fbpx

Miesten Ykkösen runkosarja päättyy sunnuntaina täyteen ottelukierrokseen. JIPPO matkustaa Helsinkiin, jossa joukkue kohtaa IF Gnistaniin. Oulunkylän Liikuntapuistossa pelattava ottelu käynnistyy klo 16.00, ja sitä voi katsella kotikatsomoista käsin tuttuun tapaan Ruudusta.

JIPPO kohtasi keskiviikkona Joensuun keskuskentällä PK-35:n, jonka joukkue oli voittanut vieraissa puoltatoista viikkoa aiemmin. PK-35 meni kuitenkin johtoon vain muutaman minuutin pelin jälkeen, ja onnistui sitten pysäyttämään JIPPOn hyökkäykset toisensa perään. Näin ottelu päättyi harmilliseen 0-1-tappioon.

– Ottelu oli tasainen vääntö, joka kaatui meidän huonosti puolustamaamme vastahyökkäykseen pelin alkuminuuteilla. Maalin jälkeen hallitsimme palloa, mutta emme onnistuneet maalinteossa, keskikenttäpelaaja Jordi Lahnalakso kertaa.

Sunnuntaina edessä on jälleen tiukka taisto, kun joensuulaiset matkustavat PK-35:n tapaan Pohjois-Helsingissä majaansa pitävän IF Gnistanin vieraaksi. Gnistan oli tehokas, kun joukkueet kohtasivat kesäkuussa Joensuussa. Maalin johdossa tauolle lähtenyt vierasjoukkue meni 0-2-johtoon toisen jakson alussa, mutta Nuutti Tykkyläinen kavensi pian 1-2:een. JIPPO haki tasoitusta rohkealla hyökkäyspelaamisella, mutta Gnistan rankaisi vastaiskuillaan, ja ottelu päättyi lopulta 1-4.

– Gnistan on pelannut hyvän kauden, eikä kyseessä todellakaan ole mikään helppo vastustaja. Gnistanilla on hyviä ja kokeneita pelaajia, joten ottelusta tulee aikamoinen taistelu. Me lähdemme pelaamaan omaa peliämme voitto mielessä. Sen eteen joudumme tekemään paljon töitä, ja niin myös teemme, Lahnalakso vakuuttaa.

Sunnuntain ottelu on JIPPOlle sarjakauden kolmas Helsingissä pelattava ottelu. Helsingin-reissut ovat sujuneet joensuulaisilta mainiosti, sillä joukkue onnistui voittamaan sekä HJK Klubi 04:n Töölössä että PK-35:n Pihlajamäessä 0-1-lukemin. Nyt JIPPO hakee “hattutempun” täyttymistä Oulunkylässä.

– Voihan se olla myös sattumaa, mutta kovan työn ansiosta nekin tulokset ovat tulleet. Varmasti sekin vaikuttaa, että pääkaupunkiseudun vierasottelut ovat meille lyhimpiä pelimatkoja Ykkösessä Mikkelin jälkeen, Lahnalakso huomauttaa.

 

Kotijoukkue haikailee ylemmän loppusarjan paikan perään

 

Viime syksynä täpärästi Ykkösen sarjapaikkansa säilyttänyt IF Gnistan lähti kauteen 2021 vahvistuneena, ja ennakkoon joukkueelta voitiin odottaa edelliskautta enemmän. Hapuilevan alun jälkeen Gnistan pääsikin kesä-heinäkuussa kovaan vireeseen marssien voitosta voittoon, kaataen pitkän tappiottomien otteluiden putkensa aikana JIPPOnkin Mehtimäellä. “Kipinän” vire nosti joukkueen jopa sarjan kärkipaikalle asti, kunnes heinäkuun lopun yllättävä 0-3-kotitappio KPV:lle pysäytti junan kuin seinään. Gnistan hävisi kahdessa ja puolessa viikossa viisi ottelua putkeen, ja kärkikahinat vaihtuivat taisteluun ylemmän loppusarjan paikasta.

Kymmenestä viimeisimmästä ottelustaan Gnistan on voittanut kaksi, molemmat paikallisvastustajansa PK-35:n ja HJK Klubi 04:n kotikentällään. Loput kahdeksan ottelua ovat päättyneet tappioon. Syyskuussa joukkue on pelannut kaksi ottelua. Viime viikolla Gnistan joutui taipumaan kotonaan EIF:lle 0-3, ja viime keskiviikkona helsinkiläiset kokivat 3-0-tappion kovassa vireessä porskuttavan TPS:n vieraana. Ennen runkosarjan viimeistä kierrosta Gnistan on sarjataulukossa seitsemäntenä, pisteen päässä KPV:stä. Voitto JIPPOsta ei siis välttämättä riittäisi Gnistanille ylemmän loppusarjan paikkaan, vaan helsinkiläiset joutuvat myös toivomaan, ettei KPV yllätä vieraissa sarjakärki RoPS:ia.

Gnistanin ykköshyökkääjä, kaksi maalia JIPPOn verkkoon Mehtimäellä iskenyt Douglas Caé johtaa yhdellätoista maalillaan Ykkösen maalipörssiä, mutta brassikärki on jäänyt maaleitta nyt kuusi ottelua putkeen. Joukkueen viimeaikaisen heikomman vireen aikana Gnistanin harvoja valopilkkuja on ollut JIPPO-kasvatti Rony Huhtala. 23-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt kolme neljästä maalistaan tällä kaudella neljän viime ottelun aikana, joista yksi oli voittomaali HJK Klubi 04:n verkkoon. Gnistanin kolmanneksi paras maalintekijä tällä kaudella on ollut laitahyökkääjä Topi Järvinen kolmella osumallaan.

Gnistan joutuu lähtemään JIPPO-otteluun ilman puolustuslinjansa johtohahmoa Fabian de Abreuta, jonka korttitili täyttyi viime kierroksella TPS:ää vastaan saadun varoituksensa myötä.

 

Tiesitkö

 

Runkosarjan päätöskierrokselle lähdettäessä on selvää, että JIPPO jatkaa kauttaan vielä viiden ottelun verran Ykkösen alemmassa loppusarjassa. Joukkue on kahdentoista joukkueen sarjassa kymmenentenä 21 pisteellä, ja kun yhdeksäntenä olevalla MP:llä on 25 pistettä, ei JIPPOn sijoitus tule nousemaan sunnuntaina, vaikka joukkue hakisikin Helsingistä kolme pistettä. Tasapisteissä JIPPOn kanssa on porilainen MuSa, joka on yhdentenätoista joensuulaisia huonomman maalieronsa takia. Sarjan perää pitää yhden pisteen JIPPOa ja MuSaa jäljessä oleva HJK Klubi 04. MuSa pelaa sunnuntaina kotonaan ylemmässä loppusarjassa paikkansa varmistanutta FF Jaroa vastaan, ja Klubi 04 kotonaan sarjanousua havittelevaa TPS:ää vastaan.

JIPPOn sijoitus runkosarjan jälkeen tulee siis olemaan väliltä 10.-12., joten joukkueella on loppusarjassa edessään kaksi kotiottelua ja kolme vierasottelua. Otteluohjelma vahvistetaan ensi viikon alussa, mutta alustavasti ottelut pelataan aikavälillä la 25.9. – su 24.10.

 

 

 

Gnistan – JIPPO sunnuntaina 19.9. klo 16.00 Oulunkylän liikuntapuistossa, Helsingissä

Ottelua voi seurata myös kotikatsomoista suorana Ruutu+:n selostetusta lähetyksestä. Suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/3898981

 

Kuva: Mikko Kalavainen