Jippo pelasi eilen lauantaina elokuun ainoan kotipelinsä Jyväskyläläistä FC Blackbirdiä vastaan. Ottelu päättyi Jipon 3-1 (1-0) –voittoon. Jipon maalit merkattiin kahteen otteeseen onnistuneelle Jere Kähköselle sekä Topi Sormuselle. Vieraiden maalin iski rangaistuspotkusta Eetu Parpala. Ottelua seurasi paikan päällä 137 katsojaa.
Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden halliten vuorotellen palloa. Lukuisat syöttövirheet ja keskialueen menetykset leimasivat kuitenkin molempien joukkueiden tekemistä. Jippo onnistui luomaan jakson parhaat paikat, jotka siunautuivat pääosin viime aikoina oivaan maalivireeseen päässeelle Jere Kähköselle. Myös Topi Sormunen pääsi kokeilemaan viimeistelytaitojaan kahteen otteeseen erikoistilanteista, mutta tuloksetta. Blackbird ei päässyt lukuisista hyökkäysyrityksistään huolimatta kertaakaan kokeilemaan Jipon maalilla pelanneen Paavo Jarvan torjuntataitoja, mutta saivat kuitenkin muutamaan otteeseen painetta Jipon maalille erikositilanteiden kautta. Jippo teki ottelun ensimmäisen maalin ajassa 40 minuuttia, kun Aapi Helvelahti vapautti vasemmalta laidalta lähteneellä pystypallolla linjan taakse juosseen Kähkösen läpiajoon. Kähkönen sijoitti pallon vieraiden maalivahti Petteri Säntin ohi maalin oikeaan alakulmaan ja vei Jipon maalin johtoasemassa puoliajan viettoon.
Toinen jakso alkoi Jipon osalta hieman huolimattomasti, sillä joukkue yritti pelata välillä liian pienessä tilassa menettäen heti jakson alussa useita kertoja pallon vieraille. Blackbird ei kuitenkaan saanut näistä riistoista mitään vaarallista aikaiseksi, joten Jippo-maali säilyi koskemattomana ja myös Jarva Jipon maalilla ilman töitä. 60 minuutin kohdalla Helvelahti vapautti toistamiseen Kähkösen pidemmällä pallolla läpi. Kähkösen sijoitus osui maalin takatolppaan, mutta mies itse seurasi tilanteen esimerkillisesti loppuunsa asti laittaen paluupallon kaikessa rauhassa tyhjään maaliin. Peli näytti tässä vaiheessa kääntyvän lopullisesti Jipolle, mutta Blackbirdin kavennusmaali ajassa 71 minuuttia toi peliin vielä jännitystä. Jippo menetti pallon keskialuella, jonka jälkeen hieman epäonnisten puolustuslinjan liukastumistenkin seurauksena pallo pelattiin Jipon rangaistusalueen sisään, jossa Sormunen joutui rikkomaan vetopaikkaan päässyttä Eetu Parpalaa. Parpala itse sijoitti rangaistuspotkun varmasti keskelle maalia. Maalin jälkeen Jippo sai luotua muutamaan otteeseen painetta Blackbird-maalille saaden myös muutaman kulmapotkun. Yhdestä näistä kulmista Miko Mäkirinne toimitti pallon maalille, josta jo aiemmin ottelussa puskemaan päässyt Sormunen nikkasi päällään pallon maalin taka-alakulmaan. Tämä maali tappoi Blackbirdin suurimmat pyristelyt, vaikka Parpala pääsikin vielä Jipon harhasyötön seurauksena nokikkain Jarvan kanssa. Veto kuitenkin epäonnistui ja Jippo pääsi juhlimaan voittoa kotikentällään lukemin 3-1.
Ottelu oli Jipolle epätyypillinen tällä kaudella, sillä vieraat pitivät palloa ajoittain Jippoa kontrolloidummin. Tämä ei kuitenkaan johtanut parhaaseen mahdolliseen tulokseen, sillä Jippo loi ottelun parhaat paikat onnistuen myös maalinteossa vieraita useammin. Jippo esiintyi ottelussa hyvällä työmoraalilla ja oli jälleen kerran kiinnostunut vain ja ainoastaan voittamisesta. Näillä samoilla eväillä jatketaan uuteen harjoitusviikkoon ja aletaan siirtää jo katseita pikku hiljaa kohti ensi perjantain vierasottelua Savon Palloa vastaan Pieksämäellä.
Avaus:
Henkilön JIPPO Joensuu kuva.
Vaihdot:
75′ Jere Kähkönen -> Erkka Sjöblom
75′ Nelson Appiah -> Elias Tolvanen
84′ Teemu Hallikainen -> Aapo Makkonen