Jippo otti eilen sunnuntaina ensimmäisessä Kolmosen kotipelissään 3-0 (1-0) –voiton Jyväskylän Seudun Palloseurasta. Jipon maalintekijöinä kunnostautuivat hyökkäyspään pelaajat Zakaria Abahassine, Erkka Sjöblom ja Jere Kähkönen.
Ensimmäinen jakso alkoi myötätuulen avittamana Jipon hallinnalla. Hyökkäyksiä saatiin rakenneltua pääosin vasemman laidan kautta hyvän pelin pelanneen Teemu Hallikaisen keskitysten myötä. Yksi näistä keskityksistä toikin tulosta jo ottelun alussa pelikellon näyttäessä 8 minuuttia. Keskialueella läpi ottelun mallikasta pääpelaamistaan esitellyt Miko Mäkirinne käänsi pelin hyvin oikealta vasemmalle Hallikaiselle, joka keskitti pallon kohti etualuetta. Maalille hyvän juoksun kymppipaikalta tehnyt Zakaria Abahassine ohjasi pallon päällään tyylikkäästi maalin takanurkkaan. Jipon maalin jälkeen myös JPS pääsi peliin paremmin mukaan ja he saivat rakenneltua keskialueen kautta muutamia hallittuja hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia. Oikealla laidalla pelannut Arttu Seikkula pääsi 20 minuutin pelin kohdalla vaarallisesti täyteen vauhtiin pallon kanssa joutuen rikotuksi rangaistusalueen ulkopuolelle. Rikkeestä tuomitun vapaapotkun Seikkula ampui itse hieman ohi Paavo Jarvan vartioiman maalin. Jippo sai luotua laitojensa kautta hyökkäyksiä aina, kun vain malttoi kierrättää ja kääntää peliä. JPS taas sai omat tilanteen poikasensa Jipon harhasyöttöjen seurauksena, mutta maalipaikoille vierasjoukkue ei kuitenkaan päässyt.
Toinen jakso oli muuten saman kaltainen kuin ensimmäinen, mutta Jippo sai luotua enemmän tilanteita kuin ensimmäisellä jaksolla. Toppari Aapi Helvelahden käynnistämät hyökkäykset vasemmalle laidalle vastustajan selustaan pitivät painopisteen jatkuvasti suhteellisen korkealla vierasjoukkueen puolustusalueella. Kärkiparina pelanneet Elias Tolvanen ja Erkka Sjöblom tekivät linjan taakse oikea-aikaisia juoksuja, joiden kautta Jippo pääsi hyville keskityssektoreille useita kertoja. Ajassa 64 minuuttia Jippo sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteessa Tolvanen nosti pallon takaisin rangaistusalueen sisään. Tilanteeseen nousseen Antti Åken suhteellisen selkeän maalivahtiin kohdistuneen rikkeen seuruksena pallo tippui Sjöblomin jalkaan viiden metrin päähän maalista. Rikettä ei kuitenkaan koskaan vihelletty, joten Sjöblomilla oli helppo työ viedä Jippo kahden maalin johtoon. Jippo vaihtoi toisen jakson aikana kentälle Nelson Appiahin ja Aleksi Nissisen, joiden kautta kotijoukkue pääsi juoksemaan monta kertaa väsyneen vastustajan selustaan. Ottelun lopullisen ratkaisun niittasi oikelta laidalta juuri ennen vaihtokomennustaan läpiajoon karannut hyökkääjäksi siirretty Jere Kähkönen. Tilanne syntyi JPS-topparin menetettyä pallon alimpana.
Jippo pelasi kokonaisuudessaan ehjän ottelun ja ansaitsi voittonsa. Myös JPS sai luotua muutamia hyökkäyksiä ottelun aikana, mutta Jipon koko joukkueen puolustaminen tylsytti vastustajan maalintekoaikeet. Pientä tilastointia mainittakaan: Jippo on pitänyt viimeisessä viidessä ottelussa nollat omassa päässä, näissä peleissä Jipon maalivahdille on kertynyt yhteensä 3 selkeää torjuntaa. Tästä yritetään pitää ehdottomasti kiinni jatkossakin. Seuraavan ottelun Jippo pelaa tulevana lauantaina vieraskentällä Jyväskylän FC Blackbirdiä vastaan.

Avaus:
Henkilön JIPPO Joensuu kuva.
Vaihdot:
71′ Erkka Sjöblom -> Nelson Appiah
79′ Elias Tolvanen -> Aleksi Nissinen
89′ Jere Kähkönen -> Aapo Makkonen