JIPPO on tehnyt pelaajasopimuksen kaudesta 2021 maalivahti Aleksi Honka-Hallilan (19) kanssa. Honka-Hallila on JIPPOn kasvatti ja kirjoitettu sopimus on vuoden mittainen lainasopimus Kuopion Palloseurasta. Tämän lainasopimuksen myötä JIPPO ja Kuopion Palloseura ottavat ensimmäisiä askelia keskinäisestä yhteistyöstään, jonka myötä seurat tekevät pelaajien osalta yhteistyötä ja vaihtavat tietoja seuratoiminnan eri osa-alueista. Raamikas 190cm pitkä maalivahti muutti lukioon Kuopioon ja on edustanut Kuopion Palloseuraa kaudesta 2017 saakka. Vyölle on kertynyt otteluita B- ja A-junioreiden SM-sarjoissa, sekä KuFun mukana Kakkosessa, mutta Veikkausliigassa Otso Virtasen takana ei vielä ole tullut mahdollisuutta debyyttiin. ”Honkkis” on pelannut yhden U18-maaottelun, mikä kertoo nuoren miehen potentiaalista. Tulevaan kauteen hän suhtautuu innolla ja isoin odotuksin.

– Hyvillä fiiliksillä tulen Jippoon! Lainaan johti se, että pitää päästä pelaamaan kovia miesten pelejä. Olen pelannut tähän mennessä KuPS:n reservijoukkueessa Kufu:ssa Kakkosen pelejä, joten siirto Ykkösen joukkueeseen oli siis luonteva steppi kehitystä pohjustaen. JIPPO osoitti hyvissä ajoin kiinnostusta minua kohtaan. Kokonaisuudessa myös JIPPOn tekeminen vaikutti hyvältä ja vakuutti minut. Odotan JIPPOn jaksoltani paljon kovia pelejä, sekä ehjää kautta itseltä. Toivon myös, että pystyn auttamaan JIPPOa saavuttamaan yhteiset tavoitteet omalla varmalla tekemiselläni. Jalalla pelaaminen on yksi isoimmista vahvuuksista, koen olevani varma ja rauhallinen jalalla pelatessa. Olen myös johtajatyyppiä ja sitä kautta äänenkäyttö ja pelin ohjaaminen kuuluu vahvuuksiin. En osaa sanoa yhtä heikkoutta, koska ikinä ei voi olla millään osa-alueella riittävän hyvä. Mutta ehkä kehityskohteena voisi ensi kaudelle olla liikkuminen maalilla, jotta se olisi vielä nopeampaa ja ketterämpää, etenkin taaksepäin liikkuessa.

Eikun liimaa hanskoihin – TERVETULOA TAKAISIN JIPPOON HONKKIS! Nyt on treenien loppupelissä veskarit molempiin maaleihin, kausikorttikaupoille sen kunniaksi? Ostoksille täältä!

Kuva Mikko Kalavainen