“Härkäviikon” toinen peli Närpes Kraft vastassa
JIPPO B pelasi kevään toisen sarjapelin kotona Mehtimäellä. “Härkäviikon” toisessa pelissä vastassa oli Närpes Kraft. Toinen voitto ja kolme sarjapistettä JIPOLLE 5-2 (1-0) tuloksella.
Samat teemat oli esillä myös tässä pelissä, kuin sarjan kahdessa aikaisemmassa pelissä. Joukkueena puolustaminen / “merkkaus virheet” pois. Selvät tilanteiden ratkaisut 1v1 tilnteissa sekä pallon kontrollointi ja pelirohkeus. Lisäksi joukkue lähti myös parantamaan tilanteiden “kenttätasapainoa”.
Peli alkoi varovasti sekä tasaisesti, mutta silti JIPON pienellä pelin hallinnalla. Muutamia maalipaikkoja pojilla oli, mutta tilanteista ei saatu palloa maaliin. Sitten 18 min. kohdalla Eemi Porento syötti Joona Pussiselle rankkarialueen sisään, josta Joona laukoi tilanteeksi 1-0. Tämän jälkeen peli jatkui JIPON painostuksella, terävyys kuitenkin puuttui maalipaikkojen viimeistelyssä. Erä siten JIPOLLE niin pelin hallinnassa, kuin myös maalipaikkojen määrässä. Tauolle mentiiin kotijoukkueen johtaessa 1-0.
Toinen erä alkoi vähän liiankin hyvin. Heti ensimmäinen hyökkäys 41 min, hyvän pallonhallinnan ja n. kahdeksan hyvän syötön jälkeen, sama kaksikko viimeisteli maalin. Eemi syötti laidasta keskelle ja Joona P. laittoi pallon sisään. Tästä taisi tulla hyvän olon tunne puseroon ja myös sama vaiva jäi ekasta puolikkaasta maalin edessä viimeistely ei ollut tarpeeksi terävää. Siten pojat päästivät Närpes Kraftin turhaan peliin mukaan. Taas helppojen tilanteiden huonot ratkaisut toi kaksi takaiskumaalia nopeassa tahdissa. 57 min. 2-1 ja 62 min. 2-2 ja peli tasan.
Tämän jälkeen JIPON pojat sitten terävöittivät peliä ja myös maalitilanteiden päättämistä. Seuraavan 3-2 maalin tekijänä 70 min. oli Joona Hiltunen, jossa syöttäjänä oli vaihdosta tullut Jere Kähkönen. JIPPO sai sen jälkeen 20 metristä vaparin 75 min. Vaparin jälkeen maalintekijän nimi pysyi samana Joona H, joka laukoi pallon maaliin, tosin vähän vastustajan maalivahdin väärän arvioinnin avustuksella. Mutta tärkeä maali ja tilanne Jipolle 4-2.
Lopuksi vielä 80 min. kapteeni Nuutti Tykkyläisen hyvästä pystysyötöstä vaihdosta tullut Abdullahi Aamir Shekh viimeisteli tarkasti takakulmaan numeroiksi 5-2. Toinen voitto JIPPO B:lle “Härkäviikolla”. Tästä B:n Ykkösen sarja jatkuu seuraavaksi Su 17.5. vieraspelillä Ylivieskassa FC YPA-Jippo B.