JIPPO nappasi eilen tärkeät pisteet FC Blackbirdiltä ja palasi voittojen tielle tappiollisen Warkaus JK -ottelun jälkeen. JIPPO:lta maalinteossa onnistui Eemi Porento avausjaksolla. Porennon lisäksi voiton takuumiehenä kunnostautui maalivahti Paavo Jarva, joka torjui avausjaksolla rangaistuspotkun ja esitti muutenkin vakuuttavia otteita maalinsuulla.
JIPPO aloitti ottelun erinomaisesti, eikä FC Blackbird saanut peliään käyntiin millään. Jo alkuminuuteilla Elias Tolvasella oli mainio paikka viedä JIPPO johtoon, mutta laukaus lähietäisyydeltä kohosi yli maalin. Johto-osumaa ei tarvinnut kuitenkaan odotella kauaa, sillä jo 14. minuutilla JIPPO onnistui: Aapo Makkosen kulmapotku tavoitti etualueelta Eemi Porennon, joka viimeisteli etuylänurkkaan isäntien johtomaalin. Tämänkin jälkeen JIPPO:lla oli hyviä paikkoja lisäosumiin, mutta Blackbirdin maalilla torjunut, JoPS:ssakin aiemmin pelannut Petteri Säntti torjui mm. Teemu Hallikaisen yrityksen.
Noin puolen tunnin kohdalla ottelun kuva muuttui täysin, ja Blackbird alkoi hallitsemaan ottelua. Vieraat saivat hieman epäselvän tilanteen päätteeksi rangaistuspotkun, jota asettui laukomaan Eetu Parpala. Paavo Jarva kuitenkin aavisti oikein, ja torjui pallon väljemmille vesille. Edes tämä ei herättänyt kotijoukkuetta, vaan Blackbird jatkoi painostustaan JIPPO:n roiskiessa palloa sinne tänne. Puoliajalle siirryttiin kuitenkin JIPPO:n johtaessa 1-0.
Toinen jakso jatkui pitkälti siitä, mihin ensimmäinen jäi. Blackbird piti ottelun hallinnan itsellään, eikä JIPPO saanut parastaan irti. Lukuisista erikoistilanteista ja muutamasta hyvästä maalintekopaikasta huolimatta Blackbird ei saanut palloa maaliin asti, vaan JIPPO onnistui kuin onnistuikin säilyttämään nollan omassa päässään. Näin JIPPO saavutti tärkeät pisteet ja palasi voittojen tielle, sen sijaan FC Blackbirdin alkukausi on ollut vaikea: kahdesta ottelusta sillä on kasassa vasta yksi piste.
Ensi lauantaina JIPPO:lla on edessään yksi kauden tärkeimmistä otteluista, kun joukkue matkaa Iisalmeen PK-37:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy Iisalmessa klo 14.

JIPPO – FC Blackbird 1-0 (1-0)
14′ 1-0 Eemi Porento
JIPPO: Paavo Jarva; Aapo Makkonen, Topi Sormunen, Tuomo Tolonen, Nelson Appiah; Aapo Helvelahti, Miika Vainikainen (78. Tuukka Tiainen); Teemu Hallikainen (84. Jere Kähkönen), Eetu Koistinen, Eemi Porento (56. Markus Swahne); Elias Tolvanen