Otteluennakko: FC Blackbird – JIPPO

Kuva: Marko Pennanen

Jippo matkustaa huomenna Jyväskylään, jossa vastassa on toinen sarjan kärkikahinoihin povatuista jyväskyläläisjoukkueista eli FC Blackbird. ”Böördi” on pelannut parhaimmillaan Kakkosta kausina 2007-2010, minkä jälkeen joukkue on kuulunut Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen vakiokaartiin. Hyökkäävään jalkapalloon luottavat jyväskyläläiset sijoittuivat viime kaudella sarjassa neljänneksi heti Jipon perään. Joukkueiden keskinäiset ottelut olivat tasaisia; Joensuussa Jippo voitti Eemi Porennon kulmapotkumaalilla 1-0, Jyväskylässä pisteet tasattiin maalittoman tasapelin myötä.

Blackbird aloitti kauden 2017 pelaamalla 1-1-tasapelin kotonaan Warkaus JK:ta vastaan. Maalihanat aukesivat kunnolla seuraavassa ottelussa, kun sarjanousija Huima kaatui Äänekoskella peräti 2-6. ”Böördin” parhaat maalintekijät kahden kierroksen jälkeen ovat molemmissa otteluissa osunut Valtteri Lohi sekä Huimaa vastaan hattutempun viimeistellyt Eetu Parpala, kummallakin nyt siis kolme tehtyä maalia.

Kahdella voitolla kauden aloittanut Jippo lähtee Jyväskylän-reissulle hyvässä terveystilanteessa; ainoastaan Jussi Tolonen on edelleen loukkaantuneena sivussa. Edustusjoukkueen pelaajista Markus Swahne, Aleksi Nissinen ja Tuomas Kettunen ovat tänään B-junioreiden mukana Kuopiossa, mutta ovat käytettävissä myös huomisessa edustuksen ottelussa.

Lähdetään jatkamaan siitä, mitä viimeiset viisi ottelua on ollut: oma pää puhtaana koko joukkueen puolustuksen voimin, kertoo päävalmentaja Jouni Lehtimäki.

 

FC Blackbird – JIPPO, lauantai 20.5. klo 19.00, Viitaniemi, Jyväskylä