fbpx

JIPPO jatkaa kauttaan Ykkösessä lauantaina kotiottelulla, ja vieraaksi Mehtimäen tekonurmelle saapuu Ekenäs IF Raaseporista. Ottelu vihelletään käyntiin klo 17.00.

Viime lauantaina JIPPO reissasi Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi. Ensimmäinen jakso oli tarkkaa pelaamista, jossa maalipaikoilla ei juhlittu, mutta kotijoukkue iski melkein ainoasta sellaisesta taukotilanteeksi 1-0. Toisella jaksolla Wilterlynd Inalien kilautti RoPS-maalin tolppaa, mutta ainoan kerran verkko heilahti toisessa päässä, ja loppulukemiksi jäi 2-0.

– Jälleen pelasimme joukkueena periaatteessa hyvin ja oman pelimme periaatteita noudattaen, mutta Ykkösessä se ei vaan riitä. Muutama pieni nukahdus tai intensiteetin lasku, ja kaveri johtaa heti. Vastustajat osaavat hyödyntää pienet nukahdukset tehokkaammin kuin Kakkosessa, ja ovat kyllä rokottaneetkin meitä viime aikoina kovalla kädellä. Jatkossa meidän pitää kasvaa ja kehittyä siihen, että pystyisimme pitämään nämä nukahdukset poissa koko ottelun ajan. Saman pitäisi toisaalta toimia myös toisin päin, ja meidän pitäisi hyödyntää kaverin virheet paremmin. Hyökkäyspeliin pitää lisäksi tuoda enemmän aggressiivisuutta ja päättäväisyyttä. Rovaniemellä emme muutamaa tilannetta lukuunottamatta pystyneet olemaan niin vaarallisia kuin olisimme halunneet, analysoi mennyttä ja tulevaa keskikenttäpelaaja Sauli Kettunen.

Kolmella eri sarjatasolla yhteensä toistasataa ottelua JIPPO-paidassa pelannut Kettunen on jäänyt tällä kaudella vähemmälle peliajalle. RoPS:ia vastaan mies oli pitkästä aikaa avauskokoonpanossa.

– Pääsin peliin hyvin kiinni, eikä tuntuman puute mielestäni näkynyt omassa pelaamisessani. Rooli oli hieman erilainen kuin mihin olen tottunut, mutta oma pelini sujui kohtuullisen hyvin, vaikka pallo olisi kertaalleen pitänytkin pistää reppuun. Tuntuman ylläpitämisessä auttaa myös laadukas harjoittelu, ja treeneissä meillä on ollut koko ajan hyvä rytmi ja tempo. En usko, että joukkueestamme kenelläkään, vähemmän tai enemmän pelanneella, olisi vaikeuksia tulla kentälle ja täyttää omaa rooliaan. Ringissä on yli 20 pelaajaa, joista Jussi Leppälahti voisi heittää kentälle kenet tahansa ilman suurta pelkoa siitä, että tuntuma olisi kadoksissa, Kettunen näkee.

Ennen RoPS-ottelua Kettunen oli avauskokoonpanossa viimeksi vierasottelussa tämän lauantain vastustajaa EIF:iä vastaan Tammisaaressa. Tuolloinkin ensimmäinen jakso oli tarkkaa peliä, mutta EIF meni onnekkaasti taukojohtoon. Lopulta taululla seisoivat selvät 3-0-lukemat kotijoukkueen hyväksi.

– Tammisaaren ottelu noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin viime viikkoinen RoPS-peli. Tulevana lauantaina pyrimme kääntämään tämän kurssin. EIF on hyvin organisoitu joukkue, joka pyrkii todennäköisesti hallitsemaan palloa ja murtautumaan linja kerrallaan meidän selustaamme. EIF:llä on muutamia erittäin laadukkaita pallollisia pelaajia, jotka osaavat syöttää hyvin sekä haastaa puolustajiamme. Meidän pitää osaltamme pystyä vastamaan pallonhallintaan pitämällä huolta pallosta, ja toisaalta pitämään puolustusmuotomme hyvin kasassa, Kettunen toteaa.

Kettunen uskoo, että erikoistilanteet tulevat näyttelemään jälleen suurta osaa ottelussa, ja että voittaakseen JIPPOn täytyy olla niissä astetta kovempi kentän molemmissa päissä.

– Loppuviikolla hiomme vielä erikoistilanteet kuntoon, ja uskon, että lauantaina pisteet jäävät Joensuuhun. Samuli Hölttä painaa ensimmäisen maalin kulmasta, ja toinen Hiltusista naulaa loppulukemat 2-0, Kettunen profetoi.

 

Vieraat hyökkäävät laajalla materiaalilla

 

Espanjalaisen Guillem Santesmasesin valmentama EIF aloitti kautensa toukokuussa kotivoitolla FF Jarosta, mitä seurasi vierastappio MP:lle. Kun joukkue seuraavilla kierroksilla kaatoi JIPPOn kotonaan ja PK-35:n vieraissa, näytti EIF yhdeltä vahvimmista nousijasuosikeista. Toukokuun lopusta alkaen EIF:n pistetahti kuitenkin hiipui, kun aiemmin voitoiksi kääntyneet tasaiset väännöt alkoivat päättyä tasatuloksiin, ja välissä joukkue koki kotonaan yllätystappion HJK Klubi 04:lle. Edellisessä vierasottelussaan VPS:ää vastaan EIF koki 2-1-tappion, mutta viime kierroksella joukkue palasi voittojen tielle kotonaan MP:n kustannuksella maalein 3-1. EIF on tasaisessa sarjassa viidentenä vain muutaman pisteen päässä kärjestä.

