fbpx

Jippo pelasi eilen viimeisen ottelunsa ennen 4 päivän mittaista juhannustaukoa hajroituksista. Pieksämäen SaPa kaatui Jipon selkeän hallinan jälkeen lukemin 5-0 (1-0). Jipon maalintekijöinä olivat Markus Swahne, Jere Kähkönen ja Miko Mäkirinne kahdesti. Yksi osuma merkittiin vierasjoukkueen omaksi maaliksi.
Ottelun alku oli Jipon hallintaa, mutta myös SaPa sai muutaman kerran pallon Jipon rangaistusalueelle. Paikkoja Jipolla jälleen kerran riitti, ja näytti olevan alusta asti ajan kysymys milloin ensimmäinen osuma syntyy. Zakaria Abahassine, Miko Mäkirinne ja Jere Kähkönen pääsivät jokainen kertaalleen läpiajoon, mutta ilman tulosta. Jipon ensimmäinen maali syntyi ajassa 39 minuuttia, kun Mäkirinne pelasi vasemmassa kulmassa pallon kantapäällään Teemu Hallikaiselle keskityspaikkaan. Hallikaisen pallo pomppi maalille matalana ja palloon ensimmäisenä ehtinyt Swahne sijoitti haltuunoton jälkeen pallon vasemmallaan maalin yläkulmaan. Näissä lukemissa mentiin tauolle.
Toinen jakso alkoi ensimmäisten minuuttien muodossa ensimmäisen jakson tavoin suhteellisen tasaisesti, mutta Jippo otti pelin hallinnan täysin itselleen viimeistään 55 minuutin kohdalla. Hallikainen keskitti, mutta Mäkirinne ei saanut pallo aivan maaliin. Jere Kähkönen laittoi paluupallon tyylikkäästi puolittaisella saksipotkulla verkon perille. Kolmas maali syntyi Mäkirinteen toimesta rangaistupotkusta ajassa 63 minuuttia. Rike tuomittiin tilanteesta, jossa Sauli Kettunen ensin vapautti Aleksi Nissisen laidalta läpi. Neljäs osuma merkattiin erikoistilanteen jälkeen omaksi maaliksi, mutta lähimpänä viimeistelyä  tilanteessa oli vastustajalle vahvan paineen maaliviivan tuntumassa antanut Topi Sormunen. Ottelun viides ja viimeinen osuma tuli jälleen Mäkirinteen toimesta rangaistuspotkusta ajassa 89 minuuttia. Miestä itseään rikottiin rangaistuselueen sisällä selkeästi ja tuloksena pallo maalin oikeaan alanurkkaan.
Jippo todisti edellisen Huima-pelin tavoin kentällä olevan tasoeron myös SaPaa vastaan. Jippo pystyy luomaan tällä hetkellä paljon maalipaikkoja jokaisessa ottelussa, mutta viimeistelyssä joukkue voisi petrata. Jippo jatkaa tämän voiton myötä sarjakärjessä neljän pisteen erolla kakkosena olevaan FC Vaajakoskeen. Näistä asetelmista on hyvä lähteä juhannuksen viettoon. Jippo jatkaa pelejään reilun viikon päästä lauantaina 1.7., kun Regions` Cupissa Keskuskentällä kohdataan Kymin Palloilijat.
Avaus:
Henkilön JIPPO Joensuu kuva.
Vaihdot:
58′ Jere Kähkönen -> Aleksi Nissinen
66′ Markus Swahne -> Elias Tolvanen
76′ Zakaria Abahassine -> Erkka Sjöblom