fbpx

JIPPOn taival vuoden 2022 Suomen Cupissa jatkuu keskiviikkona Joensuun keskuskentällä, jossa joukkue isännöi viidennen kierroksen ottelussa helsinkiläistä Atlantis FC:tä. Klo 18.30 alkavaa ottelua pääsee katsomaan paikan päälle kausikortilla tai irtolipulla, jotka kummatkin voi ostaa etukäteen verkkokaupastamme. Kotikatsomoista ottelua voi seurata Ruutu+:n kautta.

Joensuulaisjoukkue kaatoi huhtikuussa vieraskentällä Niemisen Urheilijat (Nelonen) kolmannen kierroksen ottelussa 0-4 (0-1), ja toukokuun alussa kotikentällä Jyväskylän Jalkapalloklubin (Kakkonen, C-lohko) neljännen kierroksen ottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen, varsinaisen peliajan päätyttyä tasan 1-1 (0-1). Näin JIPPO eteni viidennelle kierrokselle, jolla on mukana vielä 32 joukkuetta ympäri maan, Veikkausliigasta Kolmoseen asti.

JIPPO lähtee cup-otteluun vahvassa vireessä, sillä joukkue on aloittanut Kakkosen kauden neljällä peräkkäisellä voitolla. Viime lauantaina joukkue kävi ryöstöretkellä Porvoossa, jossa nöyrtymään joutui paikallinen FC Futura. Joensuulaiset aloittivat maalinteon reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen Sauli Kettusen komealla laukauksella, mutta kotijoukkue tuli tasoihin hieman ennen taukovihellystä.

Toisella jaksolla JIPPO painoi jälleen kaasua ja meni 52. minuutilla johtoon Miro Turusen viimeisteltyä japanilaistaituri Ryohei Fujimuran upeasta esityöstä. Sama kaksikko oli vauhdissa kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Futuran puolustaja joutui kaatamaan liukkaan Fujimuran sääntöjen vastaisesti rangaistusalueen sisällä. Turunen sijoitti pallon pilkulta maalin alakulmaan, ottaen samalla yksin haltuunsa A-lohkon maalipörssin kärkisijan. Enempää maaleja ei nähty, joten ottelu päättyi JIPPOn 1-3-voittoon.

–Päästimme vastustajan peliin mukaan ensimmäisen jakson viime hetkien maalilla, mutta onnistuimme ottamaan ohjat heti toisen jakson alussa, antamatta vastustajalle enää momentumia. Oli hienoa voittaa jälleen vieraissa, Ryohei Fujimura toteaa tyytyväisenä.

JIPPO ja Atlantis kohtaavat keskiviikkona Joensuussa toisen kerran yhdentoista päivän sisään. Toissa sunnuntaina Koillispuistossa pelattu Kakkosen sarjaottelu päättyi joensuulaisten 3-0-voittoon, joka ei selvistä lukemista huolimatta tullut helpolla. Atlantis oli avausjaksolla vahva, ja kotijoukkue sai olla tyytyväinen maalittomaan taukotilanteeseen.

Toisella jaksolla JIPPO paransi otteitaan, ja meni johtoon Niko Niemeläisen ohjattua Miro Turusen syötön komeasti maaliin. Kun kapteeni Timo Tahvanainen hyödynsi sen jälkeen helsinkiläisten toisiinsa törmäilyn ja lakaisi pallon tyhjään verkkoon, ja vaihdosta tullut Miika Vainikainen puski Niemeläisen keskityksestä vielä kolmannen maalin, pääsi JIPPO juhlimaan kolmea pistettä.

– Edellisessä kohtaamisessa Atlantiksella oli muutamia todella vaarallisia tilanteita. Jos olisimme päästäneet jostain niistä maalin, emme voi tietää, miten peli olisi sen jälkeen edennyt. Vaikka voitimme lopulta selvin lukemin, uuteen kohtaamiseen lähdetään jälleen nollista. Meidän täytyy taistella kaikin voimin jatkopaikan eteen, Fujimura muistuttaa.

Suomen Cupissa pärjäämisen myötä JIPPOn toukokuun otteluohjelma on ollut tiivis. Futura-ottelusta on keskiviikkona kulunut neljä päivää, ja keskiviikon ottelun jälkeen joukkue on tulessa heti sunnuntaina FC LaPaa vastaan, neljä päivää Atlantis-ottelun jälkeen.

– Tiivis ottelutahti vaikuttaa varmasti peliin, mutta otteluohjelma on yhtä tiivis myös Atlantiksella. Pelaamme molemmat tämän viikon otteluistamme kotona, ja se on meille eduksi. Haluamme jatkaa edelleen voittoputkeamme, Fujimura vakuuttaa.

JIPPO joutuu lähtemään keskiviikon otteluun ilman kahta avainpelaajaansa. Täydet minuutit kevään jokaisessa sarja- ja cup-ottelussa raatanut Santeri Saarenkunnas on pelikiellossa, sillä Suomen Cupissa korttitili täyttyy jo kahdesta keltaisesta, ja Saarenkunnas sai varoituksen sekä NiemUa että JJK:ta vastaan. Viime kierroksilla keskikentän pohjalla loistanut Lari Liukkonen taas joutuu parantelemaan haavojaan saatuaan Futura-ottelun jälkimainingeissa porvoolaisten ulosajetun pelaajan Cherif Ndiayen nyrkin kasvoihinsa.

