Jippo eteni Regions` Cupin puolivälieriin voittamalla Kymin Palloilijat maalein 8-1 (2-1). Ottelu lähti Jipon kannalta huonosti käyntiin KyPan mennessä ottelussa johtoon jo 6 minuutin kohdalla hyökkääjä Antti Riihimäen osuttua läpiajostaan. Jippo tuli kuitenkin nopeasti rinnalle ja ohi, maalit merkattiin kolmesti osuneelle Miko Mäkirinteelle, kahdesti osuneelle Jere Kähköselle sekä kertalleen viimeistelleille Elias Tolvaselle, Aleksi Nissiselle ja Aapi Helvelahdelle.
Ennen ottelua Jipon kopissa puhuttiin ottelun alun tärkeydestä ja oman pään puhtaana pitämisestä. Juuri tämä osa-alue epäonnistui, sillä keskialueen pääpallotappion jälkeen KyPa:ssa tällä kaudella useaan otteeseen osunut Antti Riihimäki pääsi viimeistelemään vierasjoukkueen johtomaalin ohi vastaan tulleen Jipon maalivahti Oskari Ikosen. Jippo tuli kuitenkin jo 10 minuutin kohdalla tasoihin, kun toppari Antti Åke vapautti Mäkirinteen läpiajoon. Jippo siirtyi johtoon ajassa 14 minuuttia, kun oikean laidan kautta rakennetun hyvän hyökkäyksen päätteeksi Tolvanen syötti Kähköselle tyhjän maalin viiden metrin viivalle. Ensimmäinen jakso oli Jipolta takkuista peliä, vaikkakin joukkue loi monta selkeää maalipaikkaa. Jippo joutui suorittamaan ensimmäisen vaihdon jo 17 minuutin kohdalla, kun maalivahdin kanssa yhteentörmäyksessä polvensa loukannut Teemu Hallikainen vaihdettiin Aapo Makkoseen. Hallikaisen vamman vakavuudesta ei ole vielä tietoa.
Toisella jaksolla kentällä nähtiinkin käytännössä vain yksi joukkue, sillä Jipon parempi kuntopohja käänsi ottelun kulun täysin kotijoukkueelle. Ajassa 51 minuuttia Markus Swahne pelattiin puolittain läpi oikealta, josta hän syötti Tolvasen viimeistelemään Jipon kahden maalin karkumatkalle. 58 minuutin kohdalla Kähkönen vei Jipon 4-1 –johtoon riistettyään pallon vastustajan topparilta. Ottelun loppuajan Jippo hallitsi palloa suvereenisti vastustajan kenttäpuoliskolla ja luoden jatkuvasti maalipaikkoja. Neljä viimeistä maalia merkattiin vielä kahteen otteeseen Mäkirinteelle, lopussa kymppipaikalle siirretylle Helvelahdelle sekä vaihdosta jälleen hyvin sisään tulleelle Nissiselle. Ottelu päättyi näiden osumien jälkeen lukemiin 8-1.
Kymin Palloilijat pelaa Kaakkois-Suomen Vitosessa ja Jippo Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa, joten oli etukäteen tiedossa, että mikäli Jippo pelaa omalla tasollaan, niin kentällä tulee näkymään selkeä tasoero viimeistään toisella jaksolla. Kotijoukkue oli kehnon alun jälkeen kärsivällinen ja keskittyi omaan pallolliseen tekemiseensä. Kaikki kunnia hyvin etenkin ensimmäisen jaksolla taistelleelle vastustajalle, joka teki johtomaalinsa myötä ottelusta tasaisemman. Ottelu kestää kuitenkin 90 minuuttia, joten voiton myötä Jippo eteni Cupissa jatkoon ja kahdeksan parhaan joukkoon. Puolivälierän vastustaja arvotaan tulevana tiistaina 4.7. ja ottelu tulee pelata heinäkuun aikana. Tiedotamme tulevasta vastustajasta heti sen selvittyä, mutta seuraavan kerran Jippo on tulessa Kolmosen ottelussaan ensi perjantaina Kurkimäen Kisan vieraana.
Avaus:
Henkilön JIPPO Joensuu kuva.
Vaihdot:
17′ Teemu Hallikainen -> Aapo Makkonen
65′ Jere Kähkönen -> Aleksi Nissinen
74′ Markus Swahne -> Nelson Appiah
82′ Elias Tolvanen -> Jussi Tolonen