Jippo avasi kautensa Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa ottamalla 1-0 (0-0) -voiton paikallispelissä SC Riverballia vastaan. Voitto ei todellakaan tullut helpolla, sillä ottelun ainoa maali nähtiin vasta ottelun lisäajalla. Jipon voittomaalin viimeisteli toisen jakson lopulla kentälle vaihdettu Aleksi Nissinen. Millintarkan keskityksen maalin antoi myöskin toiselle jaksolle oikealle laidalle vaihdettu Nelson Appiah.
Ottelun alku oli Jipon näennäistä pallonhallintaa, sillä maalipaikoille ei päästy. Noin 15 minuutin paikkeilla SC Riverball sai monta erikoistilannetta peräkkäin, mutta Jippo selvisi tilanteista ilman takaiskua. Muutamat Riverballin yritykset päätyivät maalin yli, mutta torjuntatöihin Paavo Jarva ei Jipon maalilla joutunut. Jippo piti ensmmäisellä jaksolla paljon palloa, mutta melko alas ryhmittynyt vastustaja ei tehnyt murtautumista viimeisellä kolmanneksella helpoksi. Tauolle mentiin tasatilanteessa.
Tauon aikana Jippo vaihtoa Nelson Appiahin sisään ja se toikin Jipon peliin lisää virtaa. Tuntui myös, että punapaidat paransivat joukkueena heti toisen jakson alettua. Jippo sai ajettua Riverballin vieläkin alemmaksi pitäen palloa koko joukkueen voimin vastustajan kenttäpuoliskolla. Ensimmäisen jakson ongelmat tuntuivat olevan nyt poissa, sillä joukkue pääsi tasaisesti maalipaikoille. Moni Jipon pelaaja pääsi vuorotellen yrittämään maalintekoa, mutta viimeisenä lukkona Riverin maalilla Antti Jäntti hoiti hommansa tyylillä. Paikoista mainittakoon Jere Kähkösen ja Elias Tolvasen läpiajot. Katsomossa moni luuli varmasti jo pelin päättyvän maalittomaan tasapeliin, kun pelikello näytti jo täyttä aikaa. Jippo loi kuitenkin vielä yhden hyökkäyksen oikealta laidalta, jossa Appiah sai pelattua oikean jalkansa vapaaksi keskityspaikassa. Zakaria Abahassine ei etutolpalla palloon aivan yltänyt, mutta Jipon onneksi Aleksi Nissinen viimeisteli pallon tyylikkäästi syöksypuskulla takatolpalta sisään ajassa 90+3 minuuttia. Tunne maalin jälkeen Jippo-leirissä oli äärimmäisen helpottunut ja se näkyi maalin tuuletuksissa. Ottelun lopun muutamat minuutin Jippo sai pidettyä Riverin poissa maalipaikoilta, joten tiukka peli päättyi loppujen lopuksi huojentavaan 1-0 -voittoon.
Ottelu oli juuri sitä, minkä joukkue tiesi edessä olevankin. Vastustaja teki matalalla ryhmityksellään murtautumisen maalipaikoille äärimmäisen vaikeaksi. Toisen jakson kärsivällisyys ja jatkuva hyökkääminen kuitenkin toivat Jipolle tarvittavat maalipaikat ja ennen kaikkea tarvittavan maalin, mutta myönnettäköön sen tulleen hieman liian myöhään. Jokainen lajia tunteva ihminen kuitenkin tietää, miltä voittaminen paikallisvastustajasta lisäajalla tuntuu, joten nautitaan hetki. Jippo jatkaa pelejaan viikon päästä sunnuntaina, jolloin vastaan asettuu ensimmäisessa kotipelissä JPS Jyväkylästä.
Avaus:
Henkilön JIPPO Joensuu kuva.
Vaihdot:
46′ Markus Swahne -> Nelson Appiah
72′ Jere Kähkönen -> Aleksi Nissinen