EIF:n paras maalintekijä on ollut neljä maalia iskenyt venäläinen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Stanislav Efimov. Savolaislähtöinen hyökkääjä Juuso Liukkonen on tehnyt kolme maalia, joista kaksi toukokuussa JIPPOn verkkoon. Toinen kolmen maalin mies on hyökkääjä Olli Jakonen, ja kaksi maalia on tehnyt kapteeni Zacharias Ekström. Lisää hyökkäysuhkaa joukkueeseen tuo monipuolinen Robin Sid, joka palasi kasvattajaseuraansa kesken kauden Veikkausliigan SJK:sta ja debytoi viime viikolla MP:tä vastaan tehden heti voittomaalin.

Tammisaarelaisten kokoonpano on vaihdellut runsaasti ottelusta toiseen loukkaantumisten takia, mutta laajan rosterin myötä joukkueen taso ei ole hirveästi kärsinyt. Kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa ovat olleet vain maalivahti Mehdi El Moutacim sekä toppari William Lindqvist. Isoon rooliin joukkueessa on noussut 18-vuotias Oliver Pettersson, joka on poissaolojen myötä saanut vastuuta niin puolustuksessa kuin keskikentälläkin. Myös kokenut Riku Selander on ollut joukkueelle isoksi hyödyksi pelaten montaa eri paikkaa. KuPS-laina Oskari Sallinen on ollut viime aikoina joukkueen tärkeimpiä pelaajia keskikentällä.

 

Tiesitkö

 

Kun Ykkösen runkosarja on JIPPOn osalta puolivälissä, on joukkue sarjassa toiseksi viimeisenä eli yhdentenätoista. JIPPO on voittanut kaksi ottelua, pelannut kolmesti tasan ja hävinnyt kuudesti. Voitot ovat tulleet kotona HJK Klubi 04:ää ja vieraissa TPS:ää vastaan. Tasapelitiliä JIPPO on kerryttänyt kahteen kertaan MuSan kanssa ja kertaalleen VPS:n kanssa.

Joukkueen paras maalintekijä on ollut kolmella osumallaan Nuutti Tykkyläinen. Joona Hiltunen on tehnyt kaksi maalia ja Wilterlynd Inalien sekä Jere Hiltunen maalin mieheen. Epävirallisen syöttöpörssin kärkinimi on kahteen maaliin esityön tehnyt Jere Hiltunen. Yhden syöttöpisteen miehiä ovat Tykkyläinen, Inalien sekä Risto Kahelin.

Varoitustilaston kärjessä ovat kolme keltaista korttia saaneet Jere Hiltunen, Tommi Tainio ja Samuli Hölttä. Kahdesti laputettuja ovat Timo Tahvanainen, Miro Turunen, Jordi Lahnalakso sekä Jirko Sorsa.

Vielä runkosarjan puolivälin krouvissa JIPPO-miehistössä on neljä pelaajaa, jotka ovat pelanneet täydet minuutit jokaisessa ottelussa: Jirko Sorsa maalilla, Topi Pasi ja Timo Tahvanainen puolustuksessa sekä Jere Hiltunen keskikentällä. Myös Samuli Hölttä, Nuutti Tykkyläinen, Wilterlynd Inalien, Tommi Tainio, Joona Hiltunen sekä Jordi Lahnalakso ovat avanneet jokaisen ottelun, joten joukkueessa on pyörinyt erittäin maltillinen rotaatio.

 

 

 

 

JIPPO – EIF lauantaina 24.7. klo 17.00 Mehtimäen jalkapallostadionilla

Irtoliput pääkatsomoon 12€, aurinkokatsomoon 10€ aikuiset/8€ erityisryhmät (lapset 7-15v, varusmiehet, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset). Kausikortilla ilmaiseksi sisään ilman ennakkovarausta. Lipun voit ostaa ennakkoon verkkokaupasta tai ottelutapahtumasta portilta. Lapset alle 7 vuotta ja yli 75-vuotiaat ilmaiseksi otteluun suoraan portilta. Yli 75-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn tarjoaa Suomen Seniorikodit. Palloliiton vapaakortit (Kultamerkki- ja Suomen Mestarikortti, Palloliiton kultakortti, Uefa:n Pro-kortti ja erotuomarikortti) käyvät tulevassa ottelussa.

Mehtimäen jalkapallostadionille löydät tämän linkin takana olevan kartan avulla: http://jippo.fi/yhteystiedot/pelipaikat/

OTTELUTAPAHTUMAN TURVALLISUUSOHJEET

-Älä saavu sairaana tai oireisena ottelutapahtumaan.
-Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.
-Huolehdi turvaväleistä mahdollisuuksien mukaan seurueesi ulkopuolisten kanssa katsomossa, jonottaessa ja muualla ottelutapahtuma-alueella.
-Jos ilmenee tarve yskäistä, tee se kertakäyttöiseen paperinenäliinaan tai hihaasi.
-Suosittelemme korttimaksun käyttöä mahdollisuuksien mukaan.

Otamme ottelutapahtumaan tämän hetken tilanteessa maksimissaan 675 katsojaa, joka on 75% Mehtimäen istumapaikkakapasiteetista eli aurinkokatsomon puolella 300 katsojaa ja pääkatsomon puolelle 375 katsojaa.

Tervetuloa Mehtimäelle – Kannustetaan JIPPO voittoon!

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Ottelua voi seurata myös kotikatsomoista suorana Ruutu+:n selostetusta lähetyksestä. Suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/3869692

 

Kuva: Mikko Kalavainen