onnistui käsittämättömästi sähläämään siitä pallon omaan maaliinsa ja tilanteeksi 1-2.  JIPPO-pelaajia ei ollut tilanteessa lähelläkään.
Osuma taisi jotenkin lamauttaa SC Riverballin ja JIPPO pääsi huomattavasti helpommin rakentelemaan omia hyökkäyksiään. Vihdoin 67 min. kohdalla Tuukka Tiainen ja Miika Vainikainen pelasivat vasemmalla kaistalla hienon kuvion, jonka päätteeksi Tiainen iski lukemiksi 1-3. SC Riverballin virheiden teko jatkui jo heti seuraavasta aloituksesta, jonka päätteeksi nopea Elias Tolvanen prässäsi pallon River-topparilta, vei kahville vielä toisenkin topparin sekä maalivahdin ja niittasi lukemat 1-4. Tästä eteenpäin JIPPO pyrki pitämään palloa ja rauhoittamaan peliä. Siinä ei aivan täysin onnistuttu, vaan vastustaja sai kehiteltyä vielä muutaman hyvän tekopaikan. Ihan pelin lopussa JIPPO sai vielä vapaapotkun erinomaisesta paikasta 16:n rajalta, kun Nelson Appiahia rikottiin. Elias Tolvanen laukoi kovan kierteisen vedon muurin ohi River-maalin sivuverkkoon, valitettavasti ulkopuolelle.
Yleisvaikutelmaksi pelistä jäi se, että SC Riverball tulee olemaan tällä kaudella huomattavasti viime vuotista kovempi ryhmä. Tällä kaudella heidän tuskin tarvitsee pelätä putoamista,vaan jokainen etukäteen sarjanousua tavoitteleva ryhmä on heidän kanssaan suurissa vaikeuksissa. JIPPO puolestaan ei ole pystynyt siirtämään omissa harjoituksissaan opeteltuja asioita peleihin, vaan ylimääräinen puristus on johtanut ensimmäisissä peleissä melko heikkoon suorittamiseen. Tämä on varmasti osoitus joukkueen nuoruudesta ja turha jännitys varmasti karisee muutaman pelatun pelin jälkeen. Pääasia on kuitenkin se, että molemmat pelit on voitettu. Pelin taso tulee tästä varmasti paranemaan. JIPPO:n parhaana palkittiin torstain pelissä aktiivisesti töitä tehnyt Elias Tolvanen.
Seuraavan kerran JIPPO pelaa helatorstaina 5.5. Mehtimäellä, jolloin vastustajaksi saapuu WJK Varkaudesta. Ottelu alkaa klo 18:30. Tervetuloa kannustamaan JIPPO voittoon!

SC Riverball – JIPPO 1-4 (0-1)
40′ 0 – 1 Aapo Makkonen
62′ 1 – 1 Erkka Sjöblom
63′ 1 – 2 OM
67′ 1 – 3 Tuukka Tiainen
68′ 1 – 4 Elias Tolvanen
JIPPO: Paavo Jarva; Jere Simanainen (46′ Tuukka Tiainen), Tuomo Tolonen, Aapi Helvelahti, Pessi Suonpää (73′ Nelson Appiah); Johannes Mononen; Aapo Makkonen, Eetu Koistinen, Elias Tolvanen, Jere Kähkönen (58′ Eemi Porento); Antti Kuosmanen (37′ Miika Vainikainen)