Jippo sai tämän kauden viimeisen palasen joukkueeseen, kun vasenjalkainen laitapelaaja Nuutti Tykkyläinen siirtyy loppukauden kattavalla lainasopimuksella Kuopion Palloseurasta Jipon riveihin. 20-vuotias joensuulainen Jipon kasvatti pelasi kauden 2015 Jipon edustuksessa Kakkosta, jonka jälkeen hän on pelannut kaudet 2016-2019 Kuopiossa. Siellä pelejä on kertynyt pääasiassa Kuopion Palloseuran A-junioreissa (SM-sarja), sekä KuPS:n reservijoukkue KuFu:ssa (Kakkonen). Liigajoukkueen mukana koko ajan treenannut Tykkyläinen on päässyt myös debytoimaan Veikkausliigassa.

– Jiposta kysyttiin halukkuutta siirtyä lainalle, ja koska liigaminuutteja ei ollut enää tällä kaudella näkyvissä, oli tänne siirtyminen mahdollista. Ajattelin, että voin omalta osaltani auttaa omaa kasvattajaseuraa, joka taistelee noususta ykköseen. Oma kausi on sujunut tähän saakka hyvin. Pääasiassa olen pelannut farmijoukkueessa kakkosta ja treenannut koko kauden liigajoukkueen mukana, kommentoi Tykkyläinen paluutaan Jipon paitaan.

Tykkyläinen palaa siis Jippoon, viimeksi 2015 täällä pelatessaan hän oli pieni ja hento 16-vuotias pelaajanalku. Millaisen pelaajan Jippo saa takaisin?

– Kehittyneen, vauhdikkaan ja teknisen pelaajan, joka antaa joukkueelle aina kaikkensa, vakuuttaa Tykkyläinen.

– Tottakai huikea fiilis tulla takaisin Jippoon! Loppukaudesta pelataan vielä isoja pelejä sarjanousun kannalta ja on hienoa tulla joukkueeseen, jossa on paljon tuttuja pelaajia. Ja on tietenkin mukava palata kotiin perheen ja läheisten ihmisten luokse, sekä tuttuun ympäristöön kotikonnuille, päättää Tykkyläinen.

Tykkyläinen aloittaa treenaamisen Jipon mukana jo huomenna tiistaina ja hän on edustuskelpoinen heti seuraavassa Jipon ottelussa la 14.9. kotikentällä Mehtimäen tekonurmella. Tykkyläinen edustaa vahvasti sitä pelaajatyyppiä, joita Jippo haluaa jatkossakin joukkueeseensa kiinnittää: paikallisen jalkapallon kasvatti, joka haluaa mennä jalkapallossa eteenpäin. TERVETULOA TAKAISIN NUUTTI!

Artikkelin kuva: Vesa-Pekka Reponen, kuva uutisen sisällä: Kuopion Palloseura.