Suomen U18-poikien maajoukkue (2003 ja myöhemmin syntyneet) kokoontuivat Eerikkilään torstaina. Ikäluokka leireili edellisen kerran lokakuussa, eikä tapahtumia sen jälkeen ole ollut. U18-poikien EM-karsintaturnaus piti pelata lokakuun 2020 lopulla, mutta se peruttiin koronavirustilanteen takia. Lokakuun U19-poikien EM-karsintaturnaus käydään Puolassa, jossa Suomi taistelee kisapaikasta isäntämaan lisäksi Ukrainan sekä Maltan kanssa. Päävalmentaja Peter Lundberg nimesi lopulliseen ryhmään kaikkiaan 28 pelaajaa, joista vain muutama oli mukana lokakuun leirillä. Yksi näistä pelaajista on JIPPOn vuonna 2003 syntynyt hyökkääjä Miro Turunen. Kolmatta kauttaan JIPPOn edustuksen sopimuspelaajana oleva Turunen on pelannut isoja minuutteja JIPPOn hyökkäyksessä pelatuissa alkuvuoden Suomen Cupin otteluissa.

– On mielenkiintoista nähdä heitä ja tutustua uusiin pelaajiin. Tavoitteemme on lokakuun EM-karsintaturnauksessa, johon on vielä aikaa, joten tässä vaiheessa on hyvä nähdä pelaajia laajalla rintamalla. Toivottavasti pääsemme lähempänä karsintoja pelaamaan maaotteluita. Tällä leirillä pyrimme viemään pelitapaamme eteenpäin ja saamaan pelaajat toisilleen tutuiksi. Leirin päättävässä sisäisessä pelissä kaikki saavat minuutteja sekä hyvän näyttöpaikan, Lundberg kommentoi

– En osannut odottaa tätä yhtään ja kutsu leirille tuli ihan yllättäen. Tuntuu todella hienolta olla mukana tällä leirillä ja odotukset ovat korkealla. Olen hyvässä kunnossa ja koko ajan menossa parempaan. Olen kehittynyt viime kaudesta, kuten esimerkiksi saanut enemmän voimaa, mikä on tärkeä asia tulevalle kaudelle Ykkösessä, kommentoi Turunen innokkaana.

Tsemppiä TURSKA leirille!

Joukkue leirillä:
Hemmo Riihimäki KPV
Eetu Huuhtanen Ilves
Jesse Nikki FC Honka
Miika Koskela AC Oulu
Oliver Pettersson EIF
Aleksi Arvela P-Iirot
Matias Kivikko FC Honka
Aron Valavaara FC Inter
Niklas Pyyhtiä FC Honka
Niilo Saarikivi FC Honka
Lasse Ikonen AC Oulu
Nestori Kekonen AC Oulu
Miro Turunen JIPPO
Aaro Nyholm KäPä
Niklas Leinonen FC KTP
Aapo Venermo FC Honka
Noel Hasa Ilves
Linus Rönnberg Ilves
Jasper Yrjas FC Inter
Jasper Samooja FC Honka
Max Silvonen FC Honka
Noa Lehtonen KPV
Oscar Wiklöf IFK Mariehamn
Eino-Iivari Pitkälä FC Jazz
Oiva Laaksonen FC Haka
Mohammed Bakkar FC Inter
Jaakko Björn JJK
Elmeri Supperi HJS

Kuva Mikko Kalavainen.