fbpx

JIPPO solmi kolme vuoden mittaista jatkosopimusta tulevalle kaudelle. Ensi kaudella JIPPOn paidassa Ykkösessä nähdään edellisen kauden tavoin maalivahti Jirko Sorsa (27), toppari Topi Pasi (24) ja hyökkääjä Miro Turunen (17). Näiden sopimusten myötä JIPPO saa siis rutkasti lisää ruutia joukkueen tärkeälle keskisektorille. JIPPOn seuraajille tutuin nimi näistä kolmesta herrasta on varmasti Jirko Sorsa, joka siirtyi Lappeenrannan PEPO:sta JIPPOon jo kaudeksi 2018. Tuleva kausi on siis jo neljäs peräkkäin JIPPO-paidassa, ja hyvin on mennyt. Sorsa on ollut viimeiset kolme kautta joukkueensa ykkösmaalivahti ja kaikkina kolmena kautena joukkue on päästänyt vähiten tai toiseksi vähiten maaleja omassa sarjassaan.

– Kolme edellistä kautta Joensuussa ja JIPPO:ssa pelanneena voin sanoa, että oli onnistunut siirto vaihtaa Etelä-Karjalasta Pohjois-Karjalaan. Vielä nyt kun saavutettiin se, mitä on kaudesta 2018 saakka JIPPO:n kanssa pitkällä tähtäimellä tavoiteltu, niin en voisi olla enempää innoissani uudesta sarjatasosta. Kakkosessa tulokselliset tavoitteeni täyttyivät kahdella edellisellä kaudella mitä tulee päästettyihin maaleihin. Saa nähdä jatkuuko sama meno Ykkösessä, mutta sitä lähden tavoittelemaan, että mahdollisimman vähän palloja menisi maaliin asti ja sitä kautta murtautuisin Ykkösen maalivahtien parhaimmistoon. Vahvuudekseni voisin mainita pitkät avaukset ja ihan perus torjuntatyöskentelyn. Kehityskohteiden lista on pitkä, koska saavuttaakseni pelaajana sen seuraavan tason on minun kehitettävä ihan jokaista osa-aluetta, mitä hyvältä veskarilta tarvitaan. Näen sen tapahtuvan parhaiten juuri JIPPO:n ammattitaitoisessa valmennuksessa.

Toinen varmasti mieluisa jatkosopimus tulevalle kaudelle on toppari Topi Pasi. Kotkan Nappuloiden kasvatti ja kotkalainen Pasi pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa JIPPO-paidassa, vaikka oli opiskellut Joensuussa jo pidempään. Viime kausi oli urheilulliselta Pasilta menestys, sillä mies kellotti jokaisen minuutin kauden kaikissa otteluissa ja luuti JIPPOn alakerrassa varman kauden. KTP-kapteeninakin aiemmin urallaan Ykkösessä toiminut Pasi tietää, mitä sarjanousun myötä on luvassa.

– Mennyt kausi JIPPOssa oli itselle ensimmäinen, on ollut todella hienoa tulla osaksi tätä yhteisöä ja joukkuekin otti minut mahtavasti vastaan. Läpi kauden pystyttiin kehittymään ja voittamaan otteluita, nousu Ykköseen ja Cupin voitto olivat upeita hetkiä! Ykkönen on kova sarja. Tarvitsemme jokaista pelaajaa läpi kauden ja terveyttä pelaajille. Intensiteetti tulee kasvamaan peleissä, joten sen pitää kasvaa myös treeneissä. Samalla yhtenäisyydellä tulemme pärjäämään, kaikki asiat pitää tehdä vain asteen verran paremmin ja nopeammin joka päivä. Omat vahvuudet ovat ehdottomasti pallollisessa pelissä. Viime kaudella kehitystä tapahtui paljon pienissä asioissa puolustuspelaamisessa ja ensi kaudelle on tarkoitus jatkaa näissä kehittymistä, sekä pystyä tuomaan tehoja erikoistilanteisiin.

Kolmas tehty pelaajasopimus on nuori Miro Turunen. Turunen on vuonna 2003 syntynyt hyökkääjä/laitapelaaja, joka pelasi kasvattiseurassaan SC Riverballissa vuoteen 2016 saakka. Tämän jälkeen Turunen on edustanut JIPPO junioreita, sekä myös yhteistyöseura Lehmon Palloa Kolmosessa. Viime kaudella Turunen pelasi edustuksessa kaksi ottelua viimeistellen yhden maalin, B-junioreissa maaleja syntyi SM-sarjassa ja SM-karsinnassa yhteensä 15 kappaletta. Juoksuvoimaisen ja tehokkaan Turusen perässä oli muitakin seuroja, mutta tammikuussa 18 vuotta täyttävä hyökkääjä päätti jäädä kehittymään JIPPOon ja Ykköseen.

– Tein sopimuksen JIPPOon ja Ykköseen tosi hyvillä mietteillä. Ykkönen on tosi kova sarja, odotan innolla jo tulevaa kautta ja tulevia pelejä. Miesten pelit eroavat poikien peleistä siten, että miesten peleissä on paljon enemmän kontaktia, joten voimaa tarvitaan huomattavasti enemmän. Ja tietenkin sitä peliälyä, koska pelin tempo ja vauhti on paljon kovempi. Jäin JIPPOon, koska täällä on mielestäni mahtava valmennus ja olemme varmasti sarjan yhtenäisin joukkue. JIPPO on täynnä huippupelaajia ja on mahtavaa päästä olemaan ensi kausi tämän joukkueen kanssa.

JIRKO, TOPI ja MIRO, tervetuloa! Nämä miehet toivottavat teille kaikille hyvää uuttavuotta, mutta ohjaavat teidät myös KAUSIKORTTIKAUPOILLE – kausikortit ovat alennuksessa 31.12. saakka. Osta omasi tämän linkin kautta NYT!

Kuvat Väinö Leppänen