Otteluennakko: FCV – JIPPO

Kuva: Marko Pennanen

Kun Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen kautta on pelaamatta enää viisi kierrosta, on taistelu sarjanoususta käytännössä kahden kauppa, sillä ero kärkipaikkaa pitävän Jipon ja kolmantena olevan KuKin välillä on venähtänyt jo yhdeksään pisteeseen ennen viikonlopun kierrosta. Vain pisteen päässä Jiposta väijyy kuitenkin kuusi ottelua putkeen voittanut FC Vaajakoski. Panokset ovat siis huippukorkeat, kun Jippo huomenna matkustaa vierasotteluun Vaajakoskelle. Jos kumpi tahansa nappaa ottelusta täydet kolme pistettä, on kyseinen joukkue erittäin vahvoilla sarjan voittajaksi.

Joukkueet kohtasivat kesäkuun alussa Joensuun keskuskentällä, jossa käytiin epäilemättä vauhdikkain ja tasokkain ottelu, mitä sarjassa on tämän kauden aikana nähty. Ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet loivat tukun vaarallisia maalipaikkoja, mutta tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa. Toisella jaksolla kapteeni Antti Åke vei Jipon johtoon puskemalla Teemu Hallikaisen kierteisen vapaapotkun verkon perukoille. FCV:n Aleksi Kaakinen toi vieraat kuitenkin tasoihin muutoin erinomaisen ottelun pelanneen Jippo-vahti Paavo Jarvan arviointivirheen seurauksena. Tämänkin jälkeen molemmilla oli vielä paikkoja lisämaaleihin, mutta lopulta pisteet tasattiin varsin oikeutetusti 1-1-tuloksen myötä.

Kärkijoukkueiden aiemman keskinäisen kohtaamisen lisäksi FCV on menettänyt pisteitä kauden aikana vain kahdesti. Toukokuussa vaajakoskelaiset jäivät maalittomaan tasapeliin Warkaus JK:n kanssa evakossa Viitaniemen kentällä pelatussa kotiottelussaan. Kesäkuussa FCV pelasi Jippo-ottelun jälkeen toisenkin tasapelin Joensuussa, kun SC Riverball onnistui pitämään joukkueen nollilla Rantakylän nurmella. Tämän jälkeen Vaajakoski on marssinut voitosta voittoon yhtä soittoa yli kahden kuukauden ajan. Joukkueen tappiosaldo näyttää edelleen nollaa elokuun lähestyessä loppuaan. Kotikentällään Vaajakosken liikuntapuistossa FCV on voittanut toistaiseksi kaikki pelaamansa ottelut tällä kaudella. Viime kierroksella joukkue höykytti kotonaan sarjajumbo Huimaa maalein 6-0.

FCV:n tehokkain pelaaja tällä kaudella on ollut yhdeksän maalia pommittanut hyökkääjä Toni Järvinen. Joensuun kohtaamisessa vaarallisilla kaukolaukauksillaan säikäytellyt laituri Peetu Lintinen on osunut maalipuiden väliin seitsemästi ja joukkueen syöttöpörssin kärjessä oleva Arjan Goljahanpoor kuusi kertaa. Vaajakoski koki äskettäin kovan kolauksen, kun joukkueen kapteeni Joona Ala-Porkkunen loukkaantui pitkäksi aikaa. Joukkue sai kuitenkin siirtorajan kynnyksellä myös vahvistuksen, kun puolustaja Fabian Hanslian saapui Kakkosen FC Villiketuista.

Jos kotijoukkue lähtee lauantain koitokseen vahvassa vireessä, voidaan sanoa samaa myös vierasjoukkueesta. Heinäkuun lopulla SC Riverballia vastaan kärsityn, kauden toistaiseksi ainoan tappion jälkeen Jippo on voittanut neljä ottelua putkeen murskaavalla maalierolla 24-1. Viime viikon Pieksämäen-reissulta saatiin tuliaisina ennätyksellinen 0-9-voitto. Jere Kähkönen nousi sarjan maalipörssin kärkeen saatuaan hattutemppunsa myötä kymmenen maalia täyteen.  Toinen vahvassa vireessä oleva pelaaja on seitsemän maalin mies Miko Mäkirinne, joka odottaa huomista kamppailua innolla:

– Tosi hyvillä mielin Vaajakoskelle. Hyvä treeniviikko alla koko joukkueella, ja edellisissäkin otteluissa peli on luistanut, eli itsellä on ainakin tosi kova luotto joukkueeseen. Varmasti tiukka peli tulossa, ja kaikki tietää pelin tärkeyden. Uskon, että omalla pelillä otetaan varmasti kolme pistettä, kunhan jätetään turha jännitys pois ja pelataan samalla tavalla kuin edellisissäkin peleissä, Mäkirinne tuumii.

Jipon kokoonpanosta on varmasti sivussa Aapo Makkonen. Erkka Sjöblomin ja Markus Swahnen pelaaminen on epävarmaa.

 

FCV – JIPPO, lauantaina 26.8. klo 15.00 Vaajakosken liikuntapuistossa