Jippo on solminut kautta 2017 koskevan pelaajasopimuksen ghanalaisen Nelson Appiahin (22) kanssa. Nelson pelasi viime kaudella Jipossa 16 ottelua pääasiassa laitapuolustajan tontilla. Nelson jatkaa joukkueessa ja odottaa tulevaa kautta innolla.

– Odotan jo kesän pelejä. Uskon meillä olevan viime kautta parempi joukkue, myös joukkuehenki on mielestäni tällä hetkellä hyvä. Haluan juhlia kauden päätteeksi nousua Jipon kanssa, kommentoi Appiah.

Nelson näytti viime viikon 30 metrin nopeustestissä muille perävaloja kellottamalla jälleen hurjan ajan 3,67 sekuntia. Nopeus onkin miehen ehdoton vahvuus kovia otteita unohtamatta. Appiahin myötä Jipolla on kasassa yhteensä 20 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

Jippo testasi edellisen viikon aikana pelaajien lihaskunto-, kestävyys-, nopeusominaisuuksia. Testien tulokset olivat verrattain parempia kuin vuosi sitten samaan aikaan. Nopeustesteissä Nelsonin lisäksi alle 4 sekunnin rajapyykin selviytyivät Zakaria Abahassine, Jere Kähkönen ja Elias Tolvanen. Valtaosa pelaajista juoksi testin alle 4,15 ja se olikin päävalmentajan mieleen.

– Joukkueen keskiarvot ovat tässä vaiheessa kautta hyvät. Pitää kuitenkin muistaa että keskiarvoa nostaa muutaman pelaajan huipputulokset. Mutta tuloksissa ei myöskään ole yhtään täyttä floppia. Mielenkiintoista myös, että kaavaillun avauksen kolme topparia (Åke, Sormunen ja Helvelahti) ovat ainakin testien perusteella aivan yhtä nopeita. Tulee kuitenkaan muistaa, ettei suora juoksunopeus ole jalkapallossa kaikki kaikessa, sillä pelissä mukana ovat aina myös reagointi ja kääntyminen, toteaa Jouni Lehtimäki.

Joukkue juoksi myös kestävyyttä mittaavan monille muillekin lajeille tutun ”piippi-testin”. Testissä kärkipää juoksi tulokset molemmin puolin 15:n minuutin, mutta häntäpäässä sopimuspelaajista alle 13:n minuutin jäi kuitenkin 3 pelaajaa.

– 13 minuuttia on sellainen tulos, jolla jaksaa pelata hyvällä sykkeellä 90 minuuttia kolmosen tai ehkä jopa kakkosen tasolla. Tavoite on, että joukkueen keskiarvo on maaliskuun lopussa yli 14 minuuttia, kommentoi Lehtimäki.

Jippo harjoittelee 5 kertaa viikossa. Näistä harjoituksista yksi on juoksuun painottuva fyysinen harjoitus ilman palloa, mutta muissa neljässä harjoituksessa harjoitellaan pallon kanssa. Harjoituspelit keväälle alkavat myös hahmottua ja niitä päivitetään ottelulistaukseen sitä mukaa, kun ne varmistuvat.