Jippo pelaa huomenna keskiviikkona viimeisen ottelunsa ennen juhannustaukoa. Vain kolme päivää Mikkelin-reissun jälkeen matkataan Helsingin Vuosaareen, jossa vastaan asettuu FC Viikingit. Viikingit on Jipolle erittäin tuttu vastus: joukkueet ovat kohdanneet 2000-luvulla toisensa peräti 23 kertaa: kerran Suomen Cupissa (2007), 19 kertaa Ykkösessä (2006-2014) sekä kolme kertaa Kakkosessa (2015). Jippo on voittanut otteluista seitsemän, Viikingit 11 ja neljästi on päädytty tasatulokseen.
Viikingit aloitti sarjan vahvasti, ja on yhdeksän kierroksen jälkeen kolmantena neljällätoista pisteellään, paremman maalieron turvin Jipon edellä. Joukkue on tehnyt sarjassa eniten maaleja (24), mutta omissakin on soinut usein (16). Vuosaarelaiset lähtevät otteluun kaksi tappiota niskassaan: ensin joukkue hävisi MYPA:lle vieraissa 3-2, sitten MP:lle kotonaan 2-4. Huomenna kohdataan siis varmasti nälkäinen ja sisuuntunut vastustaja, joka etsii keinoja viime aikoina vuotaneen puolustuksensa tilkitsemiseen.
Hieman heikommissakin otteluissa ”Viikkarit” ovat iskeneet maaleja liukuhihnalta. Päävastuussa siitä ovat olleet väkivahvat hyökkääjät Joel Paatelainen sekä Cheikh Toure, jotka ovat iskeneet neljä maalia mieheen. Keskikenttäpelaaja Julius Remes on NJS-ottelun hattutemppunsa myötä joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat myös keskikentällä pelaavat Thurlingin veljekset Simon ja Benjamin, nopea laituri Nemanja Biga, puolustaja Teemu Honkaniemi, sekä kokenut ukrainalaismaalivahti Denys Pervov. Joukkueessa pelaa myös joensuulaislähtöinen puolustaja Tomi Kurvinen.
Jippo lähtee otteluun neljän tappiottoman ottelun putkessa. Näistä otteluista tosin vain yksi on päättynyt voittoon, kun sunnuntaina Mikkelissäkin jäätiin selvästä pelillisestä hallinnasta huolimatta MiPK:n kanssa 1-1-tasapeliin. Jokainen Jipon neljästä tähänastisesta vierasottelusta on päättynyt tasalukemiin.
– Molemmat joukkueet ovat varmasti hieman väsyneitä edellisestä ottelusta. Olemme kuitenkin tehneet sunnuntain jälkeen asiat niin, että huomenna olisimme valmiita nappaamaan kauden ensimmäisen vierasvoiton. Viime ottelu Mikkelissä jätti paljon pohdittavaa, mutta positiivista oli kokonaisuutena meidän pelillinen ilme. Kun saadaan vielä hieman lisää järkeä viimeisiin ratkaisuihin, niin meillä on varmasti hyvä mahdollisuus lähteä voitolla juhannuksen viettoon. Sarja on todella tasainen, joten voitolla olisimme myös hyvissä asemissa tulevia otteluita ajatellen. Tasaiset lähtökohdat, kurinalaisempi joukkue vie huomenna voiton, pohtii kapteeni Antti Åke.

Jipon kokoonpanosta ovat sivussa Zakaria Abahassine, Irakli Sirbiladze, Tuomo Tolonen, Miika Vainikainen, Niko Niemeläinen sekä Väinö Häkki.
Jippo lähettää ottelusta livestreamin, johon pääset käsiksi tilaamalla Jipon uutiskirjeen täältä.
 
FC Viikingit – JIPPO keskiviikkona 20.6. klo 18.30 Vuosaaren urheilukentällä