Jippo hoiti eilen lauantaina kotipelinsä Äänekosken Huimaa vastaan tyylikkäästi lukemin 5-0 (0-0). Ensimmäinen jakso pelattiin maaleitta, mutta toisella jaksolla vierasjoukkue jäi selkeästi kotijoukkueen jalkoihin. Jipon maalintekijöinä kunnostautuivat Zakaria Abahassine, Aapi Helvelahti, Teemu Hallikainen ja Markus Swahne kahdesti.
Ensimmäisen jakson maalittomuus ei kuvaa pelin tapahtumia kovinkaan hyvin. Jippo loi tilastojen perusteella 13 hyvää maalipaikkaa, mutta ruuti oli tällä kertaa luvattoman märkää. Parhaat paikat Jippo loi vasemman laidan kautta hyvän ottelun pelanneen Teemu Hallikaisen keskitysten kautta. Maalipaikat tulivat pääsäntöisesti Elias Tolvaselle ja Zakaria Abahassinelle. Myös ylempänä keskikenttänä pelannut Miko Mäkirinne pääsi kertaalleen läpi, mutta vierasjoukkueen kokenut maalivahti Mika Vacklin veti siinäkin tilanteessa pidemmän korren. Lähimmäksi maalintekoa pääsi kuitenkin vierasjoukkue Huima heidän ottelun ainoalla maalipaikallaan. Pitkän pallon seurauksena hyökkääjä Yaser Sakhizada pääsi kokeilemaan kaukolaukaustaan, mutta maalilla virheettömästi pelannut Paavo Jarva sai torjuttua palloa yläriman kautta kulmaksi.
Toinen jakso jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Jippo loi jatkuvasti maalipaikkoja ja vihdoin ajassa 56 minuuttia myös maalihanat saatiin auki, kun toppari Aapi Helvelahti vapautti linjan yli nostollaan Zakaria Abahassinen viimeistelemään Jipon ensimmäisen osuman. Maali vapautti Jipon peliä entisestään, sillä seuraavasta kulmpotkusta Helvelahti itse viimeisteli vasemmalla jalallaan kotijoukkueen toisen osuman. Kolmannessa maalissa ajassa 71 minuuttia Abahassine vapautti Hallikaisen vasemmalta läpi, joka sijoitti pallon harvinaisesti oikealla jalallaan verkkoon. Tämän jälkeen Jippo suoritti tuplavaihdon: Hallikainen ja Abahassine ulos, Erkka Sjöblom ja Markus Swahne sisään. Uudet miehet toivatkin lisää energiaa ja myös maaleja kehiin. Swahne onnistui ensin Sjöblomin ja Aleksi Nissisen esityön jälkeen viimeistelemään kauden ensimmäisen osumansa rangaistusalueen rajalta. Aivan ottelun lopussa Swahne viimeisteli vielä kertaalleen murtautumalla vasemmalta laidalta vetopaikkaan.
Ottelu oli neutraalein laseinkin katsottuna hyvin epätasainen. Ilman vaihtomiehiä pelannut Huima teki sen minkä pystyi, mutta Jippo osoitti olevansa tällä hetkellä yksinkertaisesti selkeästi parempi joukkue. Maalipaikat olivat paremmalla viimeistelyllä voineet tuottaa Jipolle jopa kaksinumeroisen maalimäärän, mutta tämä tulos otettiin hyvillä mielin vastaan. Voiton myötä Jippo nousi pelin vähemmän pelanneena pisteen erolla sarjakärkeen. Ennen juhannusta pelataan vielä yksi ottelu, kun tulevana keskiviikkona kohdataan Savon Pallo kotikentällä.
Avaus:
Henkilön Teemu Hallikainen kuva.
Vaihdot:
46′ Jere Kähkönen -> Aapo Makkonen
58′ Elias Tolvanen -> Aleksi Nissinen
77′ Zakaria Abahassine -> Erkka Sjöblom
77′ Teemu Hallikainen -> Markus Swahne