Kausikortit voi ostaa suoraan verkkokaupasta.

Katse tulevaisuuteen – seminaari

”Tule kuulemaan, mitä sinun on tehtävä, että pärjäät tulevaisuuden haasteissa ja kilpailussa”
Jippo Ry järjestää korkeatasoisen Katse tulevaisuuteen – iltapäiväseminaarin Joensuun Tiedepuistolla Temple of Challenge -kokoustilassa maanantaina 26.11.2018 klo 11.30-16.30. Seminaarilippu sisältää tapahtuman ohjelman ja kahvittelun lisäksi lounaan, joka tarjoillaan ennen seminaarin alkua ravintola Puistossa Tiedepuistolla klo 11.30-12.30. Seminaarilipun hinta on 190€ (+ alv 24%)/kpl. Yksittäiset seminaariliput pääset ostamaan suoraan alla olevasta linkistä. Yli 4 seminaarilipun tilauksissa, ota yhteyttä Jipon toiminnanjohtaja Timo Tahvanaiseen (puh. 050 5622 066, timo.tahvanainen@jippo.fi). Ole nopea, sillä seminaaripaikkoja on rajoitetusti! Viimeinen ilmoittautumispäivä seminaariin on keskiviikko 21.11.2018 tai niin pitkään kun lippuja riittää.

Mikko Dufva, johtava asiantuntija, Sitra
Puheenaihe: Tulevaisuusajattelu: megatrendit, visiot ja heikot signaalit

Mikko Dufva on Sitran tulevaisuusasiantuntija. Hän tarkastelee työkseen tulevaisuuden kehityskulkuja, niiden välisiä jännitteitä ja tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Lisäksi hän pyrkii tunnistamaan ei-ilmeisiä, mutta tulevaisuuden kannalta merkittäviä asioita.

Mikon puoleen kannattaa kääntyä, kun haluaa keskustella megatrendeistä ja heikoista signaaleista, tai osallistua Kansallisen ennakointiverkoston toimintaan. Mikolla on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista.

Vapaa-ajallaan Mikko toimittaa Ennakointikupla-podcastia, puuhastelee elektroniikan ja luovan ohjelmoinnin parissa ja pohtii nykytanssiharrastuksen jatkamista. Mikko uskoo, että tulevaisuus on nykyhetkeä vaihtelevampi ja tulevaisuuslukutaidon merkitys lisääntyy.

Olli Rehn, Suomen Pankin pääjohtaja
Puheenaihe: Tulevaisuuden ennakointi globaalitalouden näkökulmasta

Olli Rehn on suomalainen keskustaa edustava poliitikko ja Suomen Pankin pääjohtaja. Rehn on ollut kansanedustaja vuosina 1991–1995 ja 2015–2017, Euroopan parlamentin jäsen 1995–1996 ja 2014–2015, Euroopan unionin komissaari 2004–2014 sekä Sipilän hallituksen elinkeinoministeri toukokuusta 2015 joulukuuhun 2016.

Komissaarina Rehn vastasi EU:n laajentumisasioista Barroson komissiossa 2004–2009 ja talous- ja raha-asioista 2010–2014. Jälkimmäisellä kaudella hän oli myös Euroopan komission varapuheenjohtaja.

Rehn valittiin Suomen Pankin johtokuntaan lokakuussa 2016. Viisivuotinen pesti alkoi helmikuussa 2017. Huhtikuussa 2018 Eduskunnan pankkivaltuusto esitti valtioneuvostolle Rehniä Erkki Liikasen seuraajaksi Suomen Pankin pääjohtajaksi, jonka tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti 18. toukokuuta 2018. Rehn aloittaa pääjohtajan työt 12. heinäkuuta 2018 alkaen.

Rehn on kirjoittanut useita kirjoja ja kolumneja eri lehtiin vuodesta 1985 alkaen. Rehn harrastaa muun muassa jalkapalloa, lukemista ja rock- ja jazzmusiikin kuuntelua. Hän pelasi jalkapalloa myös pääsarjatasolla Mikkelin Palloilijoiden edustusjoukkueessa vuosina 1980-luvun alussa.

