Otteluennakko: JIPPO – FC Blackbird

Kuva: Marko Pennanen

Jippo pelaa lauantaina viimeisen kerran kotonaan ennen ensi viikolla alkavaa kolmen ottelun vierasputkea. Vastaan asettuu jyväskyläläinen FC Blackbird, joka nousi viime viikolla kolmen maalin takaa voittoon kotiottelussaan Äänekosken Huimaa vastaan. Jippo ja Blackbird kohtasivat toukokuussa Jyväskylässä, jossa Erkka Sjöblomin, Zakaria Abahassinen ja Teemu Hallikaisen maalit toivat Jipolle 2-3-voiton.

Blackbird on sarjassa neljäntenä kymmenen pistettä sarjakärki Jippoa perässä. ”Böördi” on ollut tehokas hyökkäyspäässä, ja sen parhaat maalintekijät Valtteri Lohi (10 osumaa) sekä Olli Koittola (7) muodostavat koko sarjan maalipörssin kärkikolmikon yhdessä Jipon Abahassinen (7) kanssa. Toisaalta omissa on soinut luvattoman usein, kaksikymmentä kertaa yhdessätoista ottelussa.

Kotijoukkue Jippo on päässyt parin heikomman pelin jälkeen taas murskavoittojen makuun, kun JoPS ja JPS kaadettiin maalierolla 12-0. Näissä otteluissa kolme maalia mieheen iskeneet Jere Kähkönen ja Miko Mäkirinne nousivat jo maalipörssin kärkikahinoiden tuntumaan. Huomisesta ottelusta edustusjoukkueen sopimuspelaajista sivussa ovat b-junioreiden mukana olevat Aleksi Nissinen ja Tuomas Kettunen.

– Kova peli tulossa. Vastustajalla on hyvä hyökkäys, mutta eiköhän me saada se kuriin. Uskon että itse onnistutaan muutaman kerran. Kolme pistettä haussa jälleen, paaluttaa Teemu Hallikainen.

 

JIPPO – FC Blackbird, lauantaina 12.8. klo 17.00 Joensuun keskuskentällä

Liput: 5€/3€