fbpx

JIPPOlla on lauantaina edessään kenraaliharjoitus, sillä joukkue pelaa viimeisen harjoitusottelunsa ennen Kakkosen alkamista. Joukkue matkustaa Jyväskylään, jossa se kohtaa Kakkosen C-lohkossa pelaavan FC Vaajakosken. Viitaniemen tekonurmella pelattava ottelu alkaa klo 13.00.

Joensuulaisten harjoituskauden otteluohjelma jäi usean peruuntumisen myötä varsin väljäksi, mutta näin viimeiselle viikolle ennen sarjakauden alkua joukkue sai kaksi sarjakauteen valmistavaa ottelua. Tiistaina JIPPO avasi kilpailullisen kautensa Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelun merkeissä, kun joukkue kohtasi vierasottelussa Ylämyllyllä Niemisen Urheilijat.

Kaksi sarjaporrasta alempana pelaava NiemU taisteli ja jarrutti peliä ansiokkaasti, ja JIPPO onnistui avaamaan maalitilinsä vasta ensimmäisen jakson lopulla, kun Santeri Saarenkunnas tuikkasi pallon ohi NiemU-maalia vartioineen ex-liigamaalivahti Joonas Merosen. Toisella jaksolla joensuulaiset lisäsivät kaasua ja laskettelivat 0-4-voittoon Niko Niemeläisen, edustusjoukkuedebyytissään osuneen Niklas Sottisen ja Toni Tahvanaisen tehtyä vielä maalin mieheen.

– Oli mukava päästä viimein pelaamaan virallisista matsia, ja varsinkin edustuksen riveissä. Ihan hyvä peli, ja tuntui kivalta onnistua myös maalinteossa, kertaa Sottinen tuntojaan.

JIPPO-junioreiden 03-ikäluokkaa oleva Niklas Sottinen toimi viime kaudella seuran SM-sarjaa pelanneessa b-juniorijoukkueessa kapteenina urakoiden yhtä vaille kaikki ottelut alusta loppuun. Talvella keskikenttäpelaaja nousi mukaan miesten edustusjoukkueeseen.

– Siirtyminen edariin on tuntunut hienolta, joukkue on täynnä hyviä äijiä ja JIPPO-sydäntä. Olen mielestäni sopeutunut hyvin joukkueeseen. Kunhan kausi tästä lähtee rullaamaan, tulee porukasta vielä tiiviimpi ja yhtenäisempi kuin mitä se tällä hetkellä jo on, Sottinen uskoo.

Lauantain vastustaja FCV on monelle joensuulaiselle männäkausilta tuttu joukkue, mutta erityisen tuttu se on päävalmentaja Sami Okkoselle sekä keskikenttäpelaaja Lari Liukkoselle. Okkonen aloitti muutama vuosi sitten valmennusuransa vaajakoskelaisten organisaatiossa, ja luotsasi sen edustusjoukkuetta kaksi viime kautta. Liukkonen pelasi FCV:ssä molempina Okkosen johtamina kausina, ja seurasi Okkosta täksi kaudeksi Joensuuhun.

FCV on menettänyt talven aikana useita viime kausien avainpelaajiaan, mutta saanut hankittua myös korvaajia laajalta skaalalta. Uuden päävalmentajan Sami Mustalammen vetämään joukkueeseen on liittynyt mm. toppari Mustafa Hussein Zada, keskikenttäpelaaja Janne Kuhmonen sekä ranskalaishyökkääjä Stéphane Blanc, ja neljänneksi Kakkosen C-lohkossa viime kaudella sijoittunut joukkue tuskin tyytyy vähempään alkavalla kaudella.

– Odotan intensiivistä matsia. Toivon, että ne asiat näkyvät pelissä, mitä olemme treenikentällä kevään aikana hieroneet, Sottinen kertoo.

 

 

 

 

FCV – JIPPO lauantaina 23.4. klo 13.00 Viitaniemen tekonurmella, Jyväskylässä

 

Kuva: Mikko Kalavainen