fbpx
JIPPO:n B1:n Ykkösen sarjapeli käytiin la 29.8. Joensuussa Keskuskentän hyväkuntoisella, joskin myös sateen liukastamalla nurmella. Pojat ottivat selvän 6-0 voiton Närpes Kraftista, mutta tulos ei kerro kyllä pelistä ihan kaikkea. Sillä ensimmäinen puoliaika oli tosi vaikea kotijoukkueelle.
Oliko sitten liukkaalla alustalla tai oliko se asenteesta kiinni, kun sarjajumbo oli tullut vastustajaksi, sillä syöttö- ja hyökkäyspeli “ontui” pahasti. Tilanteita kyllä saatiin pelikentän “viimeiselle kolmannekselle”, mutta ruuti oli märkää, niin kuin pelialustan nurmi. Ennen kaikkea se viimeinen terävyys puuttui pelaajien liikkeistä ja siitä “viimeisestä syötöstä”. Peli oli ja myös näytti siltä “vain pelailua”. Huolimatta tästä ensimmäisen maalin teki Rony Huhtala kulmasta takatolpalta 30 min. kohdalla. Maaliin antoi hyvän keskityksen Jere Hiltunen ja näin JIPPO:n pojat menivät 1-0 johdossa tauolle.
Toinen puoliaika oli sitten jo huomattavasti parempi ja joukkueiden tasoero tuli myös esille selvemmin. Poikien syöttöpeli sekä liike parani ja tilanteissa alkoi olla osittain se tuttu pelinopeus ja varmuus syöttöpelissä. Tästä sitten sen vapauttavan maalin teki Markus Swahne 2-0 46 min. Peli jatkui myös siitä JIPPO:n hallinnassa. Seuraavan maalin 3-0 teki sitten vaihdosta tullut Joona Pussinen 66 min. Peli oli sen jälkeen vastustajan kannalta “pelattu”. Seuraavat maalit tulivat nopeasti Rony asialla toistamiseen 70 min. 4-0. Heti perään Jere Kähkönen 5-0 71 min. ja Tuomo Tolonen viimeisteli vielä loppunumeroiksi hienosti puskemalla kulmasta 6-0 77 min.
Näin lopuksi positiivisesti ajateltuna tulos on tietysti hyvä 6-0. Sen lisäksi jotain tehtiin kyllä pelissä oikein. Puolustaminen joukkueena oli tarpeeksi hyvää. Vastustajalla oli muutama vaarallinenkin maalipaikka, mutta ne hoidettiin kyllä kunnialla. Sillä “oma pää” pysyi pelin loppuun asti nollilla ja se on aina hyvä asia näissä peleissä. Tärkeää oli saada tästä pelistä 3 pistettä ja myös tärkeä maalisuhde parantui taas 6-0. Siten tästä on hyvä jatkaa B:n Ykkösen sarjaa. Sarjan kannalta on kaikki vielä poikien omissa “jaloissa”. Se tarkoittaa, silti aina kovaa asennetta seuraaviin peleihin ja myös kovaa “Duunia, Duunia ja Duunia” niin peleissä kuin treenissä!