Jipon edustusjoukkue aloittaa kauden 2019 kaudenaloituspaleverilla ensi viikon torstaina 8. marraskuuta. Tänään virallisesti Jipon uutena päävalmentajana aloittava Jussi Leppälahti ottaa muiden valmentajien kanssa silloin joukkueen ensimmäistä kertaa haltuunsa. Samassa palaverissa joukkueelle esitellään myös Jipon muu valmennusporras ja taustahenkilöt. Näin uuden harjoituskauden aloituksen kynnyksellä on hyvä informaida myös muutoksista seuran johotokunnan puolella. Jippo on pitänyt myös sääntömääräisen syyskokouksensa, ja siellä valittiin jäsenten keskuudesta Jipon johtokunnan uusi puheenjohtaja seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Uusi puheenjohtaja on Juha Purmonen, joka muotoilee omia ajatuksiaan menneestä ja tulevasta seuraavalla tavalla.
– Oma urani Jipossa on alkanut pelaajana, sillä kannoin muutaman vuoden Jipon paitaa perustamisvuodesta 2001 alkaen. Johtokuntaan tuloa en tarkkaan muista, mutta olen ollut mukana jo Ykkösen aikoina. Kiitos Jorma Karttuselle menneistä vuosista puheenjohtajana, Jorma teki loistavaa työtä ja on erittäin tärkeää, että Jorma jatkaa aktiivista roolia Jipossa myös tulevaisuudessa. Pyrin omalta osaltani jatkamaan siitä mihin olemme seurana jääneet. Meidän pitää pystyä parantamaan kolmea asiaa: jalkapalloyhteisöä Joensuussa, seuran taloudellista vakautta ja kilpailullista menestymistä. Laajempi yhteistyö etenkin junioreiden ja FC Hertan kanssa niin, että kokonaisuus hyötyy. Olkoon jalkapallohallin tuleminen lähtölaukaus tälle.
Syyskokouksessa valittiin myös uusi johtokunta, johon kuuluvat jatkossa varapuheenjohtaja Jouni Turunen, Antti Tolonen, Rauno Vainikainen, Jorma Karttunen, Seppo Eskelinen ja Ari Niskanen

– Jippo pelaa ja toimii tällä hetkellä niin sanotusti omalla tasolla mihin talousalue edellyttää. Kun katsotaan pelaajanmääriä, harjoitusolosuhteita ja taloudellisia edellytyksiä niin Jipon paikka on kakkosen kärjessä. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että viime kauden runko säilyy näillä näkymin ensi vuodelle. Mielenkiinnolla odotan uuden nuoren ja nälkäisen päävalmentajan Jussi Leppälahden tekemistä. Tavoitteena on tulevaisuudessakin antaa Jippomaiseen tyyliin nuorille mahdollisuus ja uskoa heihin. Toivottavasti nuoria pelaajia nousee edelleen edustusjoukkueeseen ja sitä kautta pelaavaan ryhmään. Se mitä toivoisi olisi, että paluumuuttajia tulisi takaisin Joensuuhun ja että uudet esimerkiksi opiskelemaan tulevat pelaajat löytäisivät Jipon.

– Minusta avaintekijä sarjanousulle on se, miten joensuulainen jalkapalloyhteisö alkaa pelaamaan yhteen. Sitä kautta juniorit, katsojat ja yhteistyökumppanit löytävät Jipon paremmin. Tämä on edellytys taloudelliselle vakaudelle ja resursseille. Sitten tulee kilpailullinen menestys ja sarjanousu. Toivottavasti Jippo pelaa viiden vuoden päästä vähintäänkin miesten ykköstä. Jalkapallohalli antaa meille mahdollisuuden nostaa kilpailullista menestystä.

Johtokunnan pitkäaikainen jäsen Merja Ikonen jää pois johtokunnasta, kiitos Merja vuosistasi Jipon hyväksi.