Osa 10. TUCO ja hänen kultaiset askeleensa Joensuussa, kirjoittanut Antti Åke.

Joukkueessa uuden pelaajan ilmestyminen harjoituksiin aiheuttaa aina keskustelua. Mitä mieltä olit siitä uudesta hyökkääjästä? Jos tuodaan ulkopuolelta, niin pitäisi olla kyllä selkeä vahvistus. En ole kyllä varma tästä kaverista.

”Ensimmäiset JIPPOn harjoitukset olivat kokemuksena hyvin oudot. Minulla oli paljon kysymyksiä päässäni saavuttuani juuri aamulla Suomeen. JIPPOn johtokunnan jäsen Jussi Väisänen kävi hakemassa minut autolla Porvoosta, ja kiidätti minut suoraan harjoituksiin. Jussi kertoi minulle matkalla paljon JIPPOsta seurana, meidän joukkueestamme sekä Joensuusta. Hän yritti tehdä sopeutumiseni JIPPOon, kaupunkiin ja Suomeen helpommaksi.”

”Joukkue vaikutti hyvältä, ja arvostin joukkueen tasoa ensimmäisistä treeneistä lähtien. Tuntui siltä, kuin he olisivat odottaneet minua ja ehkä siitä syystä ensitapaaminen joukkueen kanssa meni hyvin. Olin rehellisesti sanoen todella väsynyt ensimmäisissä harjoituksissa pitkästä päivästä johtuen. Silloin mietin, että nyt on keskityttävä hyvin. Treenin jälkeen pääsin vihdoin lepäämään ja valmistautumaan toisiin harjoituksiin.”

JIPPOssa topparina pelannut Hans Ekroos pelasi treenien loppupelissä Tucoa vastaan. Ei mikään kummoinen jätkä, hän mietti. Toisen treenin jälkeen Hans oli muuttanut mielipidettään: en pärjää tuolle kaverille. Hans pärjäsi Tucoa vastaan kuitenkin aivan samalla tavalla kuin muutkin Ykkösen laadukkaat topparit. Eli ei saanut miestä täysin kuriin.

Tuco osoitti jo toisissa joukkueen treeneissä oman tasonsa ja siitä alkoi hänen matkansa kohti Suomen jalkapallosarjojen huippupelaajan asemaa.


Koko jutun voit lukea ostamalla artikkelin yksinään, tai koko julkaisusarjan kerrallaan!

Voit tilata joko yksittäisen artikkelin tai koko juttusarjan kerralla. Koko juttusarjan tilaajille Elmo-digilehden huhti- ja toukokuun numeron luettavaksi kaupan päälle (ovh yht. 27,90€), seuratukihinnalla ostavien kesken arvotaan lisäksi 2x JIPPO VIP-kausikorttia (ovh 160€/kpl). Seuratukihinnalla yksittäisen artikkelin tilaajalle nyt huhtikuun Elmo-digilehti (ovh 13,90€) kaupan päälle. Yksittäisen artikkelin hinta on 2,90€.

Seuratukihinnalla koko sarjan ostavien kesken arvotaan lisäksi 2x JIPPO VIP-kausikorttia (ovh 160€/kpl).

Tästä tilaamaan: https://holvi.com/shop/jippojoensuu/section/miksi-jippo-merkitsee-juttusarja/ 

Juttusarjan aiemmat osat ovat myös ostettavissa samaisesta nettikaupasta ylläolevasta linkistä!

Juttusarjan osa 1. ”Kun jalkapallo pysähtyi” luettavissa ilmaiseksi tästä linkistä.