fbpx

JIPPO kohtaa huomenna lauantaina Kakkosen A-lohkon kärkiottelussa Porvoon Futuran. Ottelu alkaa Porvoon keskusnurmella kello 17.00, ja sitä voi katsella kotisohvilla JIPPOn Youtubeen toteuttaman streamin välityksellä.

Joensuulaiset lähtevät otteluun lohkon piikkipaikalta. Kolme ensimmäistä peliä on tuottanut JIPPOn pistepussiin täydet 9 pistettä maalieron ollessa 12-1. Toisella ottelukierroksella viime viikon sunnuntaina kaatui Atlantis FC lukemin 3-0 (0-0) Koillispuiston tekonurmella. Kaksi ensimmäistä maalia merkattiin Niko Niemeläisen ja Timo Tahvanaisen nimiin, ottelun viimeisen maalin teki kauden ensimmäisellään Miika Vainikainen.

– Teimme maaleja hyvällä prosentilla maalintekopaikkoihin nähden. Pystymme kääntämään vaikeitakin otteluita voitoksi, eivätkä vastustajat ole myöskään päässeet helposti maalipaikoille meitä vastaan. Kehitettävää jäi varsinkin ottelun alkupuolella hereillä olon kanssa ja matalalla puolustamisen organisoimisessa, Vainikainen analysoi Atlantis-ottelua.

Täksi kaudeksi MiPK:statakaisin JIPPOn palannut Vainikainen on saanut alkukaudella mukavasti vastuuta hyökkäävissä rooleissa.

– Paluu JIPPOn on tuntunut hyvältä ja tuntuu siltä ettei olisi ollutkaan poissa. Sain alle hyvän kokonaisen harjoituskauden ja nyt alkukaudesta pelaaminen on tuntunut erinomaiselta. Joukkueena ei varmaan alkukausi olisi voinut mennä paremmin, mutta parannettavaa on silti vielä niin omassa kuin joukkueenkin pelissä, varsinkin jos halutaan pitää tämä sama kurssi, Milky kommentoi.

Lauantain ottelusta on odotettavissa tiukka kamppailu tärkeistä sarjapisteistä. Ottelu on myös JIPPOlle ensimmäinen tällä kaudella luonnonnurmella.

– Futura on varmasti lohkon kärkipään joukkueita ja vähintään Atlantiksen tasoinen porukka, eli varmasti on tasainen ja jännittävä peli luvassa. Futurassa on monia Ykköstä ja Kakkosta pelanneita kokeneita pelaajia, jotka osaavat pelata vahvuuksillaan. Kyseessä on myös fyysinen joukkue, joten pitää olla valmiina tekemään töitä voiton eteen. Myös kauden ensimmäinen nurmipeli tuo oman mausteensa molemmille joukkueille, Vainikainen ennakoi tulevaa vastustajaa.

 

Isäntänä vahvasti kauden avannut sarjanousija

 

JIPPOn kanssa samassa Kakkosen lohkossa kaudella 2015 pelannut Porvoon ylpeys putosi Kolmoseen kaudeksi 2017. Futura oli Kolmosen lohkoissaan kärkikastissa joka vuosi, ja viimein viime syksynä kausi päättyi ykkössijaan ja sarjanousuun. Joukkuetta kolme viime kautta valmentanut Johan Lönnqvist väistyi voitokkaan kauden jälkeen, ja tilalle saapui joukkuetta viimeksi 2015 valmentanut italialainen Roberto Nuccio.

Futura on saanut värvättyä sarjanousun jälkeen laadukkaita vahvistuksia, joihin lukeutuvat useassa eri joukkueessa Kakkosta ja Ykköstäkin pelannut senegalilaistoppari Cherif Ndiaye sekä FC Interissä Veikkausliigaakin pelannut guinealaishyökkääjä Demba Camara, joista kumpainenkin saapui Porvooseen FC Kiffenistä. Futuran haaviin tarttui myös PKKU:n viime kausien avainpelaaja, kookas toppari-hyökkääjä Richard Tiberi, KäPassa viime kaudella pelannut keskikenttäpelaaja Benjamin Thurling ja Gnistanissa Ykköstä pelannut laitahyökkääjä Saloum Faal. Kauden jo käynnistyttyä joukkueeseen liittyi myös kokenut hyökkäyspään taskuraketti Aleksander Akbar.

Vahvistuksista huolimatta joukkueen tärkein pelaaja on jo pitkään kapteeninnauhaa kantanut 33-vuotias hyökkääjä Anton Britschgi, joka on edustanut Futuraa jo toistakymmentä kautta. Joukkueen pitkäaikaisia luottomiehiä ovat myös laitapuolustaja Nico Eerola sekä keskikenttäpelaaja Henri Pulkkinen.

Futura putosi Suomen Cupista jo kolmannella kierroksella hävittyään KTP:lle tylysti 0-6, mutta Kakkosen kausi on lähtenyt joukkueelta käyntiin vahvasti. Avauskierroksella porvoolaiset pelasivat 2-2-tasapelin PKKU:n vieraana, mutta sen jälkeen joukkue on voittanut kaksi ottelua putkeen. Kotiavauksessaan Futura kaatoi PeKan 2-1 Tommaso Contin kahdella maalilla, ja viime viikonloppuna joukkue kiri loppuhetkillä komeasti 2-3-vierasvoittoon KäPasta, vaikka kotijoukkue oli johdossa vielä viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä. Kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä Futura majailee sarjataulukossa toisena heti kaksi pistettä edellä olevan JIPPOn kannassa.

 

Tiesitkö

 

JIPPO ja Futura pelasivat samassa Kakkosen lohkossa kaudella 2015, ja kaikki joukkueiden kolme aiempaa kohtaamista ovatkin siltä kaudelta. Kohtaamisista ensimmäinen pelattiin Porvoossa, ja Futura voitti ottelun 3-2. Futurassa edelleen pelaava Anton Britschgi teki maalin ja syötti toisen, kun taas JIPPOn ensimmäiseen maaliin esityön teki nykyjoukkueesta Miika Vainikainen. Toinen keskinäinen pelattiin Joensuussa, ja se päättyi maalittomaan tasapeliin. Loppukaudesta joukkueet kohtasivat vielä kolmannen kerran Porvoossa, ja sarjapaikastaan taistellut JIPPO naarasi siitä komean 1-4-voiton, Britschgin tehdessä kotijoukkueen ainokaisen. Futuran nykyjoukkueesta jokaisessa ottelussa pelasi Britschgin ohella Nico Eerola, ja päävalmentajana toimi täksi kaudeksi joukkueen peräsimeen palannut Roberto Nuccio.

 

 

 

 

FC Futura – JIPPO lauantaina 21.5. klo 17.00 Porvoon keskusnurmella

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Ottelua pääset seuraamaan JIPPOn toteuttaman ilmaisen Youtube-streamin kautta.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen