Jämsänkosken Ilveksen tämän kauden ensimmäinen kotiottelu pelattiin vasta nyt Jämsänkosken Pallokentän hyväkuntoisella nurmella melko koleissa olosuhteissa, onneksi puolipilvisessä säässä. Ottelua oli tullut seuraamaan yllättävän paljon yleisöä, joukossa myös edustus Rednecks Joensuulta, joka jaksoi ilahduttavasti kannustaa vierasjoukkuetta koko pelin ajan.
JIPPO oli joutunut ennen ottelua hankalaan tilanteeseen, kun pitkin viikkoa pelaaja toisensa jälkeen joutui jättämään pelin väliin sairastumisten ja muiden pakottavien syiden vuoksi. Niinpä pelimatkalle lähdettiin sunnuntaiaamuna sellaisella kokoonpanolla, että vaihtopenkille oli laittaa vain kaksi B-junioria. Pieni varamiehisyys ei kuitenkaan näyttänyt pahemmin haittaavan vierasjoukkuetta, vaan se otti pelin lievään hallintaansa heti alkuvihellyksestä lähtien. Varmaan monella alkukauden vaihtopenkillä istuneella pelaajalla oli halu näyttää valmennukselle, että tarvittaessa heidät voidaan laittaa huoletta kentälle.
Varsinkin ensimmäistä sarjapeliään JIPPO-paidassa pelannut Joona Pussinen oli yritteliäällä pelipäällä ja aiheutti JIlveksen puolustukseen hämminkiä menemällä rajusti tilanteisiin. JIPPO sai ensimmäisellä puoliajalla kehiteltyä muutaman näyttävän hyökkäyksen, mutta maalilaukaukset jäivät tällä kertaa suutareiksi tai menivät maalin ohi. Mutta vastapainoksi on sanottava, että JIPPO:n puolustus oli vahva toppariensa Aapi Helvelahden ja Topi Sormusen johdolla ja pysäytti JIlveksen hyökkäysyritykset suurimmalta osin jo heti puolikentässä.
JIlves oli saanut yhteistyöseuraltaan FC Vaajakoskelta kaksi pelaajaa vahvistuksekseen tähän peliin. Nämä eivät juurikaan erottuneet muusta tänään varsin vaisusta kotijoukkueesta. Kotijoukkueella ei ollut ensimmäisellä jaksolla montaakaan maalipaikkaa, lähinnä pari kaukolaukausta, jotka JIPPO-maalivahti Paavo Jarva otti kiinni varmasti.
JIPPO aloitti toisen puoliajan räväkästi ja painoi hyökkäyksiä jämsänkoskelaisten maalille. Pelin ratkaisumaali syntyi myös tässä vaiheessa, kun vahvan pelin pelannut Miika Vainikainen kaivoi pallon vastustajalta keskirajalla ja vapautti tarkalla syötöllä topparien välistä Joona Pussisen läpiajoon. Pussinen painoi vielä kaatuessaan vasurillaan pallon vastaan rynnänneen maalivahdin alta verkkoon siirtäen lukemiksi 0-1. Tästä ottelu eteni pienoisessa vierashallinnassa loppuun asti. Pelin loppupuolella JIlveksellä oli myös jonkinlainen painostuksenpoikanen, mutta JIPPO-puolustus kesti ja blokkasi vastustajien vetoja uhrautuvasti. Vielä aivan viimeisillä hetkillä JIPPOlla oli hyvä paikka tuplata johtonsa, mutta harmittavasti Elias Tolvasen syöttö Aleksi Nissiselle pomppasi nurmesta Nissisen sääreen ja hänen laukauksensa painui niukasti ohi maalin.
Yhteenvetona voi sanoa, että JIPPOn peli ei vieläkään lähtenyt rullaamaan aivan sillä tavalla kuin joukkueharjoitukset antaisivat olettaa. JIPPO:lle tärkein asia tänään oli kuitenkin voitto ja siitä saatavat kolme pistettä ja ne myös otettiin. Uskotaan edelleen siihen, että pelimme tästä vielä aukeaa ja pystymme tarjoamaan kannattajillemme hyvää jalkapalloviihdettä.
JIPPO:n riveissä debytoi kaksi pelaajaa, kun B-juniori-ikäiset Aleksi Nissinen ja Veeti Lehtimäki pelasivat ensimmäiset minuuttinsa virallisessa ottelussa edustuksen paidassa.
Seuraavan kerran JIPPO pelaa perjantaina 10.6, jolloin vastustajaksi Keskuskentälle saapuu toinen paikallisvastustaja JoPS. Ottelu alkaa klo 19:00. Tervetuloa kannustamaan JIPPO voittoon!
JIlves – JIPPO 0-1 (0-0)
47′ 0-1 Joona Pussinen
JIPPO: Paavo Jarva; Jussi Tolonen, Topi Sormunen, Aapi Helvelahti, Eemi Porento (73′ Veeti Lehtimäki); Miika Vainikainen; Pessi Suonpää, Elias Tolvanen, Antti Kuosmanen, Nelson Appiah; Joona Pussinen (64′ Aleksi Nissinen)