Mia Mantsinen, toimitusjohtaja, Mantsinen Group Ltd Oy
Puheenaihe: Tulevaisuuden ennakointi yrittäjän näkökulmasta

Kauppatieteiden maisteri Mia Mantsinen toimii Mantsinen Group Oy:n toimitusjohtajana. Hän on tehnyt Mantsisen perheyrityksessä yli kymmenen vuoden uran konsernin talousjohtajana, myynti- ja markkinointijohtajana ja viimeisimpänä materiaalinkäsittelykoneiden liiketoimintajohtajana. Mantsinen Groupin liikevaihto oli viime vuonna lähes 70 miljoonaa euroa ja asiakkaita ovat esimerkiksi satamaoperaattorit sekä teräs- ja metsäyhtiöt ympäri maailman.

Ilkka Pirskanen, toimitusjohtaja, Siun sote
Puheenaihe: Tulevaisuuden Sote-palvelut

Ilkka Pirskanen on toiminut vuoden 2017 alusta alkaen kaikki julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut Pohjois-Karjalan alueella järjestävän Siun soten toimitusjohtajana. Aiemmin hän on toiminut mm. PKO:n hallintoneuvoston puheenjohtajana ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän johtajana. Pirskaselta löytyy jalkapallotausta ja hän on on KuPS-kasvatteja.

Mika Aaltonen, tutkimusjohtaja, KTT, ennakoinnin ja komplieksisuuden dosentti
Puheenaihe: Olosuhteet hyvinvoinnille

Mika A. Aaltonen on suomalainen tulevaisuudentutkija ja entinen jalkapalloilija. Hän on ensimmäinen suomalainen, joka on tehnyt sopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan joukkueen kanssa. Aaltonen teki sopimuksen italialaisen Interin kanssa sen jälkeen, kun hän oli tehnyt voittomaalin TPS:n voittaessa Interin UEFA Cupin vierasottelussa 1–0 (Katso maali tästä 0:30 alkaen)

Aaltonen opiskeli pelaamisen ohessa kotimaassa ja ulkomailla. Aaltonen on Aalto-yliopiston dosentti ja London School of Economicsin vanhempi tutkija. Aaltonen tunnetaan akateemisessa maailmassa etenkin tulevaisuudentutkijana. Väiteltyään kauppatieteiden tohtoriksi hän johti viisi vuotta Turun yliopiston tulevaisuudentutkimuksen laitoksen Helsingin toimistoa. Aaltosen akateemista uraa on leimannut kansainvälisyys. Hän on muun muassa ollut vierailevana tutkijana kolmessa eri yliopistossa: London School of Economicsissa, Pariisin CNAMissa ja gregoriaanisessa yliopistossa Roomassa. Aaltonen oli vuonna 2017 yksi kandidaateista Suomen Palloliiton puheenjohtajaksi, mutta ei tullut valituksi äänestyksessä.

Aaltonen on kirjoittanut useita kirjoja, muun muassa Robustness (2010). Aaltonen on kirjoittanut Rolf Jensenin kanssa yhdessä kaksi kirjaa: Mr & Mrs Future ja 5 suurta kysymystä (2012) ja The Reneissance Society (2013). Tällä hetkellä he kehittelevät taas uutta konseptia, jossa visioidaan tulevaisuuden maailmaa.

Seminaarin ohjelma:
klo 11.30 -12.30 lounas, ravintola Puisto, Joensuun Tiedepuisto
klo 12.30 -12.45 Seminaarin avaus
klo 12.45 -13.25 Tulevaisuusajattelu: megatrendit, visiot ja heikot signaalit, Mikko Dufva, johtava asiantuntija, Sitra
klo 13.25 -14.10 Tulevaisuuden ennakointia globaalitalouden näkökulmasta, Olli Rehn, Suomen Pankin pääjohtaja
klo 14.10 -14.40 kahvitauko
klo 14.40 -15.00 Tulevaisuuden ennakointi yrittäjän näkökulmasta, Mia Mantsinen, toimitusjohtaja, Mantsinen Group Ltd Oy
klo 15.00 -15.30 Tulevaisuuden Sote-palvelut, Ilkka Pirskanen, toimitusjohtaja, Siun sote
klo 15.30-16.15 Olosuhteet hyvinvoinnille, Mika Aaltonen, KTT, ennakoinnin ja kompleksisuuden dosentti
klo 16.15 -16.30 Loppukeskustelu

Seminaarin hinta, lipunmyynti ja tiedustelut:
190€ (+ alv 24%)/kpl.

Yksittäiset seminaariliput pääset ostamaan suoraan alla olevasta linkistä. Seminaarin tiedustelut ja yli 4 seminaarilipun tilaukset:
Timo Tahvanainen (Jippo toiminnanjohtaja), puh. 050 5622 066, timo.tahvanainen@jippo.fi