 

Tuttu vieras Pohjois-Helsingistä

 

Atlantis avasi kautensa vappuaattona 2-0-tappiolla NJS:lle, mutta voitti sen jälkeen KäPan paikalliskamppailussa 2-3. Hävittyään välissä Koillispuistossa JIPPOlle helsinkiläiset palasivat voittokantaan viime perjantaina Kuopiossa KuPS Akatemian kustannuksella. Atlantis aloitti jälleen vahvasti ja meni reilun puolen tunnin hallinnan jälkeen johtoon toppari Mustapha Cokerin upotettua kuopiolaispelaajan käsivirheestä tuomitun rangaistuspotkun maaliin. Johtomaalin jälkeen peli seestyi, ja ottelu eteni pitkään 0-1-lukemissa. Lopulta ottelun 69. minuutilla brassihyökkääjä Jean de Lima runnoi kulmapotkun jälkitilanteesta loppulukemat 0-2.

Atlantiksen puolustuslinjan luottomiehiä ovat kauden alussa olleet Coker, pitkänhuiskea toppari Eero Karjalainen sekä seuran A-junioreissakin peliminuutteja kerännyt Shadrak Makengo, joista jokainen on ollut avauskokoonpanossa kaikissa joukkueen tähänastisissa sarjaotteluissa, kuten myös Dominik Rudenko keskikentän pohjalla. Hyökkäyksessä joka ottelussa ovat avanneet Jean de Lima sekä vahvarakenteinen taskuraketti Charles Katashira. De Lima on osunut sarjapeleissä maalipuiden väliin kahdesti, Coker, Katashira sekä toinen hyökkäyspään taskuraketti Mauro Severino kertaalleen.

Atlantiksen taival Suomen Cupissa alkoi JIPPOn tapaan huhtikuussa kolmannen kierroksen ottelulla, jossa se joutui tiukille Kolmosessa pelaavaa Helsingin Palloseuraa vastaan. Mauro Severino vei Atlantiksen johtoon, mutta HPS tuli vielä ensimmäisen jakson aikana takaa ohi. Toisella jaksolla brasilialainen Sergio Souza toi Atlantiksen tasoihin, ja ottelu eteni 2-2-lukemista rangaistuspotkukilpailuun. Yksikään vierasjoukkueen viidestä laukojasta ei pilkulta erehtynyt, ja Atlantis eteni jatkoon.

Neloskierroksella Atlantis sai vastaansa oman reservijoukkueensa, Kolmosessa pelaavan Atlantis FC/Akatemian. Edustusjoukkue otti hallinnan heti alussa, ja se pääsi tauolle 0-2-johdossa Charles Katashiran ja Dominik Rudenkon maalien myötä. Jean de Lima lisäsi johdon kolmeen maaliin heti toisen jakson alussa, ja Katashira osui reilun tunnin kohdalla toistamiseen. Kun nuori keskikenttäpelaaja Rafael Lehtonen heilutti vaihdosta sisään tultuaan verkkoa vielä kahdesti, eteni Atlantis jatkoon 0-6-voitolla reservijoukkueestaan.

Kevään sarja- ja cup-otteluissa Atlantiksen tolppien välissä on nähty peräti neljä eri maalivahtia. Aiemmissa cup-otteluissa maalivahteina toimi nuori Eemu Kalsi HPS:ää vastaan ja PK-35:stä lainalla ollut Juuso Tamminen Atlantis FC/Akatemiaa vastaan. Kokenut kamerunilainen Sammy Ndjock pelasi kaksi joukkueen ensimmäistä sarjaottelua, mutta JIPPOa vastaan maalia vartioi sittemmin jo PK-35:een palannut Tamminen ja viime perjantaina KuPS Akatemiaa vastaan debytoi Atlantis FC/Akatemian maalivahti Anwar Abdi.

 

Tiesitkö

 

Miesten Suomen Cupissa vuosimallia 2022 on mukana enää 32 joukkuetta siitä reilun kolmensadan joukosta, joka turnaukseen alkujaan ilmoittautui. Veikkausliigasta mukana on kymmenen joukkuetta (HJK, FC Inter, FC Lahti, SJK, AC Oulu, VPS, IFK Mariehamn, FC Haka, HIFK ja KuPS), Ykkösestä seitsemän (SJK Akatemia, MP, FF Jaro, JäPS, PK-35, KTP ja EIF), Kakkosesta yksitoista (HJK Klubi 04, Ilves/2, VJS, HJS, FC Kiffen, EPS, JIPPO, Atlantis FC, Komeetat, Ilves-Kissat ja SalPa) sekä Kolmosesta neljä (FC Inter 2, HaPK, SexyPöxyt ja KJP).

Kaikki kymmenen liigajoukkuetta pelaavat eri ottelupareissa, ja Ykkösen joukkueistakin suurin osa kohtaa alempisarjalaisen. Näin ollen on todennäköistä, että kuudentoista joukkoon ei etene montaakaan Kakkosen tai Kolmosen joukkuetta. Täten JIPPO – Atlantis FC -ottelun voittajalla on hyvin mahdollisesti edessään joko Veikkausliigaa tai Ykköstä pelaavan joukkueen kohtaaminen. Mikäli vastaan kuitenkin tulee Kakkosen tai Kolmosen joukkue, on ottelun voittajalla edessään oikein potentiaalinen väylä puolivälieriin saakka.

 

 

 

JIPPO – Atlantis FC keskiviikkona 25.5. klo 18.30 Joensuun keskuskentällä

Liput 10 € aikuiset, 8 € erikoisryhmät (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 5 € lapset 7-15v, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Niin liput kuin kausikortitkin ovat ostettavissa verkkokaupastamme. Pyydämme ostamaan sisäänpääsyn ennakkoon verkkokaupasta, ettei sisääntulossa tule ruuhkia.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Ottelua voi seurata myös kotikatsomoista suorana Ruutu+:n selostetusta lähetyksestä. Suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/4090517